• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie is volop bezig met de zoektocht naar de moeder van de baby die gisteren is gevonden op het erf van de Adventisten kerk in Montaña. De baby lag in plastic zak. Bij de vondeling, een jongetje, heeft de politie drie luiers, een muts en roze rompertje gevonden.

Een vrouw merkte de vondeling gisterochtend op, toen zij een baby hoorde huilen bij de kerk. De baby, die in het Sehos is opgenomen, verkeert in goede gezondheid al worden er nog medische tests verricht in het ziekenhuis.

Navelstreng
De vondeling, die een lichte huidskleur heeft, was volgens de politie amper 24 uur oud toen hij werd gevonden. De navelstreng was nog niet verwijderd. De politie vraagt iedereen die meer weet over de vondeling of zijn moeder om te bellen naar 8666-224, 8666-228, 8666-229 (kantooruren) of 911 (24 uur per dag) of anoniem via 108.

18 reacties op “Zoektocht naar moeder gevonden baby”

 1. @ Anonymous. Als jouw chaos gelijk staat aan intelligentie, had Aboutaleb het juist over jou. Schotte maakte er ook een chaos van dus……….

 2. @ Hans V. krijg ik extra punten om hetzelfde te denken als die Zwitsers ?

 3. @anonymous, Blijf dicht bij huis en neem de discriminerende wetgeving op Curacao als voorbeeld! En jouw antwoord is precies hetzelfde als die van de Zwiters!

 4. @Zorro, als je het niet kunt bevatten moet je het niet lezen en zeker al niet op reageren, want dat maakt je intellegentie niveau zo duidelijk. Ben jij soms zo’n Curaçaoenaar waar Aboutaleb het indertijd over had ?

 5. @ Anonymous. Ik vraag mij in arren moede af wat je opmerkingen met het onderwerp te maken hebben. Open een topic over je gemelde grieven in de diverse landen en misschien kan je Rusland, China, India etc. ook erbij meenemen.

 6. @ Nardy, je noemt als een van de moderne Europese landen met een “babyluik” Zwitserland. Waarom noem je dan ook niet in één adem dat Zwitzerland de meest discriminerende vreemdelingen wetgeving van Europa heeft ? Als het alsnog achterlopende Nederland in October haar eerste babyluik opent moeten we dus hopen dat ze ook niet die Zwitserse vreemdelingen wetgeving overnemen.Het fenomeen “babyluik” is in de Bondsrepubliek Duitsland een net zo’n omstreden item als het homohuwelijk hier (en dan bedoel ik Curaçao en niet Nederland waar jij en Napoleon parasiteren op de samenleving daar). En dan noem je als modern land ook nog België en dan hebt ik toch wel moeite met het onderdrukken van een glimlach en denk laat dat land nou eerst maar eens een eind maken aan de tweestrijd tussen Walen en Vlamingen. En als afsluiter hierop noem ik dan ook nog even de puinhopen die ze in Congo hebben achtergelaten en dan kan ik het woord modern niet meer uit de strot krijgen.
  Zou het ook niet mogelijk zijn om een luikje voor domme gefrustreerde negertjes te maken ?

 7. @Napoleon: even doorzoekend op je oplossing, een babyluik biedt een oplossing. De meeste moderne Europese landen hebben inmiddels een babyluik. Zitserland, Duitsland en Belgie ook, alleen Nederland loopt hierin achter (In juni 2013 komt daar een Babyhuis).
  In een artikeltje: http://www.360magazine.nl/in-het-nieuws/500-meer-behoefte-aan-babyluiken-in-zwitserland las ik: “Meer behoefte aan babyluiken in Zwitserland. Vondelingen hebben een veel grotere overlevingskans als ze door een babyluik het ziekenhuis in worden geschoven. In Zwitserland is één plek waar ouders hun baby officieel te vondeling kunnen leggen. Sinds de opening van het babyluik in Einsiedeln is de sterfte onder afgestane baby’s sterk teruggedrongen in Zwitserland.”

  Het voorkomen van te vondeling leggen van baby is niet een kwestie van educatie en voorbehoedsmiddelen. Het is van alle tijden en gebeurd in de beste landen.

 8. @Napoleon, jij bent dus voor haar pasgeboreen kindje waardig en vredig ergens in een vondelingenluik te leggen! Oplossingsgericht denken heet dat en enkel dat werkt!

  Nou ik vind dat oplossingsgericht denken van jou een equivelant van dat out of the box thinking van onze vorige regering en ook dat heeft ons alleen maar ellende gebracht. Ik weet een veel betere oplossing en in het dierenasiel hebben ze er al de nodige ervaring mee. Stel voor dat jij je morgenochtend als eerste aanmeld daar op Parera.

 9. @ Nardy je zegt: Natuurlijk wil niemand op een wanhopige angstige jonge moeder jagen, direct na haar bevalling. Het is allemaal al zo verdrietig.

  Vraag ik mij af, zou ze ook zo wanhopig angstig zijn geweest bij het verwekken van deze baby ? Wellicht is het wel a gift in disguise aan alle meisjes en jonge vrouwen om eens na te denken over hun acties !

 10. Leuke update in de Telegraaf: Meer dan vierhonderd mensen hebben zich al aangeboden als adoptieouders 🙂

  Curaçao ontfermt zich over vondeling
  WILLEMSTAD –

  De vondst van een te vondeling gelegde baby heeft op Curaçao tot veel reacties geleid. Meer dan vierhonderd mensen hebben zich al aangeboden als adoptieouders.

  De volgroeide baby, een jongen, werd donderdagochtend aangetroffen in een plastic zak van een lokale supermarkt. Het jongetje had een deel van de navelstreng nog aan zich. Na de vondst is het kind naar een ziekenhuis gebracht. Daar verkeert hij in goede gezondheid, zei minister van Volksgezondheid Ben Whiteman zaterdag. De grote hoeveelheid adoptie-ouders noemde de minister ‘hoopgevend’. Volgens Whiteman is het verder belangrijk om de moeder te achterhalen omdat ze wellicht psychische hulp nodig heeft.

 11. Wanneer moeder gevonden wordt, meteen steriliseren. Straffen hoeft niet, maar ik wil niet dat mijn belasting centen nog een keer voor de kosten van een vondeling worden gebruikt.

 12. @Napoleon: Babyluikje is natuurlijk een hele goede oplossing :)!

 13. @Napoleon; Je reactie is netjes en goed bedoeld. Ja sluit deze zaak af. Maar zoals Nardy al zegt, het gaat niet in de 1e instantie om de moeder te straffen, maar de indentiteit van de biologische herkomst vast te stellen.
  De moeder traffen is het slechtste wat men kan gaan doen, Eerder hulp bieden om ook voor de moeder de zware last te verlichten.

 14. Ik ben het volledig met Napoleon eens. Ze wilde haar kindje een kans geven..Ik hoop dat deze moeder zichzelf kan vergeven, ik vind het zeer moedig van haar.

 15. @ Napoleon: “Hopelijk heeft niemand iets gezien of gehoord…… Sluit die zaak toch af en proost op de goede afloop.”

  Natuurlijk wil niemand op een wanhopige angstige jonge moeder jagen, direct na haar bevalling. Het is allemaal al zo verdrietig.

  De opsporing is bedoeld om tenminste de identiteits-informatie en adresgegegevens te verkrijgen. Iedereen die zich verdiept in afstand en adoptie en beroving van informatie over identiteit, weet wat de gevolgen kunnen zijn voor het kindje op latere leeftijd. Politie zoekt dus feitelijk in naam van het baby’tje naar de moeder om die informatie te verkrijgen. Dat is afgezien dat de moeder waarschijnlijk ook hulp nodig heeft….

  Strafvervolging voor de moeder zit er doorgaans nooit in.

 16. Hopelijk heeft niemand iets gezien of gehoord…… Sluit die zaak toch af en proost op de goede afloop.
  EN zorg nu snel dat een moeder in nood, in haar nood, haar pasgeboreen kindje waardig en vredig ergens in een vondelingenluik kan leggen! Oplossingsgericht denken heet dat en enkel dat werkt!

 17. @Yvon, heel verdrietig….. 🙁

 18. Wat in en intriest toch allemaal.