CURAÇAO – Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft gisteren een bezoek gebracht aan Fundashon Duna Lus, waar hij het eerst geboren kindje van het jaar mocht verwelkomen. Hij feliciteerde moeder Anais Hasselmeijer en vader Urley Michel met hun kersverse dochter Urnaiseley.

Whiteman wenste de ouders en het kind het allerbeste toe. Volgens de minister denken veel mensen bij het grootbrengen van kinderen aan materiële zaken, terwijl je er juist voor moet zorgen dat het kind goed kan groeien, zich kan ontwikkelen en naar school kan gaan. Het allerbelangrijkste is volgens Whiteman de liefde en warmte van de moeder.

Linkerborst
“Ik leer de moeders om elke dag, als hun kind van school komt, hem vast te pakken en te omhelzen. Als je dat elke dag doet, dan voel je het meteen als er ooit een probleem is”, aldus Whiteman. Daarnaast vertelde hij een voorstander te zijn van borstvoeding. Hij zegt dat de baby zich beter kan ontwikkelen en alle weerstand tegen ziektes van zijn moeder meekrijgt, als hij moedermelk krijgt. Volgens Whiteman kan de baby het best uit de linkerborst drinken. De reden hiervoor zou zijn dat de baby dan met zijn oor aan de kant van het hart van de moeder ligt. Daar heeft de baby negen maanden lang naar geluisterd, waardoor hij rustig wordt. Als de baby rustig is, ontspannen zijn spieren en is er meer bloeddoorstroming naar de hersenen. Die kunnen zich dan beter ontwikkelen.

Eigen kind
Minister Whiteman zei verder dat hij alle kinderen, ongeacht de moeder of vader, als zijn eigen kind beschouwt. Hij waarschuwt jonge ouders: als hij hen ergens tegenkomt, zal hij hen vragen over het kind stellen alsof het zijn eigen kind is. Hij let zo goed op jonge ouders, omdat een kind onschuldig en rein wordt geboren. Wat er daarna van het kind terecht komt, is de schuld van de volwassenen, omdat het karakter in de eerste zeven levensjaren wordt gevormd. Tot slot wenste Whiteman de vader, moeder en de pasgeboren baby vrede, rust en voorspoed toe.

2 reacties op “Whiteman bezoekt eerste baby van 2013”

  1. Volgens men is deze minister goed bezig .. minister doe u best om een nieuwe ziekenhuis te helpen bouwen voor dit volk..dat hebben wij nodig ., sterkte minister Ben,,..

  2. Dat was het eerste makkelijke klusje, maar dat zal gauw anders worden. Wat hij over de melkfabriek vertelt, mag dan zo zijn, maar de andere kant moet ook leeg en kan zelfs noodzakelijk zijn om het kind ook voldoende melk te geven.