CURAÇAO – Binnen het management team van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening zijn verschillende veranderingen doorgevoerd. Het doel van de vernieuwingen is de dienstverlening te verbeteren binnen het kabinet en dit meetbaar te maken.

Het managementteam van het ministerie bestaat uit de Secretaris-Generaal en drie directeuren. De eerste verandering houdt in dat er een nieuwe interim Secretaris-Generaal is benoemd. De huidige Secretaris-Generaal heeft aangegeven een andere uitdaging binnen de overheidsdienst te ambiëren. Hierop is, in overleg met het SOAB (Stichting Overheidsaccountantsbureau), besloten Jason Nisb voor een periode van maximaal negen maanden te benoemen als Interim Secretaris-Generaal.

Twee directeuren
Ook zijn er twee directeuren benoemd. Het gaat hierbij om de nieuwe functie ‘directeur Shared Service Organisatie (SSO)’ en de functie ‘directeur Publieke Dienstverlening’. Lucy Tielen-Martes zal de taak van directeur Shared Service Organisatie p zich nemen. De voornaamste taak van de kersverse directeur is de dienstverlening van de SSO op korte termijn zichtbaar en meetbaar- drastisch te verbeteren.

Publieke Dienstverlening
De functie van directeur Publieke Dienstverlening is al enige tijd vacant. Aimée Francisco-Kleinmoedig is aangetrokken en benoemd tot directeur van deze sector. Het gaat hier ook om een interim periode van maximaal negen maanden. Deze drie benoemde interim managers vormen nu samen met Luz-Celeste Johannes, directeur Human Resources en Organisatie, het managementteam van het ministerie BPD.

3 reacties op “Vernieuwing binnen Ministerie BPD”

 1. Waarom horen wij niets meer over dat onderzoek van die Duitse specialisten die ons in opdracht van de vorige regering (waar ook Wiels een vinger in de pap had) zou komen verteleen wat er allemaal goed gaat en natuurlijk als ze iets tegen kwamen wat niet goed functioneerde zouden ze dat ook melden.
  Het heeft ons dacht ik zo’n 450.000 florin gekost, zouden wij niet het recht hebben om de rapportering in te zien ?

 2. Ik ben het met de heer Maasskant eens dat het trio: Wiels, Wilsoe en Asjes geen vertrouwen wekken naar aanleiding van hun wanprestaities van de afgelopen 2 jaar.
  Ik zou Monk in het rijtje toe willen voegen, maar dan hebben we een kwartet van politici zonder enig inzicht en zonder opbouwende kwaliteiten.

  Maar laten we dit kabinet, dat nu gekozen is uit niet politieke figuren wel het voordeel van de twijfel geven….
  En naar hun daden kijken en niet naar onze vooroodelen of de slechte prestaties van het vorige kabinet met Wiels als selecteerder van slechte ministers.

 3. Het ministerie van Bestuur, Planning & Dienstverlening (BPD) ” neemt een leidende rol in het realiseren en waarborgen van goed functionerend openbaar bestuur” zegt hun missie…..Daar hebben we de afgelopen jaren dus Wiels’ PS mee belast. Het openbaar bestuur is de afgelopen jaren met sprongen vooruit gegaan, toch? Nu kunnen we weer gaan reorganiseren. Schiet lekker op zo.

  Het is een non-compliment voor de keuze van Wiels’ vazallen. Zijn personeelsselectie is tot nu toe waardeloos gebleken. Op dit ministerie hebben we in 2 jaar gezien de PS ministers Monk, Trinidad, Girigorie.

  Wiels was er ontevreden over..De enige waarover hij niet ontevreden was, was Wilsoe. Die heeft het goed gedaan want hij passeerde het (volgens Wiels toch al corrupte) OM om Robbie dos Santos en de MFK te helpen. DAT was pas PS klasse! Ook Asjes, deed het lekker. Hij stelde de democratie maar even buiten werking toen de PS dat handig vond.

  Juist het trio Wiels, Asjes, Wilsoe toog deze maand naar Nederland. Een hecht PS team dat te denken geeft. Het is duidelijk waar we met dit PS trio aan toe zijn..kwestie van tijd.