• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fuikdag 2013 werd gisteren druk bezocht. De politie en ambulance stonden daarom paraat om te hulp te schieten bij ongelukken en incidenten in het feestgedruis. Ze kregen onder andere te maken met een omgeslagen boot en bewusteloze feestgangers.

Om 08.30 uur raakte een grote golf een boot met meerdere mensen aan boord, waardoor het vaartuig omsloeg. Iedereen slaagde er in om zelfstandig naar de kant te zwemmen. Samen wisten zij de boot weer om te draaien en naar de kant te brengen. Hulporganisatie Citro hield zich gedurende de dag bezig met andere beschadigde boten, die naar de kant gesleept moesten worden.

Bewusteloos
Inzittenden van twee verschillende boten gooiden flessen naar elkaar van het ene schip naar het andere. Een fles raakte een jongen op één van de boten, waardoor hij bewusteloos raakte. Toen hij bijkwam, zei hij zijn benen niet te voelen. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Hevige pijn
Een 19-jarige jongen was rond 15.00 uur aan het zwemmen, toen hij een hevige pijn voelde in zijn benen. Even later voelde hij zijn benen helemaal niet meer. Ook hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Propeller
Een 17-jarige meisje kwam tijdens het zwemmen met haar voet tegen de propeller van een bootmotor aan en liep snijwonden op in haar voet. Zij werd met de ambulance naar de polikliniek overgebracht.

Politie
De politie hield zich ondertussen bezig met een aantal auto’s die verkeerd geparkeerd stonden en zo het verkeer hinderden. De voertuigen zijn weggesleept met een kraanwagen en naar het Departement van Verkeer gebracht. Alle eigenaren moesten zelf voor het wegslepen betalen voordat zij de auto konden terugkrijgen.

Troep
Alle feestgangers die gisteren gebruik maakten van de Fuikbaai als feestlocatie, schitteren vandaag door afwezigheid. Enkel de troep bleef achter, zo laat de foto die Corinne Senior naar Versgeperst.com stuurde zien.

 

20 reacties op “Incidenten op Fuikdag 2013”

 1. De jongenman van 19 kon zondagavond weer lopen; hij is dus OK en daar zijn wij erg blij om. Het strand en de eerste 3 meter water hebben mijn man en ik maandag schoongemaakt (wij hebben een boot en gaan inderdaad vaak naar Fuik en houden van de natuur). Zaterdag aanstaande (12 januari) gaan we de bodem van het westelijke gedeelte van Fuik schoonmaken tussen 12 en 4 pm. Ervaren en gecertificeerde duikers met eigen duikuitrusting (liefst ook een ‘lobsterbag’) kunnen zich aanmelden om als vrijwilliger hieraan deel te nemen. Vertrek 11 am stipt vanuit Seaquarium. Registratie is verplicht en kan bij Corinne Senior 5671123. Alvast hartelijk dank! Uit veiligheidsoverwegingen laten we geen andere boten komen met duikers. Mijn nummer (voor eventuele andere informatie) is 5120846.

 2. @Ikke: ik dacht dat het de heer Kort en zijn vrienden waren die hiermee begonnen, stond een week of zo geleden in de krant, ze studeerden allemaal in het buitenland en waren met de kerstdagen thuis, daarom moest het zo snel na nieuwjaar omdat iedereen weer wegmoest…. En ja, veel tradities van vroeger zijn inmiddels verworden tot massaspektakels he….

 3. Captain P,wereldberoemde DJ Afrojack, pfffff, betaald die toch ff voor het opruimen. En echte bootlui ruimen de boel wel op. Doe dat dan. Dit zijn geen echte bootlui, dan kom je niet met je voet in eenschroef, dan zet je die uit indien het gevaar van een zwemmer zich voordoet. Die lui kunnen nog niet eens een scheepsknoop leggen. Als het er nog ligt en je was erbij, ga dan die troep opruimen ipv hier je feestje te verdedigen, want zo wordt het wel eerder verboden. En ik wil de mogelijkheid voor de toekomst wel houden en niet voor de zoveelste keer laten verpesten door een stelletje lapswanzen die de randjes van de wet laten verschuiven door naief handelen

 4. Als iets te groot wordt , dan verpest het zichzelf altijd. Jammer….ik ging vroeger altijd met plezier naar fuikdag , maar ik vraag me af of ik ooit weer zal gaan. Ik hou niet meer van grote massa’s dronken mensen die herrie maken.

 5. Nan, volgens mij is is het ooit ontstaan door een groepje lokale vissers die werden ingezegend door een kapelaan voor een behouden jaar met goede vangsten. Na de plechtigheid bleef men om feest te vieren. Vat het niet verkeerd op want ikke houdt best van een feestje maar vind het jammer dat de traditie van dit feest is helaas verloren gegaan door dit massa spektakel.

 6. Afschaffen? Hoe dan? Het is niet eens een georganiseerd evenement, het is ooit in een vriendengroepje begonnen en steeds groter geworden, ik was er gisteren voor het eerst en vond het hartstikke leuk en gezellig. En ja, mensen die rotzooi achterlaten die doen dat altijd en overal, dat heeft m.i. dus niets met Fuikdag te maken

 7. @Femke, Ik snap dat je gefrusteerd bent omdat je er zelf niet bij kon zijn. Helaas voor jou heeft iedereen wel een leuke tijd gehad en echte bootmensen ruimen hun eigen zooi op!

 8. Haha, wat een ouwe die lopen te zeiken over fuikdag zeg. Hou je gezeik voor je en ga lekker thuis zitten scrabbelen.

 9. Helemaal mee eens Stan! Ik snap niet hoe men keer op keer erin slaat om te klagen over milieuvervuiling bij dit soort evenementen en als oplossing alleen afschaffing kan bedenken.
  Ik keur al die vervuiling niet goed, maar ik vind wel dat men moet inzien dat je te maken hebt met een collectief…
  Voorbeeld Fuikdag als elk individu één plastic bekertje of een bierflesje kwijtraakt tijdens zijn hele verblijf op Fuikdag….dan houd je aan het eind van de dag met alle duizenden bezoekers uiteraard veel zwerfvuil over…
  Dat hoeft toch niet te betekenen dat die mensen asociale vervuilers zijn?
  Hoe dan ook vind ik het ook jammer al het vuil dat achterblijft, maar laten wij niet meteen allemaal negatieve dingen gaan roepen… ;'(

 10. Jeetje, wat n gefrustreerd azijn… Hier! Een van de weinige evenementen waar lokaal, stagair, toerist, makamba met elkaar op n vredige manier (nooit vechtpartijen of ook maar ruzies gezien) een feestelijke dag heeft. De meerderheid ruimt wel netjes zn zooi op en degene die dit niet doen, zijn waarschijnlijk diezelfde die op zondag na de bbq hun troep laten liggen! Dat heeft niks met Fuikdag te maken! Ga eens kijken na koninginnedag in ams: net zo n zooi. Probeer een keer wat positiever in het leven te staan mensen, dit kost toch alleen maar energie om niks! En ga volgend jaar zelf eens kijken: in de feestmassa of lekker dobberend van afstandje!

 11. Captain P: Dus? Moet ik onder de indruk zijn dat Afrojack erbij was? En met al die anderen de tijd van zijn leven had? Geweldig voor hem en al die anderen!! Heeft die DJ ook zijn eigen shit opgeruimd???

 12. Direct verbieden dit soort dagen. Men kan zijn eigen troep nog niet opruimen. De gemeenschap draait weer op voor de kosten.

  STOPPEN met die natuurvervuiling Het hele eiland gaat naar de kl***
  Maar ja, geef het volk brood en spelen…..

 13. Als je ziet hoe nuchtere lieden hier een bioscoopzaal achterlaten na de film is er weinig fantasie voor nodig om te bedenken hoe dronken lui Fuik achterlaten aan het eind van Fuikdag.

 14. Kun je nou bij Fuik met de auto komen of niet?

 15. @Femke, wereldberoemde DJ Afrojack had de tijd van zijn leven net als 99.99 procent van de bezoekers..

 16. Ik snap niet waarom iedereen hier zo lyrisch over is. Elke fuidag is het weer hetzelfde: onverantwoord gedrag, extra kosten voor de autoriteiten en als dank het weggooien en achterlaten van een enorme troep. Fijne mensen!

 17. Om zo te lezen wordt het meer F…dag dan Fuikdag om maar niet te spreken van sushidag met aantasting van de natuur. Alles wat leuk is op ons eiland wordt op deze wijze verpest.

 18. Belachelijk!! We zijn toch oud genoeg om onze eigen troep op te ruimen?! blijkbaar niet.
  Mensen als jullie het niet aankunnen om voor de natuur en het milieu te zorgen, dan moeten jullie gewoon thuis blijven en rotzooi in eigen tuin gooien! We hebben het hier over een strand waar er veel zeeschildpadden op af komen, weet je wel, beschermd wegens uitsterving?? Maar ach wat kan dat ons schelen, veel belangrijker om GEZIEN te worden. Ta nos kultura, tog?? Tristu

 19. Vond het geweldig leuk, wat een ambiente!! Volgend jaar ben ik weer van de partij!

 20. Leuke he, Fuikdag!!