• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose atleet Brian Mariano moet vandaag om 15.00 uur voor het gerecht verschijnen. Mariano, die op 1 december op het vliegveld Hato werd opgepakt met 720 gram cocaïne op zak, wordt vertegenwoordigd door advocaat Marije Vaders van advocatenkantoor Vaders&Advocaten.

Nog geen maand geleden werd er in de koffer van Mariano cocaïne aangetroffen. De cocaïne is volgens de atleet zonder zijn medeweten in zijn bagage gedaan door een onbekende. Vier uur voor vertrek zou hij zijn koffer onbeheert en onafgesloten hebben achter gelaten bij de incheckbalie. Hierna vertrok hij naar huis om twee uur later zich weer te melden voor zijn vlucht naar Amsterdam.

Verpakt
Bij aankomst op de luchthaven werd Mariano aangehouden vanwege een verdacht pakketje in zijn koffer. Nadat deze grondig onderzocht was bleek het te gaan om drugs die op een opmerkelijke manier was bewerkt en verpakt. Het pakketje was luchtdicht verpakt, waardoor alle drugs werd platgedrukt, een manier die op Curaçao nog nooit eerder is gebruikt of gezien.

Paspoort
Normaal gesproken moeten first offenders (verdachte zonder strafblad) die met drugs worden opgepakt hun paspoort inleveren. Mariano, die als een ‘first offender’  wordt beschouwd, mocht zijn paspoort houden, omdat hij een belangrijk interview had in Duitsland. De atleet mocht  zijn paspoort behouden, zolang hij direct na het interview terug zou komen naar Curaçao. “Meneer Mariano mocht na ondervraging verder reizen aangezien hij een ‘kleine’ hoeveelheid bij zich had en een ‘first offender’ is”, legde Norman Serphos, woordvoerder van het OM, uit.

1 reactie op “Zitting Brian Mariano vandaag”

  1. Ach, in Singapore had hij de doodstraf voor die hoeveelheid gekregen.Het is maar een klein verschil.