• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het team van Inspectie Arbeid en Veiligheid en het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn hebben vorige week samen met Openbare Werken en de Technische Opsporingsdienst van de politie het terrein van het kruithuis opgeruimd. Dat meldt het ministerie in een persbericht.

De werkzaamheden vonden plaats van 2 tot en met 4 januari. Hoewel het vaststaat dat bij een brand, waarbij mogelijk asbestdeeltjes zijn vrijgekomen, de eigenaar van het pand zelf verantwoordelijk is voor het opruimen van asbest, heeft de inspectie zorggedragen voor dit proces.

Stappenplan
De inspectie heeft na een risico inventarisatie en evaluatie een stappenplan opgesteld voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal. Daarnaast zijn preventieve voorzieningen getroffen om te voorkomen dat tijdens de werkzaamheden asbest vrijkomt in de lucht en/of bodem. In samenwerking met de brandweer is asbesthoudend materiaal nat gemaakt met water ter voorkoming van het dwarrelen van stofdeeltjes. Een met asbest gevulde container is met speciale plasticfolie afgedekt en dichtgeplakt met stevig tape. Vervolgens is de container getransporteerd naar Mal Pais om op verantwoorde wijze te worden verwerkt.

2 reacties op “Terrein kruithuis ontdaan van asbest”

  1. Ik was vorige jaar zomer op Curacao op landfill en zag dat het asbest gewoon open en bloot in een grote gat laag om later dicht gegooid te worden echt gevaarlijk iedereen kan er zo aan komen.

  2. nou…. opgeruimd staat netjes….maar nu…. het asbest is op een ongeprofecioneel manier opgeruimd. dus schade en een doodkist aanvragen bij de gene di verantwoordelijk hier voor zijn.opruimers had geen speciaale pakken aan die had geen kennis wat dat is… nou opruimers laat jullie maar onderzoeken door een arts. en ook al degene die in de buurt woonde. succes