• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De rechtszaak betreffende de moord op het echtpaar Feng, is aangehouden. De rechter besloot vanmorgen voor uitstel zodat meer psychologisch onderzoek gedaan kan worden naar de verdachten. Het echtpaar werd 17 september bij hun snèk Yen Lee aan de Moonchiweg doodgeschoten.

In totaal staan vijf verdachten terecht; de negentienjarige M.B, twintigjarige R.B en zestienjarige G.M hebben de trekker overgehaald, de 25-jarige G.O fungeerde als chauffeur en de 27-jarige H.D wordt gezien als de bedenker van de gewelddadige overval.

Gijzeling
Het echtpaar werd voor de ogen van hun vijfjarige dochtertje doodgeschoten, die op de bewuste avond met haar ouders in de auto zat. Het originele plan was om het kindje van het echtpaar te gijzelen maar dit liep mis. De verdachten hebben verklaard dat zij niet met voorbedachte rade het echtpaar hebben doodgeschoten; dit gebeurde nadat ze in paniek raakten toen het echtpaar tegenstribbelden.

Doodslag
Het Openbaar Ministerie (OM) acht de verklaring van de drie schutters als geloofwaardig en daarom staan ze terecht voor doodslag en niet voor moord. De chauffeur staat terecht als medeplichtige van doodslag en H.D. staat terecht voor uitlokking van doodslag. De rechter wil een dieper psychologisch en psychiatrisch naar H.D, aangezien uit het psychiatrische onderzoek blijkt dat hij een IQ heeft van 44. Het idee is dat H.D zich ‘dommer’ voordoet dan hij is om zo onder een hogere straf uit te komen. De rechtbank wil ook dieper psychiatrisch onderzoek naar schutters M.B en R.B en een rapport van de voogdijraad betreffende G.M.

Telefoon
De rechter kaartte ook aan dat één van de ouders van de minderjarige verdachte aanwezig moet zijn bij de zittingen, alleen bleek de dagvaarding echter niet afgeleverd te zijn bij de ouders. Dit moet alsnog gebeuren voor de volgende zitting. Rechter Paulides was ook niet te spreken over het feit dat er geen onderzoek is gedaan naar telefonische gegevens. De verdachten claimen namelijk dat ze in opdracht van H.D handelden en meerdere keren telefonisch bedreigd zijn door H.M.

Ping
De officier van Justitie Hato-Willems merkte daarbij op dat het telefonisch contact tussen de verdachten via ‘ping’ verliep, wat gegevens zijn die niet achteraf op te vragen zijn. De rechter suggereerde dat de telefoons in beslag genomen moeten worden voor onderzoek. De zaak is uigesteld tot vrijdag 5 april 10.00 uur.

6 reacties op “Moordzaak Chinees echtpaar aangehouden”

 1. @Phillipe, Juist als je een crimineel bent doe je dom voor.. scheelt weer een paar jaar. Ben je een oude dictator, Nazi of massamoordenaar krijg je ineens gezondaheidsproblemen tijdens het process. wellicht krijg je dan vrijspraak wegens huminatiare redenen!

 2. Hoe krijg je een score van 44?

  ” In a good IQ test it is very unlikely for anyone capable of taking the test to score zero without doing so deliberately. Probably it has never happened. Suppose the lowest score ever recorded was 10 and that happened once in 10000 tests. This would correspond to an IQ of 44. If you got less than 10, all you can say is that the IQ is less than 44.”

  Hij is dus slim!

 3. Het halve eiland heeft een IQ van 44 dus als dat reden is voor strafvermindering kunnen we nog de nodige overvallen en moorden verwachten.

 4. @John, Moord is alleen met voorbedachte rade. Veel moordenaars komen weg met doodslag en dus een veel lagere straf (maar de rechter neemt nooit mee dat de personen al de wet overtraden en iets deden wat snel in het vermoorden van iemand kan leiden)

 5. De bedenker van het plan heeft mogelijk een IQ van 44, kan je nagaan wat de ‘uitvoerders’ voor een IQ moeten hebben. En dat is nu net hèt probleem, we hebben een groot gevaarlijk leger van zulke idioten met een IQ van 44 op CRIMIÇAO 🙁

 6. Geen moord maar doodslag?? Wat moetten ze dan doen om voor moord aangeklaagd te worden? Hoe ver moet het komen OM? dit is niet uit te leggen.