• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een politiepatrouille is gisteravond rond 23.00 uur uitgerukt naar een woning in de Nijmegenstraat wegens een overval. Een echtpaar zat thuis achter de laptop en had de deur van de woning openstaan. Plotseling kwamen drie onbekende mannen de woning binnen. Eén van hen had in een mes in zijn hand.

De overvallers vochten met het paar en sloegen de 31-jarige man met stenen tegen het hoofd. De mannen slaagden erin de laptop, telefoon en een portemonnee mee te nemen en namen daarna de benen. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar de polikliniek voor medische behandeling. Het Overvalteam zet het onderzoek voort.

31 reacties op “Overvallers slaan slachtoffer met stenen”

 1. Kid Creole, op 10-01-2013 om 12:26 schreef: bevalt mij wel.

  KC,

  kan ik ook zeggen over jouw bijdragen. (ik lees je sinds oktober)
  Vaak amusant, of informatief, in ieder geval vaak een stuk langer dan de meesten.
  One-liners hebben weinig waarde, voegen weinig toe, ik lees graag om wijzer te worden en de mensen te begrijpen.

  Moet gezegd worden, de links van meneer Maaskant zijn vaak heel goed.

  (en ik ben ‘n ouwehoer die liever de hele dag bij de snek hangt met ‘n karko kroket, karko is zóó lekker, of bij de Caracasbaai voor een roti met hopi pika)

 2. Ik word een beetje misselijk steeds te lezem dat het’ivervalteam het onderzoek voortzet’.
  Kan er nu niet een keer echt iets gebeuren, te getikt voor woorden allemaal. Dit gaat verkeerd vrienden.

 3. Harder straffen maakt weinig uit. 2 jaartjes zitten en ze gaan weer gewoon door. Dit zijn gewoon notoire boeven.
  Misschien weer tijd om de galg te introduceren hier. LOL

  Vanochtend in het AD, op Bottelier stageair overvallen, begin januari in hetzelfde studentenhuis
  Paspoorten verdwenen, de kids willen naar huis maar dat lukt zonder pasp niet.

  Waar blijft Wiels met zijn grote mond nu. Wat doet dit takkenkabinet eraan. Alleen kletsen en bezuinigen?.

 4. @Pikatje schreef; ‘(en ik ben een ouwehoer)’ 😆

  Nou, dat vind ik niet. Jouw schrijven bevalt mij wel. De dingen benoemen maar toch op een luchtige, prettige manier. Anders dan de anderen. Mensen verschillen, dios gracia.. 😉

 5. Peter, op 09-01-2013 om 21:34 schreef: Er is echt geen verschil

  Op Brakkeput Ariba kun je ‘s nachts je auto ook niet op straat laten staan.
  (als in : niet anders dan hier aan de buitenrand dicht bij het strand).
  De bewonersclub van BA heeft ‘n paar jaar terug een verzoek ingediend voor een slagboom aan de ingang van de peninsula, maar dat werd afgewezen omdat de overheid niet nog ‘n privé resort erbij wilde hebben, en vrije toegang moet zijn naar de Curacao yacht club.
  Dus om de dag rijdt er ‘n truck met ‘n enorme bootoplegger door de smalle straat, of ‘n grote touringcar met camera touristen, of slenteren er personen een rondje Ariba om te kijken of er wat te scoren valt (net als in mijn NL straat).

  Op vijf minuten rijden van mijn dorp kom je langs Spijk(enisse), de home base van Afrojack.
  De criminaliteit daar ligt op een heel ander level, en dat ligt helemaal niet aan de paar procent Antilliaanse mensen in die gemeente.
  In de afgelopen twee maanden is daar twee maal een kapsalon overvallen, in het ene geval door twee jongens.

  Probleem van Curacao is de kleinschaligheid en de enorm toegenomen gemiddelde welvaart in de afgelopen 25 jaar.
  Van een tijdstip waarop de rijke Shell patsers zich opsloten in Julianadorp en de wat minder gefortuneerden een huisje op Brakkeput verbouwden, naar het heden waarbij driekwart van de bevolking op een hoog welvaartsniveau zit.

  In een veel groter land ontstaan dan probleemkernen, op een eilandje van nog geen 450 km2 wordt het een immens probleem.
  Naar mijn mening heeft Nederland daar een grote verantwoordelijkheid, in meewerken, meedenken, en stevig geld uit de rijkelijke poepflap trekken.

  (en ik ben een ouwehoer)

 6. Pikatje; zit lekker in een huurhuis zonder tralies, alarm, hoog hekwerk etc.. Voordeur staat na de weg toe altijd open! Volgens mij woon jij echt in een criminele wijk? Vroeger was ook bekend dat je in sommige steegjes in Amsterdam na een bepaalde tijdstip beter niet kon lopen, dit geldt helaas nog steeds voor iedere stad in Nederland! Er is echt geen verschil!

  Hopelijk dat de daders snel gepakt worden en de slachtoffers geen psychische schade hebben opgelopen!

 7. Kid Creole, op 09-01-2013 om 16:38 schreef: als ik beweer dat ik je ken?

  Euh, maar dan weet je toch al lang wat een vreemde patu ik ben ? (en de ruling Pika koning van Brabant ) 🙂
  Toevallig ben ik nog op zoek naar Elwin/Pietje, een YdK met wie ik op VWO avondschool heb gezeten, maar iedere oude/nieuwe kennis is welkom.

  Ik heb er geen problemen mee om voorbeelden te geven van hoe het in NL is (de hendenan op dit forum hadden Antonio Brizzi eens mee moeten maken in de 70/80er jaren ).
  Lijkt me zinvoller dan schelden, elkaar voor onderontwikkeld uitmaken, of te claimen waar het veel beter/slechter is.

  (vrij wapenbezit zie ik wel zitten, niet dat het de situatie verbetert, maar ik vind alles waarmee je kunt steken en schieten geweldig)

 8. Singapore is net zo klein als Curacao en er wonen veel meer mensen maar het is er erg schoon en bijna geen criminaliteit.. waarom.. wellicht omdat je voor asociaal gedrag en bv overvallen zeer zware straffen krijgt..

 9. @Beste Pikatje, moet dat nou? Je halve levensverhaal hier op het forum neerpennen? Hoe zou je ‘t vinden als ik beweer dat ik je ken? Niet dat het van enig belang is, maar toch…. 😉

 10. @ Anonymus. Als je het aantal moorden / overvallen per 100.000 inwoners berekent, behoort Curaçao tot de top-criminaliteit van de wereld.
  Maak jezelf en een ander niets wijs, want dat ben je kennelijk niet echt.

 11. de reactie van Anonymous is typisch een reactie van de onderontwikkelde groep waar ik het over had.

  Oh als je naar de buren kijkt gebeurt het ook dus dan moet het wel normaal zijn. En dan vergelijk je jezelf met landen waar er burgeroorlogen zijn. Curacao is maar 144 vierkante kilometer en dan wil je concurreren met landen die vele malen groter is maar waar er veel meer mensen op een kleinere oppervlakte wonen en waar de armoede in die gebieden vele malen groter is.

  Het wordt eens tijd om wat meer te investeren in onderwijs.

 12. Jozef, op 09-01-2013 om 10:11 schreef: Moeten we nu allemaal net als bij de sneks achter de tralies?

  Mijn zwager mag sinds ruim een dozijn jaar geen Mercedes meer van zijn vrouw (ton planken, ex-journalist Volkskrant, op televisie bij Den Haag vandaag)
  In zijn vorige huis had hij een stalen deur van 10.000 gulden bij zijn slaapkamer laten plaatsen, nadat enkele heren uit voormalig Joegoslavië op bezoek kwamen om de auto op te halen.
  De politie gaf het advies om autosleutels op een tafeltje bij de voordeur te leggen, hoef je niet wakker te worden met ‘n pistool tegen je hoofd. (en geen Mercedes)

  In mijn straat is het moeilijk om een huis te vinden onder de 2.5 miljoen gulden, bijna iedereen leeft achter hekken, met alarmsysteem en meerdere malen per nacht een controle door een beveiligingsfirma.

  Aan de andere kant, 492 atrakos op Curacao is getalsmatig vergelijkbaar met 150 per dag in Nederland.
  Op Curacao doe ik de deur goed op slot, en ga ‘s avonds niet zo maar ergens rondlopen.
  (moet je nagaan, ik heb mijn studie betaald door jaren in ‘t weekend als portier te werken bij het Leidscheplein in Amsterdam, en heb achter mijn naam ‘n veroordeling voor geweldpleging)

 13. geen strengere straffen maar gericht straffen

  pluk ze wet
  op het criminele facebook
  politie met foto van de gestolen goederen op internett zodat heling echt gestraft kan worden.

  de overvallers zijn een last voor de gemeenschap, laat ze maar werken voor hun wandaden, dus ja inderdaad in de Chain-Gang onkruid wieden, aanvegen etc.

 14. @CRIMIcao:
  Juist!!

 15. @Anonymous, Je vergeet bij je vergelijkingen wel te vermelden dat er in die landen drugsoorlogen zijn en tevens het zeer grote landen zijn met miljoenenbevolkingen.. en Curacao is een kleine rots waar iedereen elkaar kent! opmerkelijk!

 16. Betreft de reacties:
  STOP gaarne eens met laten zien hoe DOM u bent door ALTIJD maar weer:
  – andere landen erbij te halen
  – het eiland dan maar te moeten verlaten
  – de schuld aan de slachtoffers te geven
  dan is er toch ècht iets mis daar boven in uw hoofd.

 17. @ Anonymous, hoe kun je Curacao (150 duizend inwoners) nu vergelijken met Mexico (115 MILJOEN inwoners) en New York (9.5 MILJOEN inwoners)?? Laatst heb ik in deze krant gelezen dat de totale overvallen van 2011 zijn uitgekomen op 492 en dat het in 2012 meer zal zijn. Pak voor het gemak even 500 overvallen…dat is 1.3 overval per dag!! Op 150 duizend inwoners?? En dan heb ik het alleen over de overvallen……doe nu niet net of het veilig is op ons eiland, het gaat elke dag zienderogen achteruit!!!

 18. als laatste maatregel gaarne en pluk ze wet, jongens van 20 jaar kunnen auto’s hebben van 30 a 40 duizend gulden dus dat is uit een crimineel verkregen verleden.
  indien geen bewijs van lening spaargeld afpakken die hap

 19. Kom al meer als 50 jaar op Korsou, de tijd, dat je ‘s-avonds overal kon rond lopen en deuren en ramen van huis en auto kon open laten lijken voorgoed voorbij. Moeten we nu allemaal net als bij de sneks achter de tralies?

 20. Ach ja, hoe voorspelbaar. Er gebeurt iets ergs en dan wordt er meteen geroepen om strengere straffen, liefst nog van een soort die voorbij gaat aan mensenrechten. Kom op, een beetje meer beschaving en common sense. Nergens ter wereld werken strengere steraffen preventief. Ook bewapening van de burgers leidt nergens toe behalve meer morod en doodslag in huis, zie de VS als lichtend voorbeeld. We moeten de sociaal-economische en psycho-sociale oorzaken aanpakken: preventief te werk gaan. En ophouden met boeven als politici te kiezen.

 21. Heb geen medelijkden met deze boeven als ze worden aangereden door een auto. Ik hoop dat ze snel worden aangehouden. Meestal zijn het van die jonge jongens (beneden 20 jaa).

 22. De enige oplossing is vrij wapenbezit zodat de burgers zichzelf kunnen verdedigen, net als in de VS, Israel en Zwitserland. Curacao is momenteel een paradijs voor schurken.

  Van de overheid hebben zij zelfs de garantie middels het vuurwapenverbod dat hun slachtoffers zichzelf niet kunnen verdedigen.

 23. CRIMICAO : waren die overvallers mensen of zieke beesten? Extreem strenge (werk)straffen invoeren voor dit soort uitschot! En inderdaad foto en naam bekend maken.

 24. Zeg er maar niets meer van, want schijnbaar komt dit overal voor en geef je Curaçao dan alleen maar een slechte naam…..

  Hopi tristu!

 25. hoe dom kan je zijn om de deur open te late !! zo lekker weer was ut nie

 26. Hebben ze in de USA niet het systeem dat je na drie veroordelingen levenslang wordt opgeborgen? Op klein Curacao maar een strafkamp bouwen!

 27. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Het wordt tijd dat het slappe Nederlandse strafrecht dat op Curacao van kracht is aangepast wordt aan de lokale en niet te vergeten regionale omstandigheden. Strengere straffen en wellicht ook lijfstraffen (zoals die overigens ook gelden in bijv. Singapore, Maleisië en Trinidad) kunnen op korte termijn enige verlichting brengen in combinatie met zichtbaar meer politie op straat. Op lange termijn helpen alleen resocialisatie van de criminelen en heropvoeding van grote delen van de bevolking.

 28. @Danx80, beste man. Je hebt gelijk, Curacao is gevaarlijk geworden. Je kunt ook naar veiliger oorden verkassen. Bijvoorbeeld naar Mexico met per jaar bijna 50.000 moorden, naar Rio de Janeiro, ook zo’n 10.000 moorden en overvallen per jaar, Caracas zeer ongevaarlijke stad, Medellin Colombia idem, Nicaragua, Miami, zelfs naar Amsterdam, naar Detroit e.a steden en landen over de hele wereld. Geloof het nou, dat zijn echt allemaal criminaliteitveilige plekken. Jammer he, dat alleen in Curacao criminaliteit heerst. Alleen in Curacao bestaat Criminaliteit. De rest van de wereld kent geen criminaliteit. Jammer dat alleen hier criminalteit bestaat. snik snik snik.

 29. Curacao is heel erg gevaarlijk geworden. heel veel mensen beseffen dit niet. Er lopen heel wat domme mensen rond. Mensen die dit soort overvallen plegen zijn meestal mensen die niet eens de middelbare school hebben afgemaakt, weinig kans hebben op de arbeidsmarkt en die ook eigenlijk sociopaten zijn. Ze hebben geen enkel gevoel van medeleven. Als je dit alles samenvoegt met het gebruik van drugs krijg je een explosieve mengsel.

  Nog iets wat heel erg diep geworteld is in onze cultuur is de agressieviteit. Vaak laten ouders aan hun kinderen zien dat agressie de oplossing is van heel wat problemen. Vaak vechten de ouders ook of worden ze zelf geslagen.

  Het is heel triest maar zulke mensen zijn eigenlijk bijna verloren en kunnen alleen door psychiaters geholpen worden.

 30. dushi hende

 31. wanneer gaat dit nu eens stoppen , graag harde eisen voor straffen.

  Helers, dieven, fraudeurs langs de weg in de kettingen zich nuttig maken voor de gemeenschap.
  foto’s naam in een wekelijkse krant, die krant betaald zichzelf hoef je geen eens reclame inkomsten te hebben. kan je gelijk foto’s inzetten wat er gestolen is zodat iedereen weet wat gestolen goed is en je niet kunt zich ik wist het niet dat ik iets kocht wat gestolen was.