CURAÇAO – De 31-jarige Vernold Mercelina is vanmiddag iets na 17.00 uur overleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk. Mercelina verloor vandaag rond 12.30 uur de macht over het stuur van zijn quad waardoor hij tegen een muur botste.

De politie vond de 31-jarige Mercelina bewusteloos in de Kaya Garapa. Hij werd vervoerd naar de polikliniek, maar overleed enkele uren later aan zijn verwondingen. Mercelina is de eerste verkeersdode dit nieuwe jaar.

22 reacties op “Eerste verkeersdode 2013”

 1. ik weet niet hoe deze man reed, maar heb vaker quadrijders gezien op de weg zonder valhelm op en hard aan het rijden. Deze is niet de eerste quadrijder die omkomt in het verkeer.

 2. niet praten over dingen die niet gebeurt is .Als een kind is verwond dan kun je iets erover zeggen.Vergeet niet dat het kan zijn een van jullie familie die iets slechts kan gebeuren. Wat voor soort dier ben jij @ EDGAR een ongeluk kan gebeuren met iedereen ik hoop dat je moeder jouw commentaar niet had gelezen en nooit zou zien.
  Hij was gewoon normaal aan het rijden als iets niet goed gestel is en gaat van 2 naar 5 zomaar is niet zijn schuld .Hij was echt een lief jongen en altijd andere mensen hielp wanneer ze hem nodig had.Ik hoop wanneer jij overleed dat mensen dat over jouw ook kan zeggen.Niet altijd geloven wat je ziet in de krant.Wie ben jij om te zeggen wat kan gebeuren GOD beslist iemand van het wereld moet.

  @ Aron michail ik zak niet naar jouw niveau

 3. Als dit soort lieden, zoals Panther schrijft, (bijna) afgestudeerd zijn aan de UNA zegt dat veel over de kwaliteit van deze UNA.

  Volgens mij heet wat op Curacao universitair onderwijs genoemd wordt in ontwikkelde landen LBO of, ik ben de kwaadste niet, MBO.

 4. Panther, als het slachtoffer in plaats van tegen een muur tegen een onschuldig kind was aangereden, had je de ouder van dat kind dan ook gezegd ‘och, de bestuurder was de quad alleen even aan het testen’?

 5. @ Panther,

  Wat valt er aan een quad te testen ? Of het ding een wheelie kan maken ? Of dat je slippend door de bocht kan ?
  Een quad is, net zoals een auto, gemaakt om normaal mee te rijden, niet om kunstjes mee uit te halen op de openbare weg.
  En of de jongen nu op de UNA zit of niet maakt niet veel uit. Dat zijn vriendin zwanger is maakt zijn gedrag des te schandaliger en onverantwoordelijk. Als toekomstige vader hou hij beter moeten weten.
  Het testen van een quad laat je over aan de testrijders van de fabriek, die worden er voor betaald en dragen ook de nodige beschermende kleding.

  Spijt me, maar ik heb nog steeds geen ‘goh wat jammer gevoel bij deze verkeersdode’.

 6. Als jullie niet weet wat echt gebeurt is waarom zeggen jullie iets over .die jongen was allen die quad aan het testen.De stelling van de snelheid was niet goed gestel en om in plaats van 1 naar 2 ging het helemaal naar vijf. Die jongen heeft ook een meisje die zwanger is zij was alleen maar 6 maanden zwanger toen hij overleden was.Hij was ook de enige kind van zijn moeder.En iedereen geven hun mening terwijl ze niks van weet wat echt gebeurt is.Hij zat ook op de universiteit van curaçao en was bijna klaar met zijn studie.

 7. Ben het helemaal eens met Ger. Het kinderlijke onverantwoorde gedrag van de bestuurder was geen deelname aan het verkeer, maar sporten? showen? op de openbare weg.
  Misschien voor het nieuwe jaar een goed voornemen, geef gebeurtenissen de juiste benaming.

 8. Ik kan dit geen “verkeersdode” vinden.

 9. Uitgezonderd de toeristen, die een tour maken met een quad (in zo’n grote groep), denk ik dat we met bijna 100 % zekerheid kunnen stellen dat de overige quad rijders zich ronduit asociaal gedragen in het verkeer.
  Regels hebben ze lak aan, rijden als werkelijke debielen over de straat en de politie doet er absoluut niets tegen. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn om dit wangedrag aan te pakken, maar het lijkt net alsof men de andere kant uitkijkt.
  Ik kan dan ook absoluut geen medelijden hebben met dit eerste slacthoffer van 2013. De openbare weg is niet gemaakt, noch bedoeld, voor het uitvoeren of oefenen van stunts. Nu reed hij alleen tegen een muur aan, maar wat zou er zijn gebeurd als die muur kinderen of voetgangers waren geweest ?
  Het wordt tijd dat de politie nu eens hard gaat optreden tegen dit wangedrag (ook van motorrijders overigens) en de meest makkelijke manier is in beslag nemen en verbeurd verklaren. Denk dat het dan heel snel is afgelopen met dit asociale gedrag.
  Ik zou graag veilig van de openbare weg gebruik willen kunnen maken en ik denk dat velen er zo over denken.

 10. Een helm is niet stoer en daar draait het toch om. Ze rijden de quads niet omdat ze zuinig of veilig zijn. Ze vinden het stoer. Dus een helm zullen uit zichzelf nooit op doen.
  Je kan een quad moeilijk vergelijken met een cabrio gezien een cabrio een kreukelzone heeft en airbags en een quad een paar plastic kapjes. 0,0 bescherming al rijd je op vier wielen. Gewoon die helm verplicht maken als je op ene quad wilt rijden.

  Sterkte aan de familie die het verlies moet verwerken.

 11. Werd laats bij een snelheid van 80 op de Schottegatweg Zuid ingehaald door een zig-zaggende quad. Sorry dat ik dan wel eens denk: ga op je bek – ga op je bek – ga op je bek.
  Meneer hoeft dan niet gelijk dood natuurlijk, maar mag van mij best een beentje breken. Rijdt hij wellicht een volgende keer wèl verantwoord op zijn quad.

 12. In Nederland is het rijden op een quad MET helm verplicht.
  Tenzij de quad is uitgerust met een heupgordel.
  In ieder geval wordt er niet gereden zonder bescherming.
  Maar quadrijders in Nederland dragen liever een helm. Aangezien je bij een rol over de kop gaat en dan ook nog vast zit aan een gordel…. verkiezen ze liever een helm.

  Stunten? Daar zit een bepaald risico aan. Jammer.

 13. Het vervoermiddel is prima, zeker in ons klimaat.
  Als het voor de wet gelijkgesteld is aan een auto (motorvoertuig op meer dan 3 wielen) is het dragen van een gordel verplicht.
  Als men daarbij denkt het risico op hersenbeschadiging te verminderen door een helm te dragen is dat natuurlijk ook toegestaan.
  Blijft natuurlijk dat het rijgedrag en de geestelijke en lichamelijke toestand van een bestuurder de kans op het verlies van de controle over het voertuig niet mogelijk mag maken.
  Gelukkig zijn er geen andere slachtoffers gevallen.

 14. @Jules,

  Volgens mij zijn het aantal wielen niet datgene wat Juridisch moet blijken of het te vergelijken is met een auto of niet. Ik meende dat als er sprake is van een voetrem het juridisch doet gelden als een auto op 4 vielen.

  En ik dacht dat ze onlangs een wet hadden aangenomen dat de helm verplicht is op een Quad.

  Anyway het is niet de Quad het zijn de bestuurders die een gevaar vormen. Of ze rijden in een Hyunday I10 en proberen overal doorheen te drukken of een Quad sommige denken nou eenmaal dat ze heel veel rij ervaring hebben.

 15. @ Makayu – schijnbaar is een helm niet verboden op een quad aangezien het een vierwieler is. ‘Juridisch’ gezien dus hetzelfde als een auto. Als je een helm verplicht zou stellen bij een quad zou je dat ook moeten doen voor cabrio’s en open jeepjes. Maar los van de wettelijke verplichting zou je als quad rijder zelf natuurlijk ook wel kunnen bedenken dat een helm misschien geen slecht idee zou zijn…

 16. Verhaa; gaat dat deze memeer kunstjes aan het vertonen was zonder helm en op alleen de achterste wielen. RIP voor deze jongen en zijn familie.

 17. Als je allerlei verboden wilt, moet je lekker naar NL, Rietje 😉
  Wil je zelf je leven enigzins inrichten, ben je hier van harte welkom…

 18. Pasman heeft nog zo gezegd om een helm te verplichten, maar of dat bij stunten met de quad zoals deze man deed zal helpen.

 19. Ja, en het ligt weer aan de machine.
  Wat te denken om er een helmplicht voor in te voeren, en een opleiding of dergelijk?
  Iedereen mag ook opstappen. Daar zit het probleem.
  Die machine is bij normaal gebruik veilig.

 20. Wanneer worden Quads nu eindelijk eens verboden? Hoeveel slachtoffers moeten er eerst nog vallen…? Nu is het de bestuurder zelf, straks voetgangers of fietsende kinderen die het slachtoffer worden.

 21. gelukkig geen andere gewonden of doden !!

 22. Had hij een helm op ???
  Heb afgelopen dagen regelmatig Quad-rijders als “gekken” zien rondscheuren en hoe erg ook in dit geval (weet nog geen details dus heb hier geen oordeel over RIP) deze “gasten” vragen om moeilijkheden met hun rijgedrag !!!.