• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vermiste Arubaanse boot ‘Think Big go Big’, die na een bezoek aan Fuikdag niet was aangekomen op Aruba, is teruggevonden. De boot werd ten noorden van Aruba gevonden, een lokatie die sterk afwijkt van de route. De kustwacht heeft een nader onderzoek ingesteld.

Uit een eerste verklaring van de kapitein van het vaartuig ontstaat het vermoeden dat sprake is van een slechte reisvoorbereiding en navigatievoering. Het onderzoek van de kustwacht moet uitwijzen wat de oorzaak is waardoor de zeven opvarenden in deze gevaarlijke situatie terecht zijn gekomen.

Vermist
Het Rescue and Coordination Center (RCC) kreeg gisteravond om 19.15 uur de melding dat een vaartuig met de naam ‘Think Big go Big’ niet was aangekomen op Aruba. Aan boord bevonden zich vier mannen en drie vrouwen. Er werd een patrouillevliegtuig ingezet om de boot te zoeken. Ook werd er op elke mogelijke manier geprobeerd contact te zoeken met het vaartuig, maar ook dit was zonder resultaat.

Gevonden
Een koopvaardijschip meldde vanochtend om 06.00 uur dat ze een noodoproep hadden ontvnagen van de vermiste boot. Op deze melding is er direct een tweede vliegtuigje gaan zoeken dat de boot vond, op een plek ten noorden van Aruba. De boot werd onder begeleiding van de Panter teruggebracht naar Aruba. Naar verwachting komen de schepen om 14.45 uur aan in Oranjestad.

8 reacties op “Vermiste Arubaanse boot teruggevonden”

 1. Niet alleen geen navigatiemiddelen maar ook geen communicatiemiddelen zoals een radio aan boord en dan niet met andere boten naar Aruba varen. FC Knudde.

 2. Wat een onverantwoord gedrag. Ze mogen alle kosten mooi terugbetalen van de Kustwacht en CITRO.

 3. HEHE ARUBANEN MET 1(0) Polar teveel op hahaha……..

 4. @Dasilva

  Ik ken zelfs eentje die het met een vliegtuig heeft gedaan. Weg kwijt raken van Curacao naar Aruba

 5. Met een stuk in je kraag dan kom je overal uit, behalve daar waar je wezen wilt. Gevalletje drank misschien??

 6. nee hoor, met slecht zicht door de regenval kan je makkelijk de weg kwijtraken indien je idd geen navigatieapperatuur aan boord hebt of overboord is gevallen

 7. Think big go big….NOT…Think big get lost

 8. Dat is nog best knap eigenlijk, de weg kwijt raken tussen Curacao en Aruba…