CURAÇAO – Het Gerecht heeft vandaag de 55-jarige A.P.W. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden met aftrek van zijn voorarrest. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het Gerecht achtte bewezen dat hij zijn veertienjarige stiefdochter zes maanden lang seksueel heeft misbruikt.

De zaak werd op 17 december 2012 behandeld. De Officier van Justitie eiste toen een gevangenisstraf van tien jaar voor misbruik van zijn stiefdochters en andere dochters. Het Gerecht achtte echter niet alle beschuldigingen van misbruik bewezen. De raadsvrouw pleitte voor vrijspraak van W.

Kwetsbare positie
Het Gerecht verklaarde vanmorgen dat het de verdachte zwaar wordt aangerekend dat hij misbruik heeft gemaakt van de “zeer kwetsbare positie waarin het kind zich bevond”. Het kind was namelijk eerder namelijk al veelvuldig door anderen seksueel misbruikt. De verdachte, zo stelt het Gerecht, heeft hiermee een grove inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer.

Gezondheidstoestand
Het Gerecht laat in haar vonnis bij het bepalen van de straf meewegen dat een detentie de man bijzonder zwaar zal vallen, in verband met zijn gezondheidstoestand. Hij heeft namelijk diabetes, waardoor een been is geamputeerd. Het Gerecht heeft zijn gevangenisstraf daarom met 12 maanden verlaagd. Zo kwam de uiteindelijke straf van 42 maanden tot stand.

 

9 reacties op “42 maanden cel voor misbruik stiefdochter”

 1. Ongelooflijk,het kind is voor een leven lang beschadigd en e dader komt er met 42 maanden mee weg.42 Jaar zou beter zijn.

 2. @ Hans V. Waar is Anonymous met zijn reacties?

  Spar nos. Die dwaalt te veel af en gaat het hebben over de mensenrechten in China en de aboriginals in Australie om zijn intelligentie te overdrijven.

 3. Tsss…. je helpt een kind voor de rest van haar leven littekens bezorgd…. en jij krijgt 42 maanden….. WTH dit gaat nergens over… afmaken ja teveel gestoorden op de wereld !

 4. Waar is Anonymous met zijn reacties?

 5. Afhakken die handel, probleem opgelost. Je blijft maar met je poten van kinderen af.

 6. 42 maanden??!!! en nog rekening houden met zijn toestand ook. Te gek voor woorden ik dacht dat de rechter er was voor he slachtoffer.. Arm kind voor het leven verpest en waarschijnlijk ook het vertrouwen in mannen kwijt. En waar was haar moeder in deze? Onbegrijpbaar!!

 7. en ikke begon net diverse mensen die altijd hier schrijven dat pedofielen in nederland wonen te geloven…… hahaha voordat je een volgende keer gaat reageren denk ff na en steek eerst de hand in eigen boezem.

 8. Helemaal eens met jh!! Belachelijk dit!

 9. Zijn “gezondheidstoestand” weerhield hem er kennelijk ook niet van om zijn stiefdochter te misbruiken, de viespeuk! Gewoon zijn welverdiende straf laten uitzitten, zonder verlaging…