CURAÇAO – Een politiepatrouille is zondagavond uitgerukt naar Boca Ascencion wegens een overval. Uit onderzoek is gebleken dat een man en twee vrouwen naar de plek gingen om foto’s te maken. Toen zij terugliepen naar hun auto, zagen ze een andere auto op het parkeerterrein en een aantal mensen zitten op een bank.

Twee mannen uit de groep benaderden het trio en boden aan hen naar een plek te brengen waar ze schildpadden konden bezichtigen. Het trio ging akkoord en volgden de mannen te voet.

Overval
Toen zij bij een verlaten plek aankwamen vielen de twee mannen het trio aan en pakten hun tassen af. De man werd met een stok op zijn hoofd geslagen waardoor hij zijn evenwicht verloor en viel. De overvallers lieten de vrouwen ook op de grond liggen en namen al hun bezittingen af om vervolgens te vluchten.

13 reacties op “Overval bij Boca Ascencion”

 1. In mei 2011 werd me al afgeraden door antiliaanse mensen om daar heen te gaan met mijn kleindochter omdat het te gevaarlijk zou zijn.

 2. @judeska, op 08-01-2013 om 09:39 schrijft: dit gebeurd ook in drenthe, NOT.
  En dat is dus een vrijbrief om het hier ook te doen ? Hoe zielig kunnen wij worden ?, zo zielig dus !

 3. @henk, de overheid heeft een waarborgfunctie. Zij maken de wetten mbt noordverweer en wapenbezit. Indien de overheid onze veiligheid niet meer kan waarborgen dan dient zij de wet wapenbezit aan te passen zodat elke burger een wapen mag dragen omzichzelf mee te verdedigen.

 4. Hopi tristu, en ik ben bang dat het nog veel erger wordt als de crisis zich doorzet.

  Maar wijs niet steeds naar de overheid, want wat kunnen zij er aan doen? In iedere straat een agent neerzetten? De schatkist is al leeg.

  De fout ligt toch echt bij de bevolking die criminelen voortbrengt.

 5. @judeska

  Nee natuurlijk niet, Nederland is een paradijselijk oord zonder overvallen en corruptie.

  Maar over Drenthe gesproken, stel je even voor dat je tegen het einde van de middag met twee metgezellen op een verlaten paadje loopt, ergens tussen bos en heide. Op de afgelegen parkeerplaats zie je ineens nog een auto vlakbij die van jou. Het groepje mensen dat kennelijk bij de auto hoort, knoopt een praatje aan en vertelt je over een prachtige open plek in het bos, waar een ongerept vennetje is waar zo net tegen de avondschemering hertjes komen drinken. Dat MOET je zien, zo mooi…
  Nog even he:
  Het is afgelegen.
  Er is NIEMAND anders.
  Er is ook niemand anders te verwachten, op dat tijdstip is juist iedereen richting huis gegaan.
  Er zijn geen huizen in de buurt.
  In the middle of nowhere.
  Waarom doen die mensen daar eigenlijk zo plotseling en waarom gaan er van het groepje maar twee met jullie mee? Waarom gaan ze niet hun eigen wandelingetje maken?
  Waarschijnlijk gaan er wel wat alarmbellen rinkelen en zegt minstens een van jullie drie nee hoor, een andere keer, we gaan nu weg.

  Op Curacao word je, net als elders op de wereld, meestal wel gewaarschuwd om te zorgen dat je niet de enige paar mensen bent op afgelegen plekken. Sterker nog, meestal zoek je dat soort plekken vanzelf al niet op. Verlaten strandje, erg aanlokkelijk, maar is er niemand of bijna niemand? Doorrijden naar het volgende strandje dan maar.

  Natuurlijk zou het prachtig zijn, een Utopia zonder al die overvallen, diefstallen en andere criminaliteit, maar helaas, zo zit de wereld niet in elkaar. De realiteit is dat er altijd mensen zijn die loeren op je spullen, dus zul je daar rekening mee moeten houden. Niet alleen thuis, maar ook op vakantie. Ik heb op Curacao toeristen gezien die zo verblind zijn door de zon en de gemoedelijke sfeer, dat ze gewoon de deuren en de ramen van hun vakantieverblijf open laten als ze weggaan. Dat doe je thuis toch ook niet?

  Neemt overigens niet weg dat ik wel medelijden heb met de drie mensen die dit overkomen is.
  Iedereen kan zijn waakzaamheid even verliezen en te goed van vertrouwen zijn. Meestal loopt het gelukkig goed af, nu helaas niet.
  Sterkte toegewenst dus, dames en meneer, en ik hoop dat jullie goed opgevangen worden door als die mensen op Curacao, die wel het beste met jullie voor hebben.

 6. Waren het Duitsers ? In Duitsland is onze naam nog niet gekoppeld aan criminaliteit, maar daar wordt door dit soort paisanos hard aan gewerkt.

 7. Goh, slechte reclame, doofpot?

 8. Hoe jammer ik het ook voor die mensen vind, hebben ze niet als kind al geleerd:
  GA NIET ZOMAAR MET VREEMDEN MEE?

 9. Wij zijn daar zondag 30 dec geweest, ondanks dat het door enkelen werd afgeraden. De overheid moet nu echt de criminaliteit gaan aanpakken, dit gaat ten koste van de Dushi in Dushi Korsou.

 10. Dit is geen verzonnen anti-reclame voor Curacao. Je moet wel erg dom zijn om te denken dat het allemaal anti-Curacao is. Het is gewoon realiteit. De criminaliteit op Curacao is gewoon een zeer groot probleem en dat is niet bedoeld als anti-Curacao maar gewoon een feit.

 11. Waar ter wereld het ook gebeurd: het is een traumatische ervaring. Sterkte aan de slachtoffers.

 12. Wordt dit voorval straks ook afgedaan als verzonnen anti-reclame voor Curaçao? (Zoals de overval bij Jan Kok zoutpannen in dec.)

 13. dit gebeurd ook in drenthe, NOT