CURAÇAO – Een 33-jarige Nederlandse militair is vandaag door de Koninklijke Marechaussee aangehouden op verdenking van stalking en bedreiging van een minderjarig Nederlands meisje. Het meisje studeert op het eiland en heeft aangifte gedaan bij de marechaussee.

Naar aanleiding hiervan is er een onderzoek ingesteld naar de militair. Het onderzoek is nog in volle gang.

Geen sprake
Volgens de huisbaas van het meisje is er geen sprake van stalking of bedreiging. Het meisje woonde gedurende vier maanden op hun terrein, zou negentien jaar oud zijn en rechten studeren aan de UNA. Ze kreeg een relatie met de militair, die volgens de huisbaas een zeer gerespecteerde man met een hoge functie is, en toen deze haar met een ander betrapte heeft er slechts een woordenwisseling plaatsgevonden. Er zou nooit sprake zijn geweest van stalking of bedreiging.

Vertrek
Na deze woordenwisseling bleek dat er meerdere dingen niet klopte. Zo bleek het meisje niet negentien, maar slechts zeventien jaar oud te zijn. Nadat al deze feiten naar buiten zijn gekomen is ze met de noordenzon vertrokken, zonder de huur te betalen. Wel heeft ze voor ze vertrok de militair nog bedreigd met dat ze stappen zou ondernemen, aldus de huisbaas.

18 reacties op “Militair aangehouden voor stalking en bedreiging”

 1. Ik den de dame/het meisje uit dit verhaal al geruime tijd en redelijk goed. De militair waar over gesproken wordt nog maar een aantal weken omdat zij toen begonnen te daten. Het feit dat ik kant kies voor hem, zegt genoeg.

 2. @ Jan, als het relaas wordt geweigerd stuur het eens naar de knipselkrant curacao. Als zelfs zij dit niet plaatsen dan is het inderdaad TE PERSOONLIJK.
  Hun email adres is ingezonden@kkcuracao.com.
  Ik ken de uitgever persoonlijk en weet dat die vrij veel plaatst maar wel de regels strak houd.

 3. ” hoge functie”‘ zie ik nergens staan.

  het is goed dat de KMAR een onderzoek doet , het begrip militair is echter groot Landmacht, Marine, Luchtmacht, CurMILof zelfs de KMAR.

  Vooral mensen met een voorbeeldfunctie zoals militairen, politie, overheid en statenleden moeten bij verdachtmakingen onder de loep worden genomen anders raken we het vertrouwen en gezag kwijt. wij kunnen een voorbeeld nemen aan het op treden van de KMAR waren er maar meer van deze organisaties hier op ons eiland die dat doen

 4. @militair
  hebben wij reeds geprobeerd,maar de reactie wordt geweigerd door de redactie.
  waarschijnlijk te persoonlijk, maar stel je gerust,de militair treft geen blaam.

 5. @Jan, nee ik ben niet een beetje ziekegeest. wil/kun jij mij vertellen wie ik heb veroordeeld het slachtoffer of de verdachte. het is goed dat je zo voor je vriend/collega/ billemaat opkomt, sorry maar als ik jouw reacties lees heb jij het slachtoffer al veroordeeld????

  ik zou je reactie wil eens willen horen als het je eigen dochter zou zijn. volgens mij is het de grootste angst van ouders dat als kinderen baby, peuter of kleuter zijn in handen komen van pedo’s. als de kinderen beginnen te puberen is de grootste angst van de ouders dat zij in de handen van loverboys of drugsdealers terecht komen. tegen de tijd dat kinderen beginnen uit te vliegen en naar disco’s gaan, stage lopen is hun grote zorg dat ze niet in handen vallen van volwassenden die een verkeerde invloed op hun kinderen hebben.

  zoals hier en in het artikel beschreven door enkelen, dat de militair een gerespecteerd persoon met een hoge functie is, Wat mij dan verbaasd is, dat hij toch beter moest weten voordat hij aan deze relatie begon? toch!

 6. Nou Jan, verlos ons van onze onwetendheid. Wel graag in condensed form zodat wij niet als een stel kippen zonder kop om ons heen kakelen of begin jij nu plotseling te kakelen ?

 7. @ Foxy “De betreffende militair is een zeer gerespecteerd persoon, de dame in kwestie daarentegen is de oorzaak. Genoeg getuigen van de waarheid!!”

  Foxy is kennelijk rechter, beschikt kennelijkt ze alle bewijzen van beide kanten en acht zichzelf bevoegd hierover te oordelen.

  Minor detail: Foxy is niet bekend als rechter bij justitie 😉

 8. Kan er een boek over schrijven,wordt vast een bestseller in het voordeel van de militair.

 9. jullie zouden nog eens verbaasd opkijken over het oorzakelijk verband gelet op het feit dat wij de diepere waarheid kennen.Een ongelooflijk verhaal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. @ ikke, en een behoorlijk deel van onze bevolking vond dat onze vorige regering ook uit respectabele mannen en vrouw bestond.

 11. @ikke
  nooit gehoord over, het voordeel van de twijfel voor je iemand veroordeeld.
  ben jij niet een beetje ziekegeest

 12. @ Harry, wat begrijpt wie dan ook niet van het woord NEE ? Een man van 33 jaar dus.

 13. @ Foxy.

  dat waren de priesters van de rooms katholieke kerk ook

 14. De betreffende militair is een zeer gerespecteerd persoon, de dame in kwestie daarentegen is de oorzaak. Genoeg getuigen van de waarheid!!

 15. Domme reactie.
  Kerel (militair) van 33 en (minderjarig) meisje. Die ga je niet bedreigen.

 16. Hoe kan een minderjarige hier stage lopen?

 17. deze ziekegeest opsluiten en niet meer los laten….

 18. Is natuurlijk niet goed te keuren maar gaat hoe is het meisje in begin geweest en wat is de aanleiding van alles? Let wel dat een medaille 2 kanten heeft.