• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Formateur Glenn Camelia heeft drukke weken achter de rug en is blij dat zijn missie, met de installatie van het Kabinet-Hodge vanochtend, is volbracht. Camelia streefde met de vorming van een kabinet naar rust en heeft dat nu zelf ook nodig. Hij gaat binnenkort op vakantie, vertelt Camelia aan Radio Hoyer 2.

De opdracht van de gouverneur was het vormen van een regering met een brede basis en draagvlak. Volgens Camelia is smal of breed een relatief begrip en een cijfer. Het gaat om draagvlak en daar heeft hij aan voldaan. Misschien geen breed draagvlak, maar wel een stevig draagvlak, omdat elf Statenleden elkaar hebben gevonden en op basis van wederzijds respect hebben onderhandeld, vindt hij. Deze coalitie zit misschien geen vier jaar, maar zelfs acht jaar, aldus Camelia.

Screening
Alle negen ministers zijn door de screening gekomen en zijn ook degenen die voorgedragen waren. Er zijn dus geen kandidaten die de screening niet hebben doorstaan en zijn afgevallen. De Gevolmachtigd minister Roy Pieters is geen ingezetene van Curaçao en dat kan volgens de wet eigenlijk niet. Camelia vindt dat dat in de wet veranderd moet worden.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Glenn Camelia:

6 reacties op “Formateur Camelia: Deze coalitie zit acht jaar”

 1. Het tambu-festival zal met 6 inzendingen tegen Wiels een hoog politiek gehalte hebben. Zou Wiels al genoeg slikken om zich te beheersen of moet er nog een pilletje bij? Het was voor hem al een heksentoer om voor de PS takenministers te vinden en over te halen en hoopt, dat ze na dat half jaar blijven zitten, want hij heeft verder niemand op de lijst die capabel genoeg is om het stokje over te nemen.

 2. Ja dat zei schotte ook, iedereen was door de screening.

 3. Ik weet niet in welke wereld deze mensen leven, voor wat mij betreft is het wel een fantasiewereld.

  ” Volgens Camelia is smal of breed een relatief begrip en een cijfer”

  11 zetels, smal dus. het kan op geen enkel manier breed genoemd worden.

  stevig draagvlak? waar haalt hij het in zijn hoofd? noem je een coalitie met een meegenomen zetel van een andere fractie iets stevigs??

  nog een andere illusie: in zes maanden moeten de gekozen ministers de hele rotzooi opruimen. Succes zal ik zeggen.

  en waarom zes maanden?? moeten deze ministers de weg begaanbaar maken voor de politieke ministers of zijn ze zelf incapabel om het begaanbaar te maken? En wie zegt dat ze na het aantreden na de zes maanden zelf niet weer een rotzooi gaan maken en dus het werk van deze voorlopige ministers ongedaan maken?

  Ik kan het niet anders dan eens zijn met de PAR standpunt dat deze transitiekabinet een totale farce zal zijn. Laat andere mensen het vuile werk opknappen zodat na zes maanden politieke ministers kunnen zitten en over rozen kunnen lopen??

 4. Zorg er gelijk maar voor dat de “oude coalitie” met Ladrones Schotte & Co ook minimaal 8 jaar “zit” maar dan wel in Bon Futuro want daar horen deze MAFFIOSE thuis !!!

 5. Als ze het goed doen mogen ze van mij 8 jaar blijven zitten.
  doen ze het niet goed, dan graag na een half jaar wegwezen….
  vorlopig hebben ze wat mij betreft het voordeel van de twijfel.
  slechter dan het kabinet Schotte kan haast niet.
  wat dat betreft kan ik de cynische reacties begrijpen, want Wiels was onderdeel van kabinet Schotte.
  maar laten we vooruit kijken en niet blijven hangen in het verleden..
  Ik wens het nieuwe kabinet een hoop wijshied, inlevingsvermogen, gezondheid (vooral geestelijk) en het begrip dat ze er voor het volk en het land zitten en niet voor zichzelf en hun ego.

 6. Ik dacht dat de formateur eigenlijk Wiels heette, die deed immers continu het woord…