• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) heeft de voorzitter van de Vaste Kamercommissie Koninkrijksrelaties op oudjaar een brief gestuurd, ter voorbereiding van een informele ontmoeting volgende week. De stichting haalt in de brief onder meer de slecht functionerende Milieudienst aan.

“De mensenrechten worden met voeten getreden, SMOC is voorbereidingen aan het treffen om de zaak voor te leggen aan het Europees Hof van de Rechten van de Mens en heeft het Hof daarvan in voorkennis gesteld”, waarschuwt de stichting in de brief.

Hoop
SMOC geeft aan hoop te koesteren nu Curaçao een nieuwe regering heeft. “Ik heb onlangs met de interim-minister van Volksgezondheid een constructief gesprek gehad”, schrijft SMOC-voorzitter Peter van Leeuwen. “Dit is een goed moment om de samenwerking tussen Nederland en Curaçao te intensiveren om het doel te bereiken waar SMOC nu al ruim tien jaar voor strijdt: schone lucht voor iedereen, met of zonder raffinaderij.”

Een gedeelte van de brief van SMOC:

[scribd id=118672386 key=key-14ag9eglfs4u7jzpwrqj mode=scroll]

5 reacties op “SMOC naar commissie Koninkrijksrelaties”

 1. @Philippe Maaskant, als de PAR beter werk had geleverd dan waren zij nu aan de macht. helaas pindakaas, ‘t is niet anders. Leg je maar bij neer.

 2. Eets smakelijk, want deviezen komen binnen.

 3. de PS zal het volk van het gif verlossen en ze een gezonde omgeving bieden.
  Bernard Whiteman, PS minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, zal ongetwijgeld die specifieke opdracht hebben gekregen…en wel binnen 6 maanden! Hoera voor Wiels.

 4. Op Curacao hebben we veel ambtenaren die niets doen. Voorstel:
  – Onsla alle medewerkers van de milieudienst, beginnend bij de directie.
  Reden: Ze hebben nooit iets betekent voor het milieu.
  – Doe dit ook met de politiek benoemde mensen die bij Aqualectra werken.
  Reden: Er werken veel mensen daar die niet productief zijn en het bedrijf geld kosten.
  – Het zelfde geldt voor Curoil.
  Reden: De continue problemen met de levering van gas.
  – Bij kranchi kunnen ze ook met een paar minder.
  Reden: Corruptie en veels te lange wacht tijden waardoor mensen vrij moeten nemen en niet productief kunnen zijn op hun baan.

  Mensen, iedere werknemer die ergens in een rij moet gaan wachten, is er een bij die niet productief is en zo ook dus niet de economie helpt.

  Het is een zooitje bij de volgende overheids diensten:
  – Milieudienst.
  – Curoil.
  – Selikor.
  – Aqualectra.
  – DOW.
  – Drov.
  – Kranchi.
  – GGD.

  Dus, conclusie, de mensen die hier werken zouden meteen ontslagen worden als zij voor een prive onderneming zouden werken. Met andere worden, er zijn te veel mensen in dienst bij de overheid die niet presteren maar wel geld kosten.

  YWN
  Er zij te veel ambtenaren die niets doen, waarom betaald men belasting om ambtenaren in dienst te houden die niets betekenen voor niemand?.

 5. December was een hopeloze maand wat betreft de lucht-vervuiling/stank . Normaal op Bluebay af-en-toe overlast maar nu elke dag stank – vannacht de hele nacht. Ik kan alleen maar triest worden als ik denk dat er zoveel mensen deze stank dagenlijks en veel intenser moeten ondergaan Gelukkig is er SMOC. Kan ik een bijdrage geven aan jullie werk ?