CURAÇAO – De politie heeft gisteren drie aanhoudingen verricht in de zaak rondom de grote goudroof van een schip aan de Grote Werf op 30 november van dit jaar. Dit melden verschillende media. De politie bevestigt dat er aanhoudingen zijn verricht, maar kan het exacte aantal niet bevestigen.

De politie zou een inval hebben gedaan in een huis aan de Kaya Dalakochi in Mahuma, waar een goudsmid woont met een eigen juwelenzaak in Otrobanda. Tijdens de inval zijn drie mensen opgepakt. Bij de huiszoeking zijn ook een aantal goudstaven gevonden. In het kader van het onderzoek wil de politie nog niet reageren op de inhoud van de zaak.

11,5 miljoen
Op 30 november stalen meerdere dieven zeventig goudstaven met een totaal gewicht van 216 kilo van een schip bij de Grote Werf. De staven hebben samen een waarde van 11,5 miljoen dollar. De zwaar bewapende dieven hadden alles tot in de puntjes uitgedacht en kwamen in T-shirts met capuchons en de tekst ‘Police’ op de rug naar de Grote Werf.

2 reacties op “Verdachten aangehouden in zaak goudroof”

  1. Oiiii goudstaven aanwezig? BINGO hahaha 🙂 !!!
    Goede werk politie Curacao !!

  2. Goudsmid, eigen juwelenzaak, niet echt slim bezig. Lachen! Ik was allang op een zonovergoten tropisch eiland gaan wonen, uh, woon ik al 🙂