• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Uit eerste metingen van eind december blijkt dat de raffinaderij Isla, wederom, een loopje neemt met de World Health Organization (WHO)”, waarschuwt stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC). De toegestane uitstoot van zwaveldioxide (SO2) werd vorige week overschreden.

De WHO stelt dat een gemiddeld persoon niet langer dan tien minuten aan 500 µg zwaveldioxide per m3 mag worden blootgesteld. “Afgelopen week wist de Isla ook deze grens weer te overtreden”, aldus SMOC.

Knal
“Graag merk ik op dat het hier gaat om ‘gemiddelde’ personen. Ouderen, kinderen en de zwakkeren onder ons zullen er bovengemiddeld last van hebben”, zegt Arjan Linthorst, bestuurslid bij SMOC. “Tevens geldt als vuistregel dat een forse uitstoot van zwaveldioxide gepaard gaat met uitstoot van allerhande giftige stoffen die, op Curaçao, onder de rook van de Isla, niet worden gemeten. Klaarblijkelijk is dit het vuurwerk van de Isla zo rond Oud en Nieuw. En nu vanavond rond 00.00 uur met z’n allen wachten op die harde knal? Of laat die knal op zich wachten totdat de Eerste Kamer op Curaçao is?”

4 reacties op “Isla lapt WHO aan haar laars”

 1. ook onze nieuwe regering zal niet de ballen hebben om hier iets aan te doen.
  men dronk een glas, deed een plas en alles bleef zo als het was.

 2. Isla lapt WHO aan haar laars. Dat verbaast ons toch niet is het wel, wij zjn er hier heel goed in om situaties van anderen te bekritiseren, en heel slecht in het aanpakken van onze eigen rotzooi.

 3. Wat dacht je wat!!! Ik hoop, dat de heer Mensche deze keer wel ballen toont en ISLA dwingt om maatregelen te nemen anders miljoenen dollars aan schade vergoeding te betalen. Herbert, wake up!!!!!!!!!!!!!!

 4. Maar goed dat de Shell er niet meer zit. Dan hadden we de zaak laten sluiten en schadevergoeding gevraagd. Blijf me toch altijd verbazen over de dubbele moraal van sommige politici jegens buitenlanders. De een mag alles en de ander niks. Hoop er ooit nog eens de logica van te begrijpen. Hun kiezers wonen daar toch onder de rook van de Isla! Doet ze dat niets?