CURAÇAO – Een delegatie van zeven woordvoerders van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties van de Eerste Kamer zijn begonnen aan hun bezoek aan het Carbisch Gebied. Vanaf morgen is de delegatie op Bonaire en nodigt het volk uit om van gedachten te wisselen.

De vaste commissie houdt zich bezig met de schriftelijke voorbereiding van wetsvoorstellen betreffende de Caribische delen van het Koninkrijk en rijkswetgeving. De commisie voert ook overleg over het beleid van de bewindspersonen verantwoordelijk voor Koninkrijksrelaties en onderhoudt contacten met volksvertegenwoordigers van de eilanden, met name over de ervaringen sinds het ingaan van de nieuwe staatkundige structuur binnen het Koninkrijk.

Doel
Doel van hun bezoek is om een groter aantal woordvoerders (fracties) in de Eerste Kamer in de gelegenheid te stellen zich ter plaatse te informeren over de politieke, sociaal-economische en maatschappelijke situatie. De belangrijkste taak van Eerste Kamerleden is het beoordelen van de kwaliteit van wetsvoorstellen, na de behandeling in de Tweede Kamer.

Het volk van Bonaire is uitgenodigd om in een informele sfeer van gedachten te komen wisselen op zaterdag 5 januari op de volgende locaties:

09.00 – 09.45 uur Fruteria Shely’s
10.00 – 10.45 uur Caribe Supermarket
11.00 – 11.45 uur Warehouse Supermarket
12.00 – 12.45 uur Top Supermarket

www.versgeperst.com