• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie heeft de initialen, leeftijden en afkomst van de verdachten van de goudroof bekendgemaakt. Het gaat om een Venezolaanse vrouw, twee Venezolaanse mannen, één Bonairiaanse man en twee Curaçaose mannen. Eén 22-jarige Curaçaoënaar werd na verhoor weer vrijgelaten.

Het overvalteam heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie het onderzoek gedaan en afgelopen donderdag leidde deze vanaf de middag tot in de avond tot vier huiszoekingen en zeven arrestaties:
• Bij een winkel in Otrobanda is de 43-jarige G.T.R. geboren op Curaçao ingerekend;
• Op de Sta. Rosaweg is bij een winkel de 46-jarige A.J.D.D.,geboren op Bonaire, 46 jaar oud, opgepakt;
• Bij een huis in Boca Sami is de 45-jarige vrouw M.D.C.P.B., geboren op Venezuela, gearresteerd;
• Bij een huis in Mahuma zijn twee mannen opgepakt:
J.L.F.S., geboren te Venezuela, 44 jaar;
L.A.F.S., geboren te Venezuela, 28 jaar;
• Bij de Seru Loraweg zijn twee mannen gearresteerd:
R.R.P., geboren te Curaçao, 46 jaar oud;
S.P.A.E., geboren te Curaçao, 22 jaar oud, die na verhoor is vrijgelaten

‘Police’
Op vrijdag 30 november vond rond 04.30 uur een overval plaats bij de Grote Werf. Toen reden drie auto’s de werf op en kwamen naast het schip ‘Summer Bliss’ tot stilstand. Daarna sprongen zes of meer mannen met een bedekt gezicht uit de auto’s. Zij hadden jassen aan waar ‘Police’ op gedrukt stond. De mannen gingen het schip op, bedreigden de bemanning en kapitein en mishandelden één van de bemanningsleden. Vervolgens zijn de overvallers met drie metalen kisten met een inhoud van 70 goudstaven vandoor gegaan. De goudstaven hebben een waarde van 11.500.000 dollar.

Goudstaven
Tijdens de huiszoekingen heeft de politie enkele voorwerpen gevonden en in beslag genomen die van belang zijn voor het onderzoek. De politie en OM willen niet bevestigen of er ook goudstaven zijn gevonden. In het vooronderzoek heeft de douane van Curaçao ook actief meegewerkt. Doordat het onderzoek ook grensoverschrijdende aspecten heeft, had het Korp Politie Curaçao contact met de betrokken autoriteiten in andere landen. Het onderzoek in deze zaak is nog steeds gaande.

6 reacties op “Vijf mannen en één vrouw betrokken bij goudroof”

 1. @toco martina, In Nederland worden regelmatig geldtransporten overvallen, dus kun je moeilijk volhouden dat het daar beter gaat! Waarom denk je dat? Denk je ook niet dat deze goudroof toch past in het plaatje van het grote graaien en hoe we daar met onze politici mee omgaan? Dat moeten we blijven beseffen. Wie verdedig je?

 2. Goed werk van de politie,ze laten hier maar eens zien dat ze goed werk kunnen afleveren..de overvallers op het chinees echtpaar en deze goudroof zijn snel opgelost..dat is bingo..met daad-en wilskracht kunnen ze elke overval oplossen,op het kleinne eiland ,,waar ons,ons kent..meld misdaad anoniem en het wordt een stuk veiliger

 3. Is eentje ervan soms die nutteloze ‘be-wak(k)er’ aan de ingangspoort, die drie auto’s zonder enige controle ‘toevallig’ doorliet?

 4. Philippe Maaskant, wat ben jij toch een naar en vervelend mannetje. Je bent zo vol van jezelf maar je bent niets anders dan een nare malloot. Wat heeft MFK, Dos Santos en Wiels met deze goudroof te maken. Laat je nakijken man. Ga in je ideale Nederland wonen waar nooit corruptie, zelfverrijking en fraude voorkomt. Integer bestuur vind je alleen in Nederland nietwaar?

 5. Wie waren nou eigenlijk de eigenaren van de goudstaven?????????
  was het legaal goud??????????
  of mag Curacao dit goud houden, omdat de eigenaar zich niet durft te melden???

 6. Hier is de 80/20 regel van Wiels dus ook weer niet toegepast! Zie je wel dat het altijd buitenlanders zijn die er met het grote geld vandoor willen gaan 🙂
  Als Wilsoe (PS weet u nog) nog minister van justitie was geweest en het goud was gevonden, dan had hij dat eigenhandig in bewaring genomen voor vriendje dos Santos. Als de Staten er wat van hadden willen zeggen had Asjes (PS statenvoorzitter weet u nog) de vergaderingen afgezegd. Als het goud nooit terecht komt zal Wiels weer herhalen dat her OM corrupt is.
  Maar het kan natuurlijk ook zijn dat het goud bedoeld was voor de finaciering van de MFK.
  Gadver…zullen we het ooit weten? In elk geval heeft Curacao Nederland overtroefd. Die had alleen maar de Zilvervloot gewonnen met Piet Hein. Wij hebben de goudvloot en zijn er niet eens trots op!