• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een aardbeving nabij Venezuela liet Curaçao gisteravond even trillen. Toch hoeven we ons volgens de Meteorologische Dienst geen zorgen te maken over aardbevingen in de buurt. Ook de kans op een tsunami is aanzienlijk klein.

De aardbeving die gisteravond om 22.52 uur te voelen was, had een kracht van 3.7 op de schaal van Richter. De beving werd veroorzaakt door platen die langs elkaar schoven voor de kust van Venezuela. “Dit is wel vaker gebeurd”, vertelt meteoroloog Yogi Coffie. “Drie jaar geleden was er zelfs een aardbeving van 6.1 op de schaal van Richter en in 1967 van 6.7. De bevingen voelen we wel, maar verder hebben we op Curaçao eigenlijk geen last van dit verschijnsel.”

Voorbereid
De kans dat een tsunami’s ons eiland bereikt, is volgens Coffie niet groot. “Tsunami’s worden veroorzaakt door platen die over elkaar heen schuiven en niet langs elkaar zoals voor de kust van Venezuela. De plekken waar dit wel gebeurt, liggen een stuk verder van Curaçao. Als deze golven een tsunami veroorzaken, hebben we genoeg tijd om eventuele voorbereidingen te treffen.”

9 reacties op “‘Aardbevingen en tsunami’s geen groot risico’”

 1. Misschien waren ze wel naar olie aan het boren en dan krijg je dit

 2. Dat waarschuwingssysteem van Curacao was toch met die vlaggen waar men een paar jaar geleden trots een persconferentie aan heeft geweid? Je blijft lachen…
  Vraag mij af welke vlag dan de rampspoed uitbeeld, wellicht de PS vlag? 🙂

 3. Zal vast wel een gasbel geweest zijn waarover de vorige regeringhet had.

 4. JAAHAAAAAA. Nu vertelt meneer meteo net op het nieuws dat het gaat om een onderwaterexplosie. Zonder verdere toelichting!

 5. Ja, inderdaad genoeg tijd, ik hoorde dat ze bij iedereen persoonlijk aan de deur komen om te waarschuwen en een zwemvest af geven 🙂

 6. Het zal je maar gebeuren dat het eiland los trilt. Dan komt het richting NL uit en krijgen wij hier een tropisch gevoel maar dan ook de zon meenemen.

 7. Wancho in welke meteo geloof jij dan wel ????????????

 8. Als ik de volgende uitspraak lees

  “Als deze golven een tsunami veroorzaken, hebben we genoeg tijd om eventuele voorbereidingen te treffen.”

  ben ik heel erg nieuwsgierig welke voorbereiding men wil treffen en hoe ze dit gaan doen. Wij hebben niet eens een tsunami waarschuwings systeem hoe wil je de mensen langs de kust op tijd bereiken. Water is snel, heel snel en krachtig.

 9. Aha. Als onze meteo dit zegt…..