CURAÇAO – De politie moest maandagavond uitrukken naar Campo Alegre, waar een vrouw levenloos in een hotelkamer was gevonden. Bij aankomst trof de patrouille een vrouw aan die geen teken van leven gaf, verwondingen had bij haar mond en er zat een sjaal strak verwikkeld om haar nek.

Het slachtoffer, de achttienjarige Rudilania Perez afkomstig uit Sto. Domingo, was werkzaam in Campo. Om 00:32 constateerde de politiearts dat de vrouw was overleden. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het lichaam in beslag genomen voor onderzoek. De politie vraagt iedereen die informatie heeft over deze zaak, dit door te geven aan de recherche via telefoonnummers 8666-219, 8666-221 of 8666222 tijdens kantooruren, 911 (24 uur) of 108 (anoniem). Campo is voorlopig gesloten in verband met het onderzoek.

26 reacties op “Vrouw (18) dood gevonden in Campo”

 1. @ Op Stap, the ydk would say “I want my share” of the earnings !

 2. Door Campo te sluiten of prostitutie te verbieden worden lustmoorden of wurgsex niet voorkomen. Het enige dat helpt is een maatschappij die vrouwen respecteert (en waar vrouwen zich zelf respecteren) en psychopaten en criminelen langdurig verwijderd uit de samenleving als zij dit respect niet kunnen opbrengen.

 3. what would you do if you found your wife/daughter working there…no one thought of that?

 4. Is wel duidelijk hoe zij zal zijn omgekomen. En ‘hotelkamer’ klinkt wel erg netjes – peeskamer was een betere benaming geweest. Sneu bericht.

 5. @cur eye,

  en wordt er niet gesjoemeld met de leeftijden door gebruik van valse papieren????
  is er wel controle op deze toestanden…..
  meisjes van 18 horen niet te werken in dit soort omstandigheden.

 6. Ik snap niks van het feit dat er geen public outcry is dat er vrouwen onder de 21 ingevlogen worden om in de prostitutie hier te werken. En dat dat gewoon toegestaan wordt.
  18! lage h*de! Als ik me niet vergis ben je op Curacao pas volwassen met 21… Je mag officieel campo ook niet in voordat je 21 bent… Maar je kan er wel een meisje van 18 uit elkaar trekken?

  Hoeveel 18 jarigen werken er? Werken er ook 17 jarigen? Wie bepaald de toelatings eisen?

 7. @ Serka di Bo. En ondanks dat dit een Curacaose nieuwssite is en het onderwerp gaat over iets van wat er op Curacao gebeurt is mag van mij de wallen ook opgedoekt worden.

  Dat zal niet iedereen in Nederland en de toeristen met je eens zijn, maar men is daar overigens al een tijdje druk mee bezig evenals met de vrouwenhandel in die sector.

 8. @Buchi in de pan,Hoe weet jij dat ik verre van heilig ben(dooie hond).

 9. @Leo, Denk je echt dat meisjes van 18 het liefste in de wereld zouden willen werken als prostitutee en dan seks te hebben met lelijke, oude en dikke mannen? Nee dat is een toekomstdroom van elke vrouw. Gelukkig zal er binnenkort de 80-20 regerling er zijn en mag de YDK vrouw er gaan werken om zo voor haar gezin te zorgen waarbij de vader vaak afwezig is!

  En ondanks dat dit een Curacaose nieuwssite is en het onderwerp gaat over iets van wat er op Curacao gebeurt is mag van mij de wallen ook opgedoekt worden.

 10. @ Leo. Zoals ik me vaker afvraag: waarom moet Nederland er altijd bij gehaald worden of welk ander land dan ook, want dan kan je blijven doorgaan. Verder heb je gelijk al ben je de dames uit Colombia vergeten.

 11. @ Haas, Campo en ook dat hoerenkamp op St.Maarten zijn opgezet toen de olie-industrie (St.Maarten de japanse visserij) heel veel mannelijke arbeiders, zeemannen etc. aantrok en Hanchi Punda als hoerenbuurt niet meer voldeed aan de toen gestelde eisen. Dus kort samengevat, deze kampementen zijn niet opgezet voor de lokale bevolking en het kampement op St.Maarten is gekopieerd van het ons bekende Campo. Maar de “noodzaak” van de oprichting is allang achterhaald en nu maakt het mannelijk deel van onze bevolking er ruimschoots gebruik van (genoeg gebruik, om het zaakje rendabel te houden).
  Dit is de geschiedenis in condensed form, mag ik er nu, wat jouw betreft, wel over meepraten ? En ik denk dat die blanke Nederlanders hier gewilde fokstieren zijn voor onze eigen mademoiselles die werken aan hun “drecha kolor.

 12. Napoleon en Rignald,
  Als jullie vinden dat dit slavernij is en wil afschaffen probeer eerst ook in Nederland het af te schaffen.
  De meiden/dames die in Campo werken worden niet gedwongen om in de prostitutie te gaan.Het is dat ze met dit soort werk geld kunnen verdienen en hun familie kan onder houden.De meesten zijn getrouwd en hebben in hun land een goeie baan,maar toch hun familie niet kunnen onder houden.Ik had met velen gesproken toen ik daar op Curaçao woonde.Hun familie weten niet dat ze dit soort werk doet en denken dat ze op vakantie is gegaan.Velen van hun uit St.Domingo ,Venezuela,Caracas en Jamaica of Trinidad komen naar Curaçao om te shoppen en ja dan zijn er een paar van die meteen vanuit Airport naar Campo vervoerd worden.Het is niet zo dat je meteen aan de slag kan want je moet een soort solicitatie en keuring ondergaan….Maar als jullie vinden dat het slavernij is begin eerst bij de wallen en waar dan ook in Nederland.

 13. @ Anonymous, alleen een Aboutaleb figuur kan zoiets bedenken !

 14. Typisch. Zo te lezen kennen jullie geen van allen de geschiedenis van en het waarom van Campo Alegre. De Curacaoenaar weet het wel. Maw, jullie weten echt geen m..r van de geschiedenis van Curacao omdat jullie geen Curacaoenaars zijn. Maar wel de godganse dag een geweldige grote bek opzetten over de YDK. Alsof zij Campo Alegre gesticht hebben. Bovendien is mijn ervaring dat meer dan de helft van de Campo-clientéle uit Europ. Nederlanders bestaat.

 15. Meisjes van 18 horen naar school te gaan en niet in campo te werken. Opvallend dat de YDK meteen weer beginnen met hun typische vingerwijs gedrag.. goed zo ga zo maar door dan kom je er wel!

 16. Napoleon, vergelijk Campo Alegre niet met slavernij, want niemand wordt gedwongen in Campo Alegre te werken en dat was bij de slavernij toch wel anders, daar kon je als slaaf niet aan ontkomen.

 17. Moet opeens denken aan Marianne Vaatstra en boer Jaspers. Verschil; M.Vaatstra was 17 en geen prostituee. 2. Het was een bloederige verkracht en moordpartij. 3. Dader was geen buitenlander, geen asielzoeker, maar een voorbeeldige Nrd.Hollandse boer.

 18. Tja, Campo Alegre bestaat al meer dan een halve eeuw. Is die pedofiele Hollandse pooier Robert de G. nog steeds uitbater van de Curacaouse wallen?
  Rignald, zag je laatst nog in Campo Alegre jongen, waarom speel je de heilige engel hier? Ook Mossel is verre van heilig, hij kan ook een verdachte zijn. Ik ben elke week even in Campo, veeel Europ.Nederlandse klanten daar hoor. Pero mi no a bisa nada.

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/506415/2008/11/25/Nederlandse -pooier-had-seks-met-dochter(9)-vriendin-HLN.be/

 19. Napoleon, Sander en Nardy, helemaal eens met jullie. Met de toevoeging dat een ieder die daarheen gaat, al is het maar om wat te drinken, dit dus helpt in stand houden!

 20. Afschuwelijk, nog maar 18 jaar, ver van huis en familie, haar laatste ogenblikken zijn vermoedelijk heel angstig geweest 🙁

  Hopelijk maakt de politie er een prioriteit van de dader(s) snel te vinden!

 21. 18 jaar, veel te jong om al te moeten werken in Campo.
  de leeftijdsgrens zal toch echt om hoog moeten.
  op deze leeftijd is de kans groot dat ze er niet vrijwillig zat, maar dat er ergens op de achtergrond een vieze pooier actief was.
  hopelijk vinden ze snel de viezerik, die deze moord heeft gepleegd.
  Deze moordenaar is heel gevaarlijk en zal weer toeslaan.

 22. Vreselijk zo’n jonge vrouw, die door een of andere gek vermoord is. Maar zeker gelijk Rignald, schaf deze seksuele slavernij onmiddellijk af! Nu worden te pas en onpas de Nederlanders nog aangekeken op de slavernij van héél lang geleden, maar déze slavernij gaat dus gewoon door. En nee, wat op ándere plekken in de wereld wel of niet gebeurt is niet van belang. Dit is Curaçao!

 23. Zeer triest en het kan een verkeerd uit de hand sex spelletje geweest zijn,….wurgsex!

 24. Hmm er zullen nu wel veel huisvaders bang zijn want wat als ze de camerabeelden openbaar maken…

  Waarom accepteren we deze slavernij nog op dit eiland waar we nog steeds met mental slavery zitten?

 25. Met de laatste regel wil ik niet zegen dat het percéé een curacaoenaar is.maar één goed verstaander weet wat ik bedoel!!!

 26. Deze moord is een kwalijke zaak,een moord op een vrouw van lichte zede roept de gedachten op dat wij hier met een zeer gestoorde figuur te maken hebben die waarschijnlijk de smaak nu te pakken heeft,deze schooier moet zo snel mogelijk achter slot en grendel.Als de politie de tijd en moeite neemt om alle video beelden na te kijken wie er 2 uur voor de dood constatering het camp heeft verlaten komen ze snel een stuk verder en hopelijk zal de politie geen familie besparen daar het hele eiland familie is?.