• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een politiepatrouille is gisterochtend rond 09.30 uur uitgerukt naar de Koraalspechtweg wegens een overval. Een echtpaar dat hier op vakantie is, was langs de weg aan het fietsen. Plotseling doken er vier jongeren op en begonnen aan de tas van de vrouw te trekken.
De man probeerde zijn vrouw te beschermen door met zijn fiets in te rijden op de overvallers. De jongeren sloegen de man vervolgens met een hard voorwerp tegen zijn hoofd waardoor hij een flinke hoofwond opliep.

Buit
De overvallers hebben de laptop van de vrouw afgepakt en namen de benen toen omstanders kwamen kijken wat er gebeurde. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar de polikliniek van het Sehos voor medische behandeling. Het Overvalteam heeft de zaak in onderzoek.

32 reacties op “Fietsende toeristen overvallen”

 1. @Mary, dat is altijd verstandig. Zeker ook hier.

 2. @Mary

  Ik neem aan dat je mensen kent die hier op Curacao wonen of bereid bent om mensen te leren kennen die hier wonen. Alleen dan weet je (en dat geld voor elk land op deze aarde) waar en hoe je alles kunt bezoeken wat je wil. Het heeft geen zin om lijsten op te stellen met wat je wel of niet moet doen en waar je wel en niet heen kan gaan.

 3. @Etienne Sambo

  Wrong, Amsterdam en Rotterdam zijn steden in Nederland, een land met extreem lage criminaliteits cijfers. Je moet de cijfers vergelijken op wereld niveuau. Je vergelijking gaat dus niet op.

 4. @Henkie, Curacao = karnaval.

 5. Hi Mary,

  Net als overal op de weteld moet je plekken waar het niet veilig is mijden.
  Het is daarom triest dat toeristen niet wordt verteld Koraal Specht in te gaan. Dat is al jarenlang een broeinest van kriminalidat.
  Ik neem aan dat je ook ‘s avonds laat niet door het Vondelpark, Amsterdamse Bos of de Bijlmermeer gaat lopen.

 6. @ Pistolen Paultje. als Curacao onveilig is voor de toerist dan kunnen ze maar beter wegblijven toch?

  Dat doen ze ook. Na eerdere mindere maanden zijn er in november 2012 zelfs 15% minder toeristen uit Nederland gekomen dan een jaar geleden.

 7. Lieve Mensen,
  Ben lang niet op vakantie geweest, heb nu 10 dagen Curacao geboekt.

  Mooi eiland en aardige mensen lekker bijkomen, maar schrik wel een beetje van deze berichten.
  Moet ik me nu gaan verdiepen waar ik wel of niet naar toe kan gaan?
  groet Mary

 8. @ Happy Holiday, onze vorige regeringslijder (zie lange ij) gaf al het voorbeeld. Je moet je niet van A naar B verplaatsen zonder een gewapende escorte en ook niet terug want daar wachten die discraciados op.

 9. Half Curacao is een ghetto. Hoe moet een toerist zien waar wel veilig is en waar niet ?
  Beleid van socialistische (communistisch) MAN indertijd was: bouw volkswoningen (lees ghetto) naast goede buurten, en dan “mixen” de armen met de rijken. De bedoeling was de armen omhoog te trekken, het gevolg was echter dat de goede buurten ook naar de klo*en zijn gegaan. VOTA MAN !!!

 10. @M Montreur

  Misschien moet je toch de gegevens van het CBS erop naslaan ipv domme reacties te geven, want namelijk is Curacao voor het grootste deel afhankelijk van toerisme.

  Travelmmap.nl

  “Nu is het toerisme de belangrijkste inkomstenbron van het eiland”.

 11. Koraal Specht is natuurlijk een no go area.
  Ben bang dat we deze toeristen niet meer terugzien. Misschen nog even op tripadvisor vermelden en dan is het over en uit voor Korsou. Wat een zootje zeg.

 12. onwetende toeristen,,misschien moeten de reis bureau’s maar advies meegeven;;niet fietsen..ramen en deuren van auto gesloten houden,,bewaakt resort,,geen waardevolle spullen meenemen.,geen gouden sieraden om .het beste is dat je op je resort blijft,want het gespuis is 24/7 aktief..zelfs op stoeltje in de tuin,is al riskant..of stoppen voor stoplicht…maar ja,,elke toerist die overvallen wordt,geeft weer goede mond-op mond reklame…eeh pietje;;hoe was je vakantie op curacao…pietje antwoord;;goed goed,gratis weekje ziekenhuis,op loop afstand van centrum willemstad..o ja helaas ook nog trauma opgelopen.

 13. @Aisha, als Curacao onveilig is voor de toerist dan kunnen ze maar beter wegblijven toch?

 14. @Marynkalmeijer: Als ze dat bekend maken is het gek van de dam en is men wel heel fout bezig volgens veel Curaçaoënaars en links Nederland. Want dat kan natuurlijk niet!

 15. elk jaar is het weer het zelfde liedje, we moeten allemaal zo nodig meedoen aan alle gekke dingen dure dingen geven of kopen. Dure feestjes bezoeken enz, O en dan komt de carnaval moeten we ook zo nodig aan mee doen.

  Ondertussen hebben we wel onze verplichtingen, de sticker moet betaald worden voor de auto, de leningen die we hebben op de auto moet betaald worden. maar we moeten natuurlijk ook naar de JUMP-INS en het festival voor de tumba’s.
  dit alles kost veel geld , dat hebben we niet dus gaan we onze eigen mensen beroven, de kerk plunderen, onze toekomst de toeristen beroven zodat we de grote jongen of meisje kunnen zijn tegenover onze vrienden.

  Dus ik stel voor om de CARNAVAL TE VERBIEDEN omdat we eigenlijk het ons niet kunnen veroorloven.

  Rest me alleen nog te zeggen, dat de boeven, fraudeurs, moordenaars, rovers worden bedankt. Ons Land kan zo veel maar weinigen maken onze toekomst kapot

 16. Interessante data Etienne Sambo! Nu zou ik nog weten hoeveel van al die overvallen ( dus incl a’dam en r’dam) door Curacaoenaars gepleegd werden…….ha!

 17. ik vind de reacties van xavier en Montreux behoorlijk dom…..

 18. Natuurlijk hoor je niet in Koraal Specht te fietsen.
  Natuurlijk hoor je niet met een laptop te fietsen.
  Natuurlijk gebeurd het in andere vakantie landen ook.
  Natuurlijk horen wij meer van deze gebeurtenissen dan (aankomende) toeristen.
  Natuurlijk heeft onze economie meerdere peilers om op te staan.
  Toch denk ik dat we met deze mentaliteit zullen afglijden naar een niveau ver onder gemiddelde, als we dat al niet hebben bereikt.

 19. M Montreux. Eindelijk iemand die toch aan die 44 komt. Ga toch lekker in je mand liggen dromen over onze wereldeconomie

 20. Ze moeten dat tuig laten zwemmen naar het vaste land. Verpesten ons vakantie eiland helemaal. Bah bah

 21. nee montreux, het sijpelt allemaal niet zo door.
  alleen als het allemaal doorgesijpeld is krijg je een stortvloed en kunnen we inpakken hier.

 22. Wilsoe had gezegt.. Moet je daar maar niet fietsen!

 23. Als je jouw laptop thuis zou laten dan wordtie daar wel gejat tijdens de inbraak……
  Dus gewoon lekker meenemen!

  Ik wielrende daar vroeger regelmatig en toen kwamen dergelijke gassies soms ook al achter me aan roepend “He da’s mijn fiets……”
  Die fiets was meer waard dan het jaarsalaris van hun vader, als ze die zouden hebben en kennen. Lekkere buurt daar.

 24. waarom zou je in die wijk gaan fietsen en dan nog met een laptop?? Is vragen om problemen!! Ook als toerist weet je dat Curacao niet veilig is, dus daar gaan fietsen is al niet handig en dan nog met een kostbare laptop..vreemd verhaal. Geeft niemand het recht om je te beroven uiteraard!

 25. Xavier, als ze de sportschoenen van meneer hadden afgepakt had je je dan afgevraagd, hoezo met sportschoenen gaan fietsen ?

 26. In 2011 waren er op Curacao 492 geregistreerde atrako’s

  In Rotterdam nog geen 350
  In Amsterdam nog geen 350

  De gemeente amsterdam telt zo’n 800.000 inwoners.

  HET IS HIER CRIMINEEL!

 27. Heb zelf van 2008 tot 2009 op Curacao gewoond. In dat jaar veel contact met een groep politieagenten uit Nederland die bijstand verleenden aan het Atrakoteam.

  Eind 2008 gingen zij terug naar Nederland, de lokale politie moest de taken overnemen. Helaas hebben zij niet de mensen en middelen om dit te doen.
  De voorspelling dat het aantal Atrako’s flink zou toenemen is meer dan uitgekomen.
  Oorzaak? De pakkans is nihil geworden.

  De enige remedie op korte termijn is meer mankracht, meer kennis van zaken en meer middelen. Helaas ziet het er naar uit dat deze niet voorhanden zijn en ook niet gaan komen.

  Ik vrees dat de criminaliteit in snel tempo nogverder zal oplopen. En, met een groot hart voor Curacao, vind ik dat zeer spijtig!

 28. waarom ben je uberhaupt aan het fietsen in Koraal Specht ?

 29. ach wij horen hier dat soort dingen altidj als ze gebeuren. Bij toeristen sijpelt dat lang niet zo door.
  Dit soort dingen gebeuren in bijna alle vakantielanden ook.

  En gelukkig is onze econimie heel divers en niet alleen afhankelijk van toerisme.

 30. CRIMIÇAO, schande, schande, schande. Geen enkel respect voor de medemens, deze egoistische idioten. Lekker handig de enige kurk waarop Curaçao nog enigszins drijft nòg verder naar de knoppen helpen. Dag toeristen! En kom niet weeeeeeeeer met die onzin aan, dat in andere landen het nog erger is, etc. etc. Dat geeft namelijk blijk van óók een IQ van 44 te hebben en niets van de ernstige situatie op Curaçao te (kunnen) begrijpen.

 31. Ernstige zaak, vraag mij wel af hoezo men met een laptop gaat fietsen. Hopelijk pakken ze de daders

 32. Nou, dat is lekker voor de toeristen.
  Als die wegblijven is het gewoon voorbij met de economie en de levensstandaard op het eiland.
  Aanpakken die malloten en het ze goed afleren.