CURAÇAO – Nieuwe Post NV stopt dit weekeinde met het bezorgen en ophalen van post op Bonaire, Saba en Sint Eustatius. De postale dienstverlening op de drie Caribische eilanden loopt sinds 1 januari gevaar, omdat de Nederlandse overheid niet wil opdraaien voor de verliezen van de concessiehouder.

Volgens Novum zijn medewerkers van Nieuwe Post inmiddels in staking gegaan en eisen duidelijkheid van hun werkgever. Rijksvertegenwoordiger Wilbert Stolte overlegde gisteren met de vakbond over een oplossing. Nieuwe Post hoopt dat de Nederlandse overheid voor het weekend toch met geld over de brug komt.

Tijd winnen
Nieuwe Post NV zegt sinds 2010 jaarlijks 400.000 euro verlies te maken, maar Nederland is niet overtuigd van de cijfers. Ook is er ontevredenheid over de dienstverlening. Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) verlengde vorige week de postconcessie van Nieuwe Post NV nog met een jaar. Hij hoopte daarmee tijd te winnen om een nieuwe partij te vinden

Bemiddelen
De overheid van Curaçao de enige aandeelhouder van het bedrijf. Nieuwe Post wacht nu op het standpunt van de regering van het eiland: deze heeft gezegd te bemiddelen in het conflict.

9 reacties op “Mogelijk geen post meer op BES-eilanden”

 1. @Jeroen, wat bedoel je eigenlijk met: Curacao heeft haar handen vol aan Curaçaose problemen ? Met wie, wat, waar, welke problemen hebben ze het dan zo druk of bedoel je dat, out of the box denken ? Ja nu wordt er weer even gewerkt aan het fictieve puin ruimen, het echte puin wordt dagelijks langs de weg en in de mondi gestort, niet met handen vol maar met dumptrucks vol !

 2. @Etienne Sambo, het wordt steeds duidelijker dat jij de afgelopen decennia onder een heel grote steen gezeten hebt (je snapt hopelijk WEL wat ik bedoel) sinds wanneer heeft er ook maar één privatisering voor de belastingbetaler profijt opgeleverd ?

 3. Bekijk het document die wij afgelopen september hebben ontvangen:

  https://www.facebook.com/CuraLeaksOfficial/posts/536034029747666

 4. De regering moet zich niet bemoeien met de postbezorging. Dat moet particulier initiatief zijn. Laat het over aan de vrije markt. DHL, FedEx etc. draaien prima en maken winst. Geen enkele reden om belastinggeld van de burger te verkwisten aan dit soort zaken. De mensen betalen al zo veel belasting!

 5. @ Jeroen. Nederland zal dat zelf ook wel oplossen. Curacao probeert gewoon wat extra geld los te peuteren. Feit is dat de postbodes op het eiland wonen en als Nieuwe Post niet hun baas is, iemand anders dat kan worden. Gewoon een nieuwe organisatie opstarten met de werkloze postbodes van Nieuw Post. Niet verwonderlijk dat de directeur in Curacao niet wil reageren, die voelt de bui al hangen als hij zijn hand overspeelt.

 6. Volgens mij heeft Kamp dit mooi gespeeld om op die manier zonder al te veel gezeik van ons af te komen. Er zal al wel een private onderneming om de hoek staan te wachten om de zaak in afgeslankte vorm voort te zetten.

 7. Laat de burgers het de postbodes ook eens wat makkelijker maken.

  Dat is met een goed toegangelijke en zichtbare brievenbus en een duidelijk leesbaar huisnummer, dat als het donker is ook verlicht is.

  Zaken die voor mij vanzelfsprekend zijn, maar het is schandalig hoe mensen hier met hun bereikbaarheid omgaan. Ik weiger ‘s avonds nog naar een mij onbekend adres te gaan, want huisnummer heeft men niet of zijn dan totaal onzichtbaar.

 8. Laat Nederland dat maar zelf oplossen, het zijn Nederlandse eilanden.
  Dit behoort tot de lusten de lasten van de BES-eilanden.

  Curacao heeft haar handen vol aan Curaçaose problemen.

 9. Doen brieven uit Nederland daar er ook soms twee weken of meer over om bezorgd te worden. Dat heet zeepost en is spotgoedkoop. Hoog tijd om de Nieuwe Post vaarwel te zeggen en welkom aan de klantvriendelijke concurrent, die ook nog eens kan rekenen, ja toch?