CURAÇAO – Waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede hoopt dat de overheid een serieuze poging doet om de kloof tussen overheid en burger te overbruggen. Van der Pluijm-Vrede zei dit gisteravond tijdens de Nieuwjaarsreceptie in de tuin van het paleis van de gouverneur.

“Wanneer ik naar 2013 kijk, dan zie ik een jaar dat niet gemakkelijk zal zijn. Een jaar gevuld met uitdagingen en met lastige keuzes. Een jaar dat veel van Curaçao zal vragen, veel van bestuurders en veel van de inwoners van ons land”, constateerde de waarnemend gouverneur. “De uitdagingen zijn u bekend, die liggen op het terrein van de zorg, het onderwijs, de veiligheid, de economische en financiële ontwikkeling van ons land, de kloof tussen burgers en de overheid en de verdeeldheid tussen groepen burgers onderling.”

Oplossingen
“De oplossingen voor deze problemen zijn minder bekend”, aldus Van der Pluijm-Vrede. “Een aanzet is gedaan in het recent ondertekende regeerakkoord, maar nadere uitwerking en concretisering is nog geboden. Daarbij zullen moeilijke keuzes moeten worden gemaakt.”

Lees hier de gehele toespraak van Adèle van der Pluijm-Vrede:

[scribd id=118800866 key=key-2bx8le6qbkantosl9p49 mode=scroll]

2 reacties op “‘Kloof tussen overheid en burger overbruggen’”

  1. Heel fijn. kan ze dan nu vertellen of er een screening is geweest. Geen goede in ieder geval

  2. Het helpt wel als mensen bv zich niet met 8 grote kleerkasten laat bewaken die gewapend zijn en in een grote zwarte auto met geblindeerde ruiten met zwaailicht door Curacao zich laat vervoeren of de hele tijd in het buitenland zit.