CURAÇAO – Een delegatie van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties van de Eerste Kamer is op de Bonaire om  zich te informeren over de politieke, sociaaleconomische en maatschappelijke situatie op het eiland. Zaterdag waren zij te vinden in vier supermarkten.

De delegatieleden gingen in gesprek met verschillende inwoners om zo een beeld te krijgen van de situatie op het eiland. De belangrijkste taak van Eerste Kamerleden is het beoordelen van de kwaliteit van wetsvoorstellen, na de behandeling in de Tweede Kamer. De Kamerleden waren te vinden in Fruteria Shely’s, Caribe Supermarket, Warehouse Supermarket en Top Supermarket.

2 reacties op “Eerste Kamerleden in de supermarkt”

  1. Geert: voor slechts een kleine vergoeding doe ik dat wel. Maak ik een foto voor de minister die ik meteen aan haar doormail. Heb er slechts een paar weekjes in de zon, ik bedoel op de Antillen voor nodig. Laat me maar ff weten hoe en wat. Groetjes.

  2. Een prima actie van de 1ste Kamerleden om met eigen ogen in de supermarkten te kijken. De voorzitter van de commissie kamerleden mevrouw Linthorst was erg geschrokken van de hoge prijzen voor de produkten in de 4 verschillende supermarkten. Ook zijn door organisatie en lokale bewoners de bezuiniging op de ziektekosten door Schippers aan de orde gesteld. De 1ste Kamerleden vonden dat dit niet kon en terug in NL wil men actie ondernemen om de besparing terug te draaien. Met name het vertrouwen dat de bewoners van Bonaire hadden in de afspraken van de NL regering is hierdoor geschaad. Onder het juk van antilliaanse regering vroeger waren ze gewend dat afspraken niets voorstelde. Bonaire is een openbaar lichaam waarvan NL vindt dat rekening moet worden met de caribische ligging. Dus geen AOV, kinderbijslag, onderstand op nederlands nivo want dat ontwrikt de markt. Maar wel dezelfde bezuinigingen als in NL doorvoeren, dan is Bonaire opeens niet meer een bijzondere lichaam. Erg jammer dat Schippers zichzo slecht laat voorlichten door haar ambtenaren. Ik hoop dat de minister spoedig naar de West afreist om te kijken hoe hier leefomstandigheden zijn. Dan kan ze meteen een paar ambtenaren ontslaan.