• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De kustwacht zal in samenwerking met CITRO, de brandweer, ambulancedienst, politie, S.K.S., Santa Barbara Security, douane en Rode Kruis, scherp controleren op de veiligheid tijdens Fuikdag. Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat er ook gecontroleerd wordt op de hoeveelheid mensen in een boot.

Ieder jaar wordt op de eerste zondag van het jaar de traditionele Fuikdag gevierd. Honderden pleziervaartuigen gaan richting Fuikbaai om daar met zijn allen van een gezellige dag te genieten. Ook vanuit de buureilanden Aruba en Bonaire komen gasten voor dit steeds groter wordende evenement.

Controles
Om de veiligheid op zee te handhaven, zal de kustwacht in samenwerking met de politie verscherpte controles uitvoeren. Deze controles zullen vooral gericht zijn op de benodigde veiligheidsmiddelen aan boord van de vaartuigen, het aantal personen aan boord en de openbare orde en veiligheid op en om het water. Vanzelfsprekend dienen de benodigde scheepsdocumenten in orde te zijn. Daarbij zijn de CITRO, ambulancedienst en brandweer aanwezig om bij calamiteiten op te treden.

Overvol
Alhoewel er geen specifieke organisator is voor dit evenement, is Fuikdag in de loop van de jaren uitgegroeid tot een groot feest. Helaas denkt niet iedereen aan hun eigen veiligheid en gaan kleine vaartuigen overvol mensen richting Fuikbaai. Iedereen wordt er ook op geattendeerd om de benodigde veiligheidsmiddelen aan boord te hebben, zoals zwemvesten, een bilge-pomp en een communicatiemiddel. De politie en S.K.S. zullen ook aan land zorgen voor handhaving van de openbare orde.

8 reacties op “Verscherpte controle op Fuikdag”

 1. Beste Teun, ik ben het ZO met je eens!! Sneue types die zich erg graag willen laten zien. “Kijk eens, ik kan naar Fuikdag..” Gefeliciteerd hoor!
  Ik gebruik mijn boot wel voor iets anders dan me lam zuipen en ‘erbij willen horen..’ Schade die kan toegebracht door een dronken idioot is ook een gerede risicofactor. No thanks.

 2. beste teun terwijde leg JIJ ons maar eens uit waarom er 1000 man uit zijn dak gaan en JIJ niet ?? en waar haal jij het lef om GOD er bij te betrekken !! en JIJ denkt dat er na fuikdag geen amerikaanse toerist bij het hyatt hotel boeks !! denk daar maar eens over na !!

 3. Als er geen controle geweest zou zijn, zou men ook gaan klagen. Het is ook nooit goed, hè?

 4. Edgar, leg eens uit wat er leuk is aan een massa getatoeerde bierbuiken dronken lallend en strompelend op afschuwrlijke en veel te harde muziek en een intussen een spoor van afval achter zich latend?

  God zij dank is het Hyatt weg, want een Amerikaanse toerist die dit verderfelijke schouwspel moet aanzien keert hier nooit van zijn leven meer terug.

 5. Eerste bootje met 22 man al gezonken buiten barbara beach, dat beloofd nog wat voor morgen, houd me hart vast! Wees voorzichtig mensen.

 6. Hopelijk worden de bonairiaanse boten hetzelfde behandeld als wanneer curacaouse boten tegenwoordig ff voor een weekendje overwillen komen.

  Gelijke monnikken, gelijke kappen ……..ik bedoel maar!

 7. als we nou zo goed willen doen voor komen qua controle maak dan ook eens een keer het gebouw bij barbara beach af zodat je daar alles kunt regelen qua in en uitklaren van boten en personen niet dat je elke keer naar punda moet rijden en dan ook nog eens naar otrobanda nergens op de antillen is het zo slecht geregeld als hier
  wat een slechte service geven we toch

 8. Toch altijd leuk om te horen dat de autoriteiten van plan zijn om een mooi evenement volledig naar de knoppen te helpen door als idioten te gaan controleren en boetes uit te delen.

  Waar zijn diezelfde autoriteiten wanneer iedere zondag rond de klok van half zes een stuk of 6 jetski’s het zwemgedeelte van Mambo Beach binnenvaren en daar capriolen gaan uithalen ? In de verste verten geen kustwacht of politie te zien. Zelfs wanneer je de bewaking er op attent maakt gebeurt er nog niet veel.

  Waar is diezelfde kustwacht en politie wanneer wederom idioten met jetski’s het op zondag noodzakelijk vinden om dicht bij zwemmers langs te racen in de Caracasbaai ?

  Morgen is het gewoon een gezellig samenzijn, wat helaas veel te commercieel is geworden, maar dan nog is er geen reden om boten lastig te vallen met overdreven controles. Doe dat gewoon maar in de havens, niet op het water en zeker niet in FUIK zelf.
  Laat dat feest gewoon een feest worden. Politie en anderen op gepaste afstand aanwezig, maar niet hinderlijk tussen de meute doorvaren. Dat is de beste wijze om Fuikdag definitef om zeep te helpen. Iets waar we op dit eiland heel goed in zijn, want owé, het zou toch wel eens gezellig en succesvol kunnen zijn.
  Dat kunnen de gefrustreerde ambtenaren in uniform niet hebben, die willen graag O ZO belangrijk lijken.
  Ondertussen laten ze veel grotere misstanden opzettelijk links liggen.