CURAÇAO – Pueblo Soberano leider Helmin Wiels en oud-minister Carlos Monk liggen elkaar niet meer. Het tweetal uitte heftige kritiek op elkaar en nam geen blad voor de mond. Zo beschuldigde Monk de PS-leider ervan te zijn afgeweken van zijn ideologie. Wiels noemde Monk hierop een leugenaar.

Monk liet zich vorige week als eerste negatief uit over zijn voormalige partijgenoot. Op radiozender Radio New Song zei hij dat Wiels niet trouw was aan zijn socialistische idealen. Wiels beet tijdens de vergadering van zijn partij terug en verklaarde Monk voor leugenaar. Ook zou de ex-minister hebben gesmeekt om een baantje bij PS.

Niet gepresteerd
Volgens Wiels is er al langer bonje met Monk, maar wilde hij dit niet aan de grote klok hangen. Monk zou meerdere dingen hebben gedaan die niet door de beugel kunnen en als minister niet hebben gepresteerd. Ook het gratis onderwijs kon hij niet regelen. Naar eigen zeggen moest Wiels hem bijstaan om dit plan erdoor te krijgen. “Hij zegt dat ik geen ideologie heb, maar zelf heeft hij de ideologie om dingen te pakken van het volk”, aldus de PS-leider.

21 reacties op “Bonje tussen Wiels en Monk”

 1. Helmin Wiels heeft politieke zelfmoord gepleegd. Mocht er nu verkiezingen gehouden worden dan haalt hij 1 zetel, misschien 2. Wisten jullie maar hoe mensen die op PS hebben gestemd nu over hem denken. Dus maken jullie je maar niet druk om die domkop. Hij komt net als PAR nooit meer terug. Helmin Wiels is een verrader van zijn eigen ideologie gebleken. Ik heb zelden zo’n domme buriku meegemaakt. De meeste kiezers voelen zich door hem verraden. Ajo ku Wiels.

 2. Het gebeurd zelden/nooit maar nu heeft iemand toch zijn eigen brevet van onvermogen/incompetentie afgegeven en zijn volgelingen juichen hem toe zoals je dat wel ens ziet bij demontraties in Afrika.

 3. Wiels had toch bewijs en als hij dat zou geven aan het OM dat Schotte en zijn MFK ministers dezelfde dag worden gearresteerd. Waarom heeft hij dit nog niet gedaan?

 4. Ja, zo bouw je een land wel op …………. bon aña!

 5. Monkey DOWN …!!!
  nu de rest van die PAYASOS nog ontmantelen (ASJES, WILSOE) en op de plaats zetten waar ze horen (en dat zijn geen loonschalen van 2 cijfers).
  Wiels heeft alles getolereerd en spreelt nu de vermoorde onschuld …… wat een hypocriet zeg !!!
  Ook de dekmantel voor M(affia)FK en MAN moet maar eens worden onderzocht dan gaat het pas ECHT stinken en daar is de ISLA een scheet van een muis bij vergeleken …

 6. Ik weet niet wie hier als kwaaie pier uit de bonje komt. Van Monk wisten we alles al maar van Wiels komen er steeds meer miskleunen uit de kast. Hij hoeft zich echt niet op de borst te kloppen over het gratis onderwijs, want ook dat is een blunder van Wiels en zou er 800.000 nafjes van SSC terug moeten komen. Het SSC heeft er heel dom de vingers aan gebrand in plaats van de schoolbesturen te volgen. Als er niets meer is te melden, gaat Wiels dan het volk excuses aanbieden en vragen om een heiligverklaring? Over een half jaar heeft Wiels echt geen capabele kandidaten om minister te worden zelfs zichzelf niet, maar dat heb ik al eerder gezegd. De totale ommezwaai van Wiels in deze tragikomedie zal hem geen windeieren hebben gelegd.

 7. Dus wiels zegt nu dat Monk heel wat dingen heeft gedaan wat niet door de beugel kan. En tog heeft hij hem niet weggestuurd maar een andere ministerie aangeboden.

  Monk heeft geprobeerd honderdduizend gulden te geven aan een vriendin en heeft ook geprobeerd iemand te verrijken met de st thomascollege affaire. Tog heeft wiels zijn mond gehouden en hem in bescherming genomen.

  Wiels heeft een andere exminister weggestuurd omdat ze had geprobeerd haar man een gratis ticket te geven om met haar mee te gaan naar een dienstreis(een kostenpost van misschien niet eens 10 000 gulden). Ik snap deze man niet meer.

  En nu moeten we aanhoren dat Monk dingen heeft gedaan wat niet door de beugel kan uit de mond van Wiels?? Schande. Wiels spuugt zomaar in het gezicht van het volk. Dat mensen zulke dingen niet willen zien vind ik heel erg stom. Misscien tijd om wat meer te gaan investeren in onderwijs.

 8. Wiels onderschrijft met zijn tirade op/over Monk dat hij een slechte mensenkennis heeft om zo iemand als Monk voor gedragen te hebben voor een zo belangrijke post die ook nog door ons bekostigd is.
  Dit gebrek van Wiels kan ons in de toekomst nog zwaar op de maag vallen en dat buiten zijn geschreeuw over bodybags etc. waarmee hij, hoe dan ook, onze tot nu toe geldschieters tegen, ja ons, in het harnas jaagt. En wie is de dupe ? Juist ja dat zijn wij.

 9. en het gratis onderwijs, wat nu nog steeds onduidelijk is.
  de ellende met Kranshi en de acite van Wilsoe voor dos santos….
  Monk en Wiels hebben beide boter op het hoofd.
  Wiels heeft toen het spelletje met MFK meegespeeld.
  nu lijkt hij zich overal van te willen distancieren.
  Wiels is duidelijk hypocriet…
  maar ben wel blij dat Monk, niet meer terug komt in de regering.
  nu Asjes nog en Wilsoe…..

 10. Wiels heeft Monk ondersteund, net zoals hij het meest foute kabinet ooit gesteund heeft. En nu schelden op de radio en in de staten… zo kennen we Wiels weer.

 11. “Na de verkiezingen zou Monk hebben gebedeld bij de PS om een baan te krijgen”

  Kennelijk is het bij iedereen bekend dat PS zo weinig capabele mensen heeft, dat je zelfs als Monk aan de bak kunt bij de PS. De PS  bewijst hier te doen aan vriendjespolitiek en politieke benoemingen,

  “Volgens Wiels zou hij na enig beraad hebben besloten om Monk te helpen en hem een baan als implementatiemanager bij de ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) aan te bieden.”

  Daar was Wiels immers belast met personeelszaken? Was daar een vacature opengesteld?  Is dat dezelfde Wiels die onlangs vond dat we ons (hij bedoelde het Koninkrijk) moesten houden aan het  Internationaal Verdrag inzake economische, sociale en culturele rechten?
  Artikel 7.c van IVESCR . “Gelijke kansen voor een ieder op bevordering in zijn werk naar een passende hogere positie, waarbij geen andere overwegingen mogen gelden dan die van anciënniteit en bekwaamheid.”

  Dat is waarom ik Wiels hypocriet vind. Hij roept maar wat en weet dat zijn kiezers het toch allemaal niet gaan controleren. Die zijn -wat hij ook zegt- volgers van een enge leider..

  “Monk heeft zich ook bezighouden met allerlei met tal van duistere zaakjes.”

  Ik, Wiels, leider van de PS heb een minister aangesteld die duistere zaakjes deed. Er waren geen betere kandidaten in de PS. We wisten dit natuurlijk en gelukkig hadden we ook een PS minister op Justitie, anders was het allemaal veel eerder naar buiten gekomen? Leg eens uit Wiels? Moest Wilsoe ook Monk dekken zoals hij dos Santos moest helpen? Wat een coalitie!

  “Ook het inmiddels beruchte huurcontract voor het St. Thomascollege zou Monk willen aangaan zonder zijn partij hiervan op de hoogte te willen stellen.”
  Dat Thomas college was natuurlijk fout, maar wat lezen we hier?
  Een minister die een departement leidt en alle besluiten eerst aan zijn partij moet voorleggen? Je vraagt je af waar je dan nog een minister voor hebt? Is Wiels in feite superminister zonder portefeuille waar “zijn” ministers besluiten moeten voorleggen? In een normale democratie doen ministers verstandige zaken en leggen verantwoording af in de Staten.

  Kortom: Las tussen de regels door veel enge dingen in het Amigoe artikel.

 12. Ja en dan zijn er nu mensen die denken dat Helmin verandert is……..
  Het is meeuwenmanagement zoals we in de Botlek zouden zeggen:
  Hoop herrie en veel shit en weg zijn ze…….

  En het zal wel altijd zo blijven.

 13. Wiels gunt deze in eerste instantie een niet-partijgenoot op verzoek van de laatste een baantje als implementatie-manager bij een ministerie.Volgens Wiels voldeed Monk daar niet dus maakte……Wiels…..Monk……MINISTER VAN BPD. Volgens Wiels voldeed Monk daar evenmin.Nog erger: volgens Wiels -achteraf- was Monk zijn eigen zakken aan het vullen Dus maakte……Wiels…(die al ettelijke ministers van het toneel had doen verdwijnen!) ….Monk……MINISTER VAN ONDERWIJS ! Vraag aan Wiels : waarom handelde je in de kwestie Monk zoals je handelde? We zijn daarnaar benieuwd.
  Monk moge een crook zijn, Wiels heeft ze in ieder geval niet allemaal op een rijtje.

 14. Monk heeft zich volslagen onmogelijk gemaakt door zich pro FARC te uiten. Waarna hij het nog erger maakte door na alle kritiek te zeggen dat hij een andere FARC bedoelde (ja, er zijn meerdere FARCS…).

  En dan was er natuurlijk nog het pastechi van meer dan een ton dat hij uit een lege schatkist aan een medewerkster gaf.

  En niet te vergeten zijn bedroevend slechte one man show in de Staten, waar hij met zijn paspoort door de zaal gooide.

  Wiels heeft de fout gemaakt dit destijds allemaal met de mantel der liefde te bedekken, terwijl hij gewoon hard had moeten ingrijpen.

 15. Wiels noemde Godett ook een leguanen kweker en Monk een man met een hypotheek van 300.000 gulden.

 16. Nou nog ruzie met Elmer Wilsoe?

 17. Wiels komt wel overal laat achter. Hele eiland wist al dat Monk een oplichter en fraudeur was.

 18. mooi zo, lekker doorgaan. Die monk is bijna net zo geschift als die andere nationaal socialist.

 19. kacho ta kome kacho pppffff

 20. Wiels noemer Monk en Godet ”hende bashi,” platzakken die wegens gebrek aan inkomen de media opzoeken om inkomen te verwerven. Het wordt spannend…

 21. Wiels is wel vrij laat ”hier achter gekomen…”