• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie kreeg vandaag rond 11.00 uur een melding binnen van iemand die een baby had gevonden in een plastic zak. Dat meldt politiewoordvoerder Reggie Huggins. “Iemand hoorde een baby huilen op het erf van een kerk in Montaña en vond de baby in een zak”, aldus Huggins. “De moeder is spoorloos.”

De baby is overgebracht naar het ziekenhuis en volgens de laatste berichten is het kindje, een jongetje, stabiel. De politie is volop bezig met de zoektocht naar de moeder van het kind. Huggins vraagt iedereen die meer informatie of tips heeft over deze zaak dit door te geven. Dit kan via telefoonnummer 8666-140 of 8666-192 (kantooruren), 911 (24 uur) of via 108 (anoniem).

25 reacties op “Baby gevonden in plastic zak”

 1. Anonymous, op 05-01-2013 om 13:50 schreef: stretchercase

  Anonymous, voor de duidelijkheid :

  Ik ben een Nederlandse Nederlander, in Nederland geboren, in Nederland woonachtig en witter dan wit.
  Iedere persoon met een paspoort van het koninkrijk der Nederlanden, die Nederlands spreekt, is voor mij een Nederlander.

  (mogelijk interpreteer ik jouw woorden onterecht als militaristisch)

 2. De telegraafjournalisten zoals altijd zeer ter kwader trouw, of ze kunnen niet lezen. Maar zoals altijd is de telegraaf, de racistische Nazikrant van Nederland weer eens bezig nieuws uit Curacao te verdraaien; ‘Baby ter vondeling gelegd bij “Supermarkt” op Curacao’. Terwijl alle papiamentu-talige, maar ook nederlandstalige kranten in Cur, duidelijk vermelden dat de vondeling in de tuin van de Kerk van Montaña is aangetroffen.

 3. Het begint erop te lijken, dat de 16-jarige carla de gezochte moeder is. Zoek hulp, meisje.

 4. @ Pikatje, wat Wiesenthal ook gezegd heeft is: in vredestijd is iedere jood een stretchercase, worden we door de Arabische wereld aangevallen dan zijn wij één volk en die Arabieren hebben daar tot hun schande heel veel ervaring mee op gedaan. Hitler & Co zullen nooit meer de fout kunnen maken om het Joodse volk als vee naar de vernietigings kampen te deporteren.
  Het zelfde is ook zo’n beetje van toepassing op de Nederlanders, push them enough and they will retaliate.

 5. Carla,

  je weet toch dat Nederlanders zeurpieten zijn en altijd commentaar hebben op anderen, maakt niet uit of ze in Nederland wonen of op Curacao, of ze Papiaments spreken of alleen Macambees.

  Zo’n beetje wat Simon Wiesenthal zei over zijn volk :
  Als je ze aanvalt, ben jij de vijand. Je moet ze met rust laten, dan maken ze elkaar af.
  🙂

 6. jullie zijn allemaal zo kinderachtig echt altijd discussieren jullie over curacao en nederland. je hebt altijd die mensen die altijd op curacao commentaar hebben en toch hier blijven wonen, en degene die altijd commentaar op nederlnd hebben en toch daar blijven wonen. het heeft geen enkele nut om altijd maar over hetzelfde te blijven zeuren, ben je ontevreden? niemand houd je tegen om te vertrekken. deze dingen gebeuren overal ter wereld. ja het gebeurt veel op curacao, maar in nederland ook. het valt mischien meer op hier omdat dit een klein eiland is. en ja we hebben niet de beste regering., en voor sommige mensen betekent 100 gulden heel veel, een week eten zelfs. dus ja op een manier is het begrijpelijk. jullie meoten echt ophouden met dit idiote gezeur…
  moet een 16 jarige dit jullie nou echt vertellen???

 7. Wat een gezeur allemaal!, of het nu op Curacao is of in nederland, het blijft een triest en zielig verhaal en gebeuren!..
  Ik hoop dat het goed komt met de baby en dat de moedr de hulp krijgt die ze verdiend, dit doe je niet zomaar, ze heeft waarschijnlijk veel mee moeten maken hiervoor!..
  Dit heeft niks met een land te maken, wat zeuren jullie nou?..
  Deze macamba houd toevallig veel van Curacao, sorry daarvoor!?..

 8. @ Zorro, die Chola raaskalt vanuit Nederland waar hij parasiteert op die Makamba maatschappij en zal dus nooit iets voor het eiland kunnen doen behalve ons belachelijk maken en ons dus naar zijn niveau haalt.

 9. @ Chola, of moet ik zeggen Choller ? Zou jij ons, met wat ik betitel als een Aboutaleb IQér, kunnen vertellen wat Verdaas met het ter vondeling leggen van een pas geboren baby te maken heeft ?
  Zou je je op z’n minst tot de “feiten” van het onderhavige artikel kunnen beperken en daarmee het gehele Curaçaose volk niet als belachelijk profileren (kan mij voorstellen dat het een en ander buiten je bevattings vermogen zijn, but give it a try).

 10. @ Chola, tot gisteren was je dus in de overtuiging dat dit soort dingen op Curaçao niet gebeurden en wees je met je vingertje naar die Makambas die het ter vondeling leggen van babies en het vermoorden van babies tot cultuurgoed hebben verheven. Maar toch blijf je profiteren als een karpatje van dat barbaarse volk. Ja je vind alles wel best als ze maar niet aan je dagelijkse “behoeftes” komen.
  Het gaat natuurlijk boven je bevattingsvermogen dat dit soort dingen overal ter wereld gebeuren, maar wees gerust, ze gebeuren ook hier en vaker dan jij met je beperkte vermogens kunt bevroeden.

 11. @ Chola. Is je vergelijk weer met het doel om het op Curacao te rechtvaardigen? Zo nee, laat andere landen er dan buiten en zelf hun zaakjes oplossen. Nos mes por.

 12. You worst nightmare,

  Wij curacaonaars hebben geen moraal volgen jou, de pedofielen hier wel zeker.

  Wij doen het met tienermeisjes jullie doen het met kinderen van 5 . Een land waar incest aan de orde van de dag is heeft wel moraal.

  Herriner je nog de laaste staatssecretaris Verdaas nog nou dat is geen maand geleden hoor.

 13. your worst nightmare,

  dit is een probleem die hier in Nederland iedere dag gebeurd en niet alleen op Curacao om niet te spreken over nederlandse moeders die hun kroost vermoorden en dan doen als of het een auto ongeluk was, of hun kroost vermoorden en dan geen lef hebben en fake een zelfmoord poging.

  En niet vergeten die ene die niet 1 maar 4 babys in koffer op de zolder heeft verstopt die sietze s weet je dat nog en en zo on…..

 14. Nardy, op 03-01-2013 om 16:36 schreef: Wat een verdrietig verhaal.

  Ditto, mijn hart bloedt voor het kind, en de moeder.

 15. Verdrietig en wat zal het moedertje in nood verkeerd hebben.

 16. Bla bla bla wat als een hond die baby eerst had.gevonden?? Of een pedofiel???

 17. @wonder, volgens mij zijn de adoptie procedures op Curacao zeer moelijk. Dit kind zal zonder ouders opgroeien in een opvang tehuis of met pleegouders.

 18. @ Doortje Hetgeen ik wel bedoel gaat volkomen aan u voorbij dus.

 19. Dus dat doen ze niet alleen met puppies, maar nu ook met baby’s… waar gaat dat heen??

 20. Het zelfde doen ze met afgedankte honden, die doen ze ook in plastic zakken en dumpen ze langs de kant van de weg.

  Welkom op Curacao, waar een mens leven of dier geen waarde heeft en het moral van de bevolking ver te zoeken is. Waar oudere mannen tiener meisjes kunnen rapen en zwanger maken en nooit voor het kind zullen hoeven te zorgen. Waar men zo amoral is dat zij het toekomst van hun land verkopen voor 100 gulden tijdens de verkiezingen. Waar nooit corrupte politici hoeven te boeten. Waar iedereen maar zijn vuil uit het raam gooit. Waar kinderen van 15 mensen om het leven brengen voor een paar centen.

  Zo lang de educatie niet verbeterd zal er niets veranderen.
  YWN

 21. Wat een verdrietig verhaal…
  Als een moeder haar baby achterlaat, is er altijd sprake van uiterst verdrietige omstandigheden; zoiets gaat namelijk geheel tegen de natuur van elke moeder in.

  Eens met Tuna. Gezien de plek was het klaarblijkelijk de bedoeling van de moeder dat het baby’tje snel gevonden werd liefdevolle Kerkgangers. Sterker, mogelijk heeft ze toegekeken vanuit een schuilplaats dat er niets gebeurde, dat gebeurd veel.

  @Jippie, u heeft gelijk: een babyluik bij het Sehos is een noodzaak.
  Heel veel sterkte en veel liefde toegewenst voor het jongetje.

 22. Ben heel blij dat het kind levend en gezond is! Het is een doorzetter en hoop dat er een fijne familie voor hem gevonden wordt!

 23. @ Tuna, u heeft gelijk.
  Trouwens waarom geen babyluik bij Sehos waar een baby in een noodsituatie (tienermoeder of anders) fatsoenlijk en in vrede kan worden achtergelaten. Laat de politie zijn tijd graag besteden aan andere zaken, deze moeder heeft gegarandeerd gehandeld in een noodsituatie en niet zomaar. Wèlkom op Curaçao hoor, kleine man ! Zeker weten dat er lieve ouders zijn die jou graag adopteren.

 24. Doe niet zo dom Tuna, of vindt je het gebruikelijk om een baby in een plastic zak te stoppen? Het had ook kunnen stikken! Het blijft erg!!

 25. Dit kind ligt dan tenminste nog op een plek waar het gevonden kan worden, Vult u de rest zelf maar in.