• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een 50-jarige man is gisteren aangehouden voor afpersing. Meer dan een jaar geleden lichtte hij twee dames op voor 10.000 gulden en verdween hierna met de noorderzon.

In november 2011 beloofde de man twee zusjes twee auto’s te verkopen: één auto voor 15.000 gulden en nog één voor 8.000. De dames gingen akkoord met de deal en deden een eerste betaling van 10.000 gulden. Ze hoorde nooit meer iets van de man en konden hem niet meer bereiken. Gisteren werd de man gesignaleerd op Plasa Jojo Correa en door het Openbaar Ministerie om 11.25 uur ingerekend. Het onderzoek wordt voortgezet.

8 reacties op “Man aangehouden voor afpersing”

 1. @Brenda, heb opsporing verzocht ook gezien, maar ik heb niet gemerkt, niet gezien en ook niet gehoord dat er ook daders aan het woord kwamen. er was een geval van 4 negroide mannen die een woningoverval gepleegd hadden, ze spraken (wellicht volgens de slachtoffers), ik citeer: “Nederlands met een Surinaams of Antilliaans accent cq tongval’.
  Misschien moet je die aflevering nog eens opnieuw bekijken, maar liefst niet onder invloed van drugs of alkohol.

  Punt is dat de doorsnee Nederlandse Nederlander het verschil niet kent noch ziet tussen Afro Surinamers en Afro Curacaoenaars. Zeker niet als de Antilliaan ook goed Nederlands spreekt. Men ziet geregelt Antillianen aan voor Surinamers of Kaapverdianen en omgekeerd geldt dat ook voor de twee genoemde bevolkingsgroepen. Ik moet bekennen dat het mij ook vaker is overkomen. Laatst nog in Otrabanda, dacht dat ik met een YDK sprak, maar de man was een goed papiamentu pratende Dominicaan.

  Maar het gaat nu over jou bewering dat de daders in opsporing verzocht papiamentu spraken. Dat kan n.l. alleen een Nederlander die een beetje papiamentu kent beweren. Maar er zijn door de politie en de Nederlandse media al zoveel vergissingen gemaakt omtrent etniciteit als het om negroide mensen/daders in Nederland gaat.

 2. Kijk het programma Opsporing Verzocht van afgelopen dinsdag eens terug. Alle daarin getoonde daders spraken of Papiamentu of Marokkaans, geen enkele Nederlands!

  Dat zegt denk ik wel genoeg.

 3. @ Anonymous. Dat jij een slechte ervaring hebt opgedaan in Nederland betreur ik ten zeerste.
  Mijn stelling dat de tolerantie van het niet nakomen van gemaakte afspraken op Curaçao op een niveau staat dat we van een cultuur kunnen spreken houdt niet in dat ik ontken dat zulks in Nederland of een andere plaats in de wereld voorkomt.
  @ Kwame Kllpatrick , ik had het over Curaçao zonder het in te delen naar herkomst van de bewoners. Evenwel bedankt voor de aanvulling.
  Ik denk wel dat enkele voorbeelden kunnen laten zien waarom ik op dit idee kom.
  – kort geleden namen we kennis van Politie en Onderwijs personeel die acties ondernamen omdat de overheid hun financiele afspraken niet nakwam.
  – Niet alleen ik, maar vele anderen hebben ervaring met het maken van afspraken over het verrichten van werkzaamheden die niet worden nagekomen.
  – Het nooit terug betalen van leningen is een niet onbekend verschijnsel.
  – Schade in het verkeer door een niet verzekerde bestuurder, veroordeeld tot het betalen van de aangebrachte schade wordt heel vaak niet volledig afgehandeld.
  De lijst is natuurlijk niet compleet. Wel weten we dat als we ergens verhaal willen halen over iets wat ons te kort is gedaan het makkelijk wordt afgedaan als “Ach, zeur niet zo, dat is nu eenmaal zo op Curaçao”.
  Het genoemde programma “Radar” en nog toe te voegen “Opsporing verzocht” bevestigen de verschillen tussen de landen. In Nederland worden deze wantoestanden met naam en toe naam onder de aandacht van een groot publiek gebracht. Hier worden ze verzwegen.

 4. @Peter Bon, Misschien ligt het aan de lucht. Want op Curacao zitten heel veel makambas die geld strijken voor beloftes en deze niet nakomen.

 5. @Peter Bon, ja he, oplichterij is typisch Curacaous he, hoort bij de cultuur he? Heb je ook al onderzocht wat typisch Nederlands is, wat voor misdaden uit de cultuur van de autochtone NLer komt? In Nederland wordt niemand opgelicht, neu hoor. Mocht er waar ter wereld dan ook sprake zijn van oplichterij, dan móét het wel een Curacaoenaar wezen, nietwaar Bon? U bent toch zo’n slimmerd man. Mijn ervaringen zijn helaas andere. Vanaf de eerste dag dat ik voet aan wal zette in NL, werd ik al geconfronteerd met oplichterij. Het waren geen Antillianen, geen Curacaoenaars, maar pur sang autochtone NLers. He, dat kan toch niet? Hm, ze zullen het wel van de Curacaoenaars geleerd hebben.
  Ooit RADAR gezien? Een programma waar oplichters ontmaskerd worden. Nog nooit een Curacaouse oplichter in dat Nederlandse progr. ontwaard, wél 99 procent Nederlandse oplichters. rara, hoe kán dat nou Peter Bon?. Hoe is het toch mogelijk!?

 6. Geld op strijken voor een belofte en die niet nakomen lijkt mij zo een normaal verschijnsel op Curaçao dat we niet van een criminele maar van een culturele daad moeten spreken.
  Even zo goed vind ik het wel fijn voor de dames dat ze de man hebben gesignaleerd en dat er zowaar actie is ondernomen.

 7. De man is aangehouden voor oplichting en niet voor afpersing. Hij heeft de dames opgelicht!

 8. Famia di Schotte ?