• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels denkt dat een aantal ministers van kabinet Hodge, over zes maanden ook deel uitmaakt van het politieke kabinet. Dat meldt Radio Hoyer 2. Wiels zegt dat de doorstart afhangt van afspraken die de ministers hebben met het bedrijf waar zij werkzaam zijn of waren. 

Wiels zegt dat een aantal ministers een goed gevoel hebben om door te gaan na zes maanden. “Een zakenkabinet is op dit moment de beste keus voor Curaçao, omdat het rust en stabiliteit zal brengen”, zegt Wiels. “Deze politici zullen geen ‘leuke dingen’ doen, maar noodzakelijke en nuchtere beslissingen nemen.”

Helmin Wiels vertelt aan radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2, wat zijn gevoel is over het nieuwe kabinet dat vanmorgen is geïnstalleerd:

14 reacties op “‘Ministers hebben goed gevoel over politiek kabinet’”

 1. Wanneer vriendje Dos Santos de cel ingaat zien we wel wat Wiels voor zijn vriendjes gaat doen!

 2. je bent wat men ziet.

 3. @Wimpiri, hoop dat ze jou wel voor een ”makamba” zullen zien. Maar ja, de werkelijkheid is anders, je bent wat men zien. Doe toch niet zo minderwaardig over jou uiterlijk leer jezelf accepteren zoals je BENT!

 4. Wiels heeft de afgelopen jaren zijn medewerking verleend aan en mede gedaan aan het belachelijk maken van het land Curaçao. Nu ben ik erg blij dat ik nog het paspoort van het Koninkrijk der Nederlanden heb en dus als ik in het buitenland kom niet direct herkend wordt als Curaçaoenaar en ter plekke in mijn gezicht wordt uitgelachen. Masha danki shon Wiels.

 5. pukkie jij snapt er niks nada van het gaat nog ergerder worden dan schotte !!

 6. Volgens mij heeft Baselmans zijn haarband iets te strak aangetrokken…..Snap er geen bichi van.

 7. Wiels kletst – zoals gewoonlijk- uit zijn dikke nek. Hij doet voorkomen dat toen hij , nadat hij intern zo zijn best had gedaan om het rariteitenkabinet Schotte op de rechte weg te krijgen,er genoeg van had ,hij het kabinet S. heeft laten vallen. Welnu hij was een groot tegenstander van de 2 dissidente Statenleden die hun vertrouwen in dat kabinet opzegden.hij was daarover des duivels! Hij wilde het criminelen- kabinet S gewoon laten voortbestaan. Denkt hij dat wij allemaal gek zijn en dat niet meer weten, of is hij de gek die zich dat niet meer herinnert? ( en niet te vergeten alle vuige uitlatingen van hem de laatste jaren, die staan in graniet gebeiteld). Hij sprak in dat interview te vaak over ” ik” . Niet passend voor een dienaar van het volk. Gevaarlijk kereltje blijft Wiels.

 8. @Pukkie

  Wanvertoning Schotte vergeet niet met goedkeuren van Wiels.
  Als 2 zogenaamde ‘dissidenten’ zich niet hadden afgescheiden zaten ze er nu nog met goedkeuren Wiels.
  Wiels is een onbetrouwbaar figuur en dat heeft bij hem te maken met een overdaad aan narcisme en vooral zijn dommigheid. Hij neigt naar psychotisch gedrag wat niet geheel vreemd is met zijn 2 zusters in de Capriles.
  Maar goed dat is ‘oude en bekende koek’.
  Ik vertrouw W. in iedr geval niet. Het kan niet dat je 2 mnd terug iedereen nog voor rotte vis uitmaakt, denk ook even aan de ingterim minister v Financien Jardim die hij heeft uitgekafferd over de ether, en dan nu ineens zou het allemaal koek en ei kunnen zijn.
  Mark my words, hem met Chavez te vergelijken is niet terecht om 2 redenen, C. heeft een enorme achterban en is daarbij nog jurist. Hell Wiels heeft het niet verder gebracht dan buurtwerker op BBou. en zijn aanhang begint flink te slinkenNu zal hij wel uitkijken om nwe verkiezingen uit te schrijven want hij weet dat hij terugzakt naar waarmee hij is begonnen.
  Zijn achterban is slechts geinteresseert in zijn grote scheldende mond, zijn beloftes dat het iedereen beter zou gaan enz, enz.
  Steek je voelhorens maar eens op daar waar hij de meeste aanhang heeft. Ik kan je verzekeren, Pukkie, dat de helft zich al van hem afgekeerd heeft. En dat weet hij.
  Maar goed, we zien het wel.
  Een felis ana allemaal.

 9. @ John Bassel,ik zou wel eens een beetje meer licht op die groep ? willen hebben er zijn hier veel groepen maar die jij nou voorsteld ken ik niet,of zit je oudjaar op Nederlandse tijd te vieren en dat je nu al dronken ben met een achtervolgingswaanzin idee(een groep die jou wil bezitten moet nog opgericht worden denk ik??)ik ken veel mensen die baselen.KOM voor de dag met je verhaal of hou je dat voor je nieuwe boek wat nooit uit zal komen,toch een fijn uit einde en een rustig en gezond nieuwjaar tegewenst zonder groepen die jou willen bezitten,of heb ik door jou letters kunnen lezen dat de groep Jehova heet,zou kunnen zijn ?na een eerdere uitspraak van Wielemiens.

 10. Denk dat hij langzaam begint te snappen dat besluiten nemen in 6 maanden ook belachelijk is. Hij doet het weer slim…even kijken hoe het afloopt, een regering met een proeftijd. Als ze de bevolking de pijn hebben laten voelen, mogen ze weg. Als het volk in opstand komt, kan hij als redder op gaan treden. Houd de zaak vooral onzeker en onvoorspelbaar..Wiels slaagt met vlag en wimpel voor het tentamen “Macht volgens Machiavelli”….

  In dit geval zien we een mooie toepassing van Machiavelli’s 17e wet voor de macht.

  “Wet 17 Houd anderen in spanning: creëer een sfeer van onvoorspelbaarheid.
  Mensen zijn gewoontedieren; ze hebben een onstilbare behoefte andermans gedrag te zien als iets vertrouwds. Daardoor geeft uw voorspelbaarheid anderen een gevoel van macht. Draai de rollen om: wees bewust onvoorspelbaar. Gedrag dat onsamenhangend of zinloos lijkt, zet hen op het verkeerde been en ze zullen zich in alle bochten wringen om te proberen uw daden te verklaren. Deze strategie kan, tot het uiterste toegepast, mensen intimideren en terroriseren.”

  Gaat lekker zo..Wiels.

 11. Wiels je praatjes zijn mooi maar je vreet beter.Wat praat jij je weer tegn,een taken kabinet is het toch en geen zaken kabinet en het zouden mensen zijn die niet politiek gekleurt nou daar ben je dus nu al mee bezig jan met de korte achternaam het beloven van een lekkere stoel zodat je hun vanaf vandaag al de wet kan lezen,man wat ben jij een gevaar en wat word ik steeds misselijker als ik je mooie schaapswolfs praatjes hoor.Het volgende gebla bla bla citeerde Hitler ook in 1939.EN DE MENSEN BLEVEN IN HEM GELOVEN,ONDANKS DAT HIJ ZIJN EIGEN VOLK MET LEUGENACHTIGE PRAATJES BELAZERDEN WAAR ZIJ ZELF BIJ STONDEN.ZIJN DOEL WAS MACHT MAAR DAN OOK ALLEEN maar MACHT.wij kennen allemaal de resultatatenrekening die er door ZIJN volk is betaald.

 12. Ik ben het niet helemaal eens met “Geen vertrouwen”
  Wiels is een slimme man, die een plan voor de toekomst heeft uitgezet. Dat non-politieke kabinet , wat gebeurt daarmee na 6 maanden ? Zeker geen nieuwe verkiezingen. Maar wel een clubje ministers wat loyaal is aan Wiels. Zelf gaat Wiels niet in de regering, maar hij blijft van de buitenkant de zaken aansturen. Die farce van het bezoek aan Plasterk, om zogenaamd te praten over de Consescus Rijkswetten, geeft een beeld van de toekomst. Met Plasterk heeft hij wellicht niet eens over het weer gepraat. Wat moet zo’n minister met een statenlid bespreken ?
  Maar anderszins heeft Curacao wellicht zo’n figuur nodig. Een beetje Chavez-light die eigenlijk democratisch is gekozen. maar geen gebruik maakt van de spelregels van de democratie. Dat die ministers een “goed gevoel hebben om door te gaan na zes maanden” spreekt dus boekdelen,over Wiels’ bedoelingen. Maar het is in ieder geval beter dan de wanvertoning die Schotte ervan bakte.

 13. Ik heb ook een goed gevoel heer Wiels.
  Waarom? Omdat het een clowneske vertoning is en u uw eigen mensen als een kinderklas afschildert! U deed mee aan de maffia praktijken door het te steunen en u moet nu mee gaan doen wat er door enkele mensen opgelegd gaat worden.
  Nee, niet uw nieuwe regering en ook niet de maffia maar die mensen die u aangesproken hebben in Nederland! Nee ook niet de Nederlandse regering maar de groep die alles in de politiek in handen heeft.
  Waarom ik dan een goed gevoel heb? Simpel, dan maakt u deze groep ook mee die mij al jaren denkt te “bezitten” en mij te manipuleren. Ondanks mijn curatele ben ik doorgegaan met de kinderen te helpen. Maar u bent nu al 180 graden gedraaid en ik geniet nu al van al uw bochten waar u zich in wringt. Machtige groep he heer Wiels?
  2013 kan al niet meer kapot voor mij.

 14. Wat een mafkeer is Wiels toch. Dom, dom dom als maar zijn kan.
  Dankzij zijn steun voorheen zit het land nu op het randje van de afgrond.
  Masha danki Wiels.En dat geldt natuurlijk ook voor broertje die er bij Aqualectra en in 2006 geen bval van terecht heeft gebracht.
  Herinner je je nog wel dat er ‘onder zijn leiding fraude plaatsvond’ en hij terugtrad. Of is je herinnering slechts beperkt tot dat wat jij je wel wilt herinneren?

  “Er is volgens hem een aantal gevallen van fraude ontdekt, al wil hij daar niet verder op ingaan. Directeur Werner Wiels van AMFO zegt niets te weten van meerdere gevallen van fraude”.