CURAÇAO – Het transitiekabinet wordt maandag, op oudjaarsdag, om 10.00 uur ingezworen. Dit bevestigt Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels tegenover Versgeperst.com. “We willen 2013 beginnen met een schone lei”, aldus Wiels. “Het was mijn wens om het jaar gelijk te beginnen met de nieuwe regering.”

Het transitiekabinet zal zes maanden aan de slag gaan met een aantal specifieke taken. Daniel Hodge is de beoogde premier van het kabinet. Na deze periode gaat het politieke kabinet van Wiels aan de slag. De Pueblo Soberano-leider kan nog niets uit te doeken doen over de regering die na het transitiekabinet komt.

Macht
Wat wel zeker is, is dat Wiels zelf geen plaats gaat nemen in de regering. “Als je een goede leider wil zijn, moet je de macht delegeren, niet naar je toe trekken”, zegt Wiels. “Het is een kwestie van teamwork. We zijn een jonge partij die nog verder gevormd moet worden in de Staten. We doen elk jaar politieke cursussen voor kadervorming binnen de partij. Zo ontstaat er een aansluiting tussen de oude en nieuwe garde binnen de partij. Als leider moet je het totale overzicht houden en dat gaat niet als je alle macht hebt”, aldus Wiels.

16 reacties op “Transitiekabinet wordt maandag beëdigd”

 1. Wees positief. Dit kabinet is altijd beter dan wat Schotte in het verleden heeft gedaan. PAR heeft een gouden kans gemist. Ik heb er vertrouwen in.

 2. @Barney, what about PS justice minister Wilsoe and intervening in the dos Santos case? Are we talking about the same PS? What about Asjes’ stopping democracy for a while? What about Wiels calling Prosecuters corrupt and blocking the gate of the Central Bank? What about the number of PS ministers kicked away? Congratulations mr Wiels!! You and your party did a fine job these last years…. huh?

 3. Interim kabinet, transitie kabinet, mooie namen en heel veel succes gewenst !! Maar dat gaat toch niet straks leiden (of met een lange ij ……..) tot royale ‘wachtgelden’ voor mensen die na enkele maanden aftreden?

 4. The Right Man in the Right Place,
  EINDELIJK geen prutsers en omhooggevallen ego’s meer aan de macht.

 5. Hoop dat dhr. Wiels zijn team ook een cursus bestuurskunde laat volgen en dat besturen niet gaat zoals we gewend waren. Toen kon elke ongeschoolde op bestuursgebied zichzelf ”bestuurder” noemen. En daar plukken we nu de wrange vruchten van.

  En niet te vergeten, een bestuurder die eigenhandig geld uit de staatskas overmaak aan anderen zonder goedkeuring van medebestuurders zal dit uit eigen zak moeten vergoeden, dat is les 1.
  Onderwijzeressen en kleuterleidsters behoren voor de klas te staan.

 6. Net als vele anderen had ik graag gezien dat het interim kabinet was doorgegaan. Het was een verademing om dit kabinet, professioneel en niet gestuurd door politieke partijen aan het werk te zien. De interim ministers hadden het karakter en het lef hard in td grijpen waar nodig en deden dat meedogenloos met de belastinggeld verkwistende marionetten van Schotte: van der Dijs en van Rijn.

  Nu krijgen we Daniel Hodge, een intelligente en symphatieke man, maar niet behept met de doortastendheid en het lef van Stanley Betrian.

  Maar goed, laten we blij zijn dat de nieuwe regering kennis van zaken heeft, integer is en niet door politieke partijen gestuurd wordt. En niet van de politiek afhankelijk is zoals een Jacinta Constantia die over werkelijk geen enkele kwaliteit beschikt en buiten de politiek nog niet zou worden aangenomen als vakkenvulster in een toko.

  Ik wens de nieuwe regering dan ook alle succes toe, hef er een glas op en feliciteer Curacao met het vertrek van de oliebollen van het kabinet Schotte.

 7. Krijgen we weer zo een goochelaars show met witte duiven en zo??

 8. we geven voorlopig Hodge het voordeel van de twijfel…..
  hopelijk gaat hij naar Eman om te kijken hoe hij het moet aanpakken.
  Curacao kan het niet alleen, we hebben anderen nodig……..

 9. Zoals ik al vaak heb gezegd is Wiels een wolf in schaapskleren. Gevaarlijk tot en met.
  Hij houdt zich hoegenaamd rustig tot dat hij weer begint met schelden beledigen en uitfoeteren.
  Kijk naar Wilders, die gaat zijn pijlen nu weer op de Islam richten. Iedereen d8 hehe even rust en dan beginnen ze weer.
  Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.
  Het zijn paljassen en dat blijven ze ook.
  Vuilnis, net zoals op de Carasbaai vandaag.
  Niemand haalt de shit daar op. Triest hoe mensen alles verpesten.

 10. Congratulation Mr. Hodge, you deserved, being upright man, pays off.
  Congratulation Mr. Wiels, on your excellent choices. This is Curacao at its best.
  Success to Curacao new leadership. This is your year.
  “What leader would be a leader if he does not make his Country a better place.”
  “……. Upright and independent executive branch of government is indispensable to freedom and equality of rights.
  The administration of law is a sacred duty, and the only stable foundation of free government. An unjust
  man (and government) is the architect of his own swift gelding ……. ”
  Barney

 11. @ Marcus. Daar is Zorro weer met zijn onbeperkte negativisme.

  Daar is ons in Nederland wonend betwetertje weer met zijn beperkte kennis van taal en feiten.

 12. Jammerrrr 🙁

  Had Wiels zijn wens niet even een jaartje kunnen aanhouden?
  Liever had iedereen de huidige interim zien blijven zitten.
  Betrian cs hebben draagvlak. De rust & het vertrouwen was eee-ven terug…..

  Heel even maar want Hodge heeft nl nu al zijn eerste kruit verschoten: zie reakties op: https://www.versgeperst.com/nieuws/189214/hodge-geen-cold-turkey-aanpak-begrotingstekort.html

 13. Wiels heeft geleerd van Machiavelli’s wetten voor de heerser of zij die het willen worden…Hoe krijg en houd je de macht…Doet hij prima. Machiavelli zou trots op hem zijn. Misschien is Wiels een natuurtalent, maar sinds hij zijn anti koloniale uitbarstingen voor zich houdt, niemand meer corrupt noemt of aan de haren trekt….Denk toch dat hij het boekje goed gelezen heeft.

  Wet 7 Laat anderen het werk doen en strijk zelf de eer op:

  Gebruik de wijsheid, de kennis en de routine van anderen om uw eigen zaak te bevorderen. Niet alleen zal die steun u waardevolle tijd en energie besparen, maar u ook een goddelijk aura van efficiency en voortvarendheid geven. Uiteindelijk zullen uw handlangers vergeten zijn en men zal zich u herinneren. Doe nooit zelf wat anderen voor u kunnen doen.

  Wet 3 Houd uw ware bedoelingen strikt geheim:

  Zet iedereen voortdurend op het verkeerde been en onthul dus nooit de ware bedoeling van uw handelen. Als niemand in de gaten heeft waar u op uit bent, zal niemand zich ook kunnen voorbereiden op enige vorm van verdediging. Loop een flink eind met de mensen mee op het dwaalspoor dat ze volgen, leg op het gepaste moment een rookgordijn, en tegen de tijd dat ze eindelijk achter uw ware bedoelingen gekomen zijn, is het ruimschoots te laat.

  Wet 26 Houd uw handen schoon:

  U dient het toonbeeld te zijn van welopgevoedheid en van efficiënt optreden. U loopt niet rond met handen vuil van fouten en blunders. Houd dat ook zo en laat anderen de kolen voor u uit het vuur halen, zodat uw eigen handen schoon blijven en u ze zelfs niet in onschuld hoeft te wassen.

  Wet 6 Vestig ten koste van alles de aandacht op uzelf:

  Alles wordt beoordeeld naar de manier waarop het verschijnt. Wat niet gezien wordt telt niet. Laat uzelf, als een ster aan de hemel, helderder schijnen dan de u omringende sterren. Richt de aandacht op uzelf door uw naam te omgeven met een onvergetelijk beeld, door schandaal uit te lokken, door u groter te maken dan het leven zelf. Het is beter belasterd en aangevallen te worden dan te worden verzwegen.

 14. Daar is Zorro weer met zijn onbeperkte negativisme.

 15. Weer symboolpolitiek op het Brionplein en nu op de laatste dag van het jaar. En wij maar knallen om 12 uur om eerst de boze geesten van 2012 weg te jagen.

 16. Wiels moet gewoon toegeven dat hij de capaciteiten niet heeft zoals de meesten die hij voorheen naar voren heeft geschoven.
  Jonge partij? Laat me niet lachen. Een partij van ouwe mastodonten.
  LOL LOL LOL