CURAÇAO – Elf goudstaven die op 30 november zijn gestolen aan de Grote Werf, zijn gevonden in Puerto Rico. De politie en media van het land melden dat het goud op het vliegveld in Aguadilla is geconfisqueerd. Het Openbaar Ministerie (OM) is op de hoogte van de meldingen maar kan de vondst niet bevestigen.

Op vrijdag 30 november vond rond 04.30 uur een overval plaats bij de Grote Werf. Toen reden drie auto’s de werf op en kwamen naast het schip ‘Summer Bliss’ tot stilstand. Daarna sprongen zes of meer mannen met een bedekt gezicht uit de auto’s. Zij hadden jassen aan waar ‘Police’ op gedrukt stond. De mannen gingen het schip op, bedreigden de bemanning en kapitein en mishandelden één van de bemanningsleden. Vervolgens zijn de overvallers met drie metalen kisten met een inhoud van 70 goudstaven ervandoor gegaan. De goudstaven hebben een waarde van 11.5 miljoen dollar.

Grensoverschrijdend
Doordat het onderzoek ook grensoverschrijdende aspecten heeft, heeft het Korp Politie Curaçao contact met de betrokken autoriteiten in andere landen. Toch kan OM-woordvoerder Norman Serphos niet bevestigen of de vondst van de goudstaven in Puerto Rico kloppen.

3 reacties op “Elf goudstaven teruggevonden in Puerto Rico”

  1. Ik neem aan, dat het de van kerstmis overgebleven banketstaven zijn 🙂

  2. Ik krijg het idee dat deze zaak niet echt belangrijk is voor het OM..

  3. Die vijf staven, die bij mij in de diepvries liggen vinden ze toch nooit! 🙂