• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op verschillende plaatsen in natuurgebieden als Parke Roi Rincon, Von Pesjbaai/vrijgezellenbaai zijn de afgelopen week grote hoeveelheden afval gedumpt. Zelfs op de route naar Von Pesjbaai werd puin, mengsel van diabaas, zand, aarde en stenen gedumpt. Stichting Uniek Curaçao trekt aan de bel.

Bij de ingang van de wandelroute, de zogenaamde Biná trail van Mal Pais, ligt aan weerskanten grote stapels met tuinafval. “Parke Roi Rincon spande de kroon. Behalve een grote hoeveelheid ‘partyafval’, vier kadavers die de lucht in het gehele park ondraaglijk maakte, werden ook rioolbuizen gedumpt en een gestript autowrak aangetroffen”, zegt de stichting bezorgd.

Verkeer
Eveneens werd een jong hondje vermagerd achtergelaten. Hiervoor wordt een tehuis gezocht. Parke Roi Rincon wordt al weken geteisterd met stortingen. Als tegen maatregel is het park voor autoverkeer voor onbeperkte tijd gesloten.

[scribd id=118213679 key=key-2efqq89210pe2926fs9j mode=scroll]

Foto’s van vervuiling bij Patrick:

 

6 reacties op “Natuurgebieden opnieuw doelwit van dumpvervuiling”

 1. Ach, het interesseert een hoop bewoners helemaal niet dat hun land een grote sushibak is.

 2. En Curacao wil meer Amerikanen als toeristen, Hahahahahahaha, na de rotzooi op dit eiland gezien te hebben komen ze noooooooooit meer terug en al hun vrienden en kennissen en al die hu reviews lezen sowiezo niet.

  Met alleen de weg naar westpunt schoonhouden redden we het niet. Het eiland is een rotzooi, als je de hoofdweg verlaat en er verder dan 200 meter vandan bent dan sta je in het afval. Wat houden we toch van ons land, zelfs honden vervuilen hun eigen nest niet. Varkens zijn het die in hun eigen vuil leven en het gewoon vinden.

 3. Je kunt wel boos doen maar mnsen die dit doen kunnen dit vaak toch niet lezen. Dus kan alleen maar zeggen gebrek aan fatsoen. Ook Selicrap. wellicht heb je gelijk maar je afval dumpen in de natuur is geen optie. Dan maar een uur rijden.

 4. Went to the landfill last weekend to dump some garden leafs and other trash, was told by the security guy that the big bins are full and I need to go to ‘Malpais’.
  Seriously?? I have to drive almost an hour to dump some trash because Selikor couldn’t have the foresight to empty either 1 of the bins?
  This is why people dump trash elsewhere.
  Why couldn’t I dump it somewhere on the next to the bins and they get a loader to fill the bins when they are empty?
  Selikor needs to get their act together.

 5. Wat houden we van ons eiland..

 6. Cadeautje : iedereen die betrapt wordt een boete van 50.000 gulden!