• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 42-jarige man, die vandaag voor de zevende keer voor het gerecht moest verschijnen, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden met een aftrek van het voorarrest. Dit meldt het Openbaar Ministerie. De man stond terecht voor diefstal van twee telefoontoestellen.

De straf viel slechts een maand lager uit dan de Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie geëist had.

Slaap
De chauffeur van een voertuig was op 19 augustus in slaap gevallen. De auto stond op de openbare weg in de buurt van Grote Berg geparkeerd toen de veroordeelde een kijkje ging nemen en besloot de Blackberry en LG telefoon weg te nemen. De man kon worden opgespoord en aangehouden, omdat hij de gestolen toestellen gebruikte en deze beide een signaal uitzonden. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van de gestolen telefoons.

Herhaling
De man is een bekend gezicht bij justitie. In 1992 werd hij opgepakt voor heling. Drie jaar later ging hij weer in de fout door in 1995 opgepakt te worden voor diefstal. In 2001 werd hij opgepakt voor heling, in 2002 als drugskoerier en in 2004 weer voor heling. Meest recentelijk werd de man in 2009 opgepakt voor heling en werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar.

4 reacties op “Man voor de zevende keer voor het gerecht”

 1. Voor slachtoffers onbegrijpelijk soft. Jarenlang kost en inwoning verstrekken lijkt mij ook niet door de (aanstaande) slachtoffers gewenst. Inderdaad zijn er samenlevingen met oplossingen (straffen) die een veel ingrijpender karakter hebben.
  Willen wij dat?? Is er een politieke stroming die iets anders voorstaat of zijn de criminelen net zo met onze families verweven als de slachtoffers. De houding van het OM in vele zaken en onze politici doen dat wel vermoeden.

 2. Voor dit soort mensen moet er een chain gang komen. Laat hem maar rondlopen in een gestreept pak met een zware ketting om zijn been. en dan mag hij straten schoonvegen.

 3. waar blijft het face book waar onze boefjes met foto op worden geplaatst.

 4. Voor dit soort had men vroeger in de arabische landen een drastischer oplossing ……….