• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bijna 50 miljoen euro is vorig jaar afgepakt van criminelen in Nederland. Dat is iets meer dan de 44,6 miljoen aan crimineel vermogen die, Openbaar Ministerie (OM), politie, Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), Belastingdienst en andere speurders in 2011 van misdadigers afpakten.

Het is nog niet echt een grote sprong naar de 100 miljoen per jaar die het OM in de toekomst wil terughalen. Het is de bedoeling criminelen in hun portemonnee te raken, omdat het daar het meest pijn doet. Het OM en de andere partijen werken daarom sinds 2011 hechter samen.

Beslag
Onder andere de Belastingdienst, FIOD, SIOD ( Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), politie, Koninklijke Marechaussee en Centraal Justitieel Incassobureau willen zo snel mogelijk zoveel mogelijk beslag leggen op geld en (luxe) goederen. Niet alleen om de crimineel in zijn portemonnee te raken, maar ook om zijn status in het criminele milieu aan te tasten én om slachtoffers hun geld terug te kunnen geven.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Bijna 50 miljoen euro afgepakt van criminelen”

 1. Ja, maar nu gaat de prijs van een lijntje coke in NL wel mooi vet omhoog.

  (kun je wel zeggen dat het niet uitmaakt omdat de neuzen toch al wit zijn in de winter, maar toch)

 2. Denk niet dat die lui daar echt wakker van liggen. Is zo weer opnieuw “verdiend”.
  Slechts het topje van de ijsberg. Op Curaçao kan geen ijsberg zijn met onze temperaturen ………. of het moet van de cocaïne zijn 🙂

 3. Monk+(Jamalodin x Dos santos) +Schotte+Cooper=??????