• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Henk Pasman een brief die hij naar het Wegenfonds en de Staten stuurde.

Geacht Bestuur,

Uit een telefonisch gesprek met uw heer Martis heb ik begrepen dat de huidige statuten “binnenkort ?” gewijzigd zullen worden. Op dit moment voldoet de stichting niet aan de statuten! Er zit nu een illegaal bestuur. Donatie verstrekken aan de kerstverlichting Punda/Otrabanda kan ook niet volgens de statuten. Een stichting waarin miljoenen omgaat mag niet functioneren in tegenspraak met de statuten!

Ik heb de informatie op uw website gelezen en ik heb hierover de volgende vragen. Ik mis een totaal plaatje van ontvangsten gelden, voornamelijk uit de wegenbelasting, en van de uitgaven per project. Daarnaast mis ik per project de aanbestedings procedure. Neem het voorbeeld van het project bewegwijzering:
‘Dit project heeft als doel om de bewegwijzering op orde te brengen. Op alle hoofdwegen en kruispunten worden duidelijke bewegwijzeringsborden geplaatst. Hierdoor kan de weggebruiker zijn route beter vinden. Ook zullen toeristen beter in staat zijn hun weg te vinden op ons eiland. Op alle hoofdwegen en kruispunten zullen bewegwijzeringsborden worden geplaatst. Het project start in januari 2013 en zal naar verwachting 8 maanden duren.’
Ik mis dus de informatie van het bestek, de aanbesteding en wie heeft de opdracht gekregen? In het verleden zijn er al verschillende bewegwijzerings projecten geweest en allemaal zijn na een aantal jaren “vergaan”.

De laatste twee waren op iniatief van Toeristenbureau, de huidige bruin/witte borden en daarvoor het VIP (Visitors Information Program, de gele zuilen). Heeft zeker meer dan een miljoen gekost! Is meegenomen het verwijderen van alle oude borden? Doet het Toeristenbureau mee met een bijdrage? Vraag is dan ook of goed is nagedacht over dit nieuwe project en geleerd vanuit het verleden?

Eén van de grootste problemen is onderhoud, een tweede probleem is goed bepalen de locatie van elk bord, zodat de kans op beschadiging, zoals omver rijden, zo klein mogelijk is.
De lokale weggebruiker heeft het grootste probleem om een adres te vinden, geen straatnaam en/of huisnummers, en dit vooral in de avonduren. De toerist die een auto huurt moet zijn weg kunnen vinden naar de toeristen plaatsen en weer terug naar zijn hotel of appartement.

Een paar jaar geleden is door de toenmalige directeur van Post nv het plan gelanceerd om de postcode op Curaçao in te voeren. Ik zou dan ook dit gecombineerd hebben met een nieuwe bewegwijzering.

Met de huidige informatie kan ik als burger niet vooraf commentaar geven, zodat daar eventueel rekening mee gehouden kan worden en achteraf is te laat.

Ik hoop dat u wat heeft aan mijn positief bedoelde op en aanmerkingen.

Met vriendelijke groet,

Henk Pasman

www.versgeperst.com