• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. We knallen alweer bijna het nieuwe jaar in en daarmee komt ook de tijd om nieuwe voornemens en wensen op papier te gaan zetten. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg voorbijgangers: wat wens jij voor Curaçao in 2013?

De 42-jarige Tessely wenst vrede voor Curaçao. “Vrede, vrede voor iedereen. De samenleving zoals hij nu is, is veel te gewelddadig. Ik wil graag dat we naast elkaar kunnen leven zonder elkaar het leven zuur te maken.”

Criminaliteit
Gilbert (21) wenst dat er minder criminaliteit op Curaçao voorkomt. “Minder criminaliteit en minder misdaad. Dat is wat ik wil voor Curaçao. Er moet meer politie komen en we moeten vreedzamer met elkaar omgaan.” Ook de 55-jarige Chanel wenst dat er minder criminaliteit op het eiland is in 2013. “Minder criminaliteit, minder vervuiling en er moet meer gedaan worden voor de bevolking.”

Natuur
De 27-jarige Junior hoopt dat er in 2013 meer aandacht aan de natuur besteed wordt. “Ik wil graag alle mooie dieren die het eiland heeft blijven zien. Mensen storten overal en nergens vuil, waardoor onze natuur verloren gat en dit vind ik erg jammer. Daarom wil ik graag voor Curaçao in 2013 een mooi, schoon eiland waarvan de natuur behouden blijft.  Misschien kan de regering hier een handje bij helpen door strenger te controleren op illegale vuilstort.” Ook de 36-jarige Michèl wil graag dat dat natuur behouden blijft. “Door beter te controleren kan er gezorgd worden voor het behouden van ons mooie eiland. De natuur is schitterend en daarom wens ik voor 2013 dat deze behouden blijft.”

Regering
Marcel (59) wenst  een betere regering voor Curaçao in 2013. “Curaçao is eraan toe om echt een land te worden. Om een land te worden zijn er bepaalde dingen die nodig zijn. Één daarvan is dat wij een stabiele regering krijgen. Ik bedoel hiermee mensen die weten wat ze doen. We hebben mensen nodig die het land gaan regeren zoals het hoort, dat is wat ik voor Curaçao wil. Ik kan niks anders zeggen. Het valt en staat met de regering. Een ander belangrijk punt is dat wij, gezien wat er verkeerd is gegaan, hulp nodig hebben. Ik denk dat Nederland daarin een goed handje kan helpen. Nederland moet ook weten dat wij het geprobeerd hebben met vallen en opstaan. Maar we hebben nog steeds hulp nodig. Een goede regering die een helpende hand krijgt, een open en eerlijke hand van Nederland. Dat is wat ik wil voor Curaçao in 2013.”


4 reacties op “‘Minder criminaliteit en minder vervuiling’”

 1. Iemand toevallig gisteren nog op Caracasbaai geweest.
  Let dan vooral op de meters hoge vuilniszakken die uit de bakken uitpuilen.

 2. Vooral het samenwerken en het durven van fouten maken spreken mij erg aan.

  Alleen mensen die niets doen maken geen fouten…..
  Door samenwerking kan men bergen verzetten……

 3. @Makayu,

  als dat toch eens kon in het nieuwe jaar…………
  Curacao zou uit het dal komen dan……..
  voor het samenwerken en het durven van fouten maken spreken mij erg aan.

  Alleen mensen die niets doen maken geen fouten…..

 4. CHANGE of MINDSET !!!
  1) Verantwoordelijkheid nemen voor EIGEN LAND
  2) Geen “CALIMERO” spelen
  3) Durf fouten te maken en ga ONDERNEMEN
  4) GEEN DISCRIMINATIE & INTIMIDATIE
  5) STOP “stomme” wetten als 80/20 daar schiet niemand iets mee op
  Werk SAMEN en probeer allemaal iets van ons land te maken !!!