CURAÇAO – Spraakmakend nieuws of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Felix D. Pinedo zijn visie op de verkiezing van ‘men of the year’ op Curaçao.

Normaliter wordt er een ‘(wo)man of the year’ door onder andere de nieuwsmedia verkozen. Het is niet veel voorgekomen dat er meerdere personen tot ‘man’ of ‘woman’ ‘of the year’ worden uitgeroepen. De acties van deze persoon of personen dienen een veelzeggende impact te hebben gehad binnen onze gemeenschap.

In dit perspectief heb ik mij speciifiek gefocussed op de gebeurtenissen op politiek terrein. Naar mijn mening is dit jaar de meest impactante gebeurtenis binnen onze gemeenschap, de laatst gehouden verkiezingen geweest. In dit opzicht ben ik de mening toegedaan dat de heren Eugene Cleopa en Dean Rozier, door het (voornemen tot) intrekken van hun steun aan de vorige regering, de aanleiding waren voor het ontbinden van de Staten door het kabinet Schotte, met als gevolg nieuwe verkiezingen.

Het volk kreeg hierdoor de kans om binnen de tumultueze politieke situatie hun mening te geven welke partijen van haar steun konden genieten en welke niet. De heer Dean Rozier heeft zich niet als kandidaat geplaatst om verkozen te kunnen worden. De tweeduizend plus stemmen, die dhr. Eugene Cleopa heeft binnengehaald en de vier behaalde zetels, van de politieke partij waarbij dhr. Cleopa is aangesloten is een teken dat de kiezers het op prijs stelden opdat zij hun mening konden uiten in een nieuwe verkiezingsronde.

De uitslag van de laatste verkiezingen heeft het gehele politieke platform een drastische verandering doen ondergaan. De vele lofuitingen ten aanzien van de vorming van de nieuwe regering zijn dus het directe gevolg van de politieke acties van de heren Dean Rozier en Eugene Cleopa. Of de komende regering, gesteund door elf Statenleden waarvan één zich zelfstandig verklaarde Statenlid, de gehele rit van vier jaren zal uitzitten, blijft een vraag. Los hiervan is het duidelijk dat de heren Cleopa en Rozier als ‘men of the year’ uitgeroepen dienen te worden vanwege hun rol voor de huidige omwenteling binnen het politieke schouwspel op Curaçao.

9 reacties op “Ingezonden: ‘Men of the year’”

 1. Men of the year zijn zeker niet degene die 2 jaren aan de regering Schotte meewerkten. Eerder gaat deze titel naar degene die vanaf het begin weigerden met deze kliek in zee te gaan.

 2. @ Felix Pinedo

  Op zijn minst zeer merkwaardig de gronden waarop “Man van het jaar” bepaald wordt en zeker door De Heer Felix Pinedo. In het algemeen is ‘The man of the year’
  verbonden aan een uitzonderlijke prestatie in de geest van een Oscar, een Nobelprijs of een gelijkaardige prestatie. Dat Pinedo, Cleopa en Rozier als helden beschouwd wordt, moet dan ook een zeer persoonlijke smaak en keuze zijn, doch onmogelijk algemeen. De val van Schotte was gefinancierd evenals de zetelroof, m.a.w. indien Pinedo de val van Schotte wenst te vereren, dan moet hij de financier als held beschouwen en niet de twee pionnen, die zich lieten paaien bij gebrek aan gedrag, eer en persoonlijkheid ondanks hun afgelegde eed! Cleopa had bij de verkiezingen veel stemmen gekregen, maar Schotte als kop van Jut relatief meer.
  Schotte had de na-koloniale tijdperk elitevorming en het elitesysteem ontwricht en kreeg nagenoeg iedereen tegen zich in en dit heeft met vele andere onderkruipingen de indruk van “maffia” moeten wekken. Iedereen heeft een dossier ook Cleopa en Rozier. Is Italië ook geen zakenpartner van Nederland en wordt er niet vrolijk zaken gedaan ook in de Europese Unie. Is dit dan Maffia? Goed, Schotte is hoe dan ook verdwenen en moest plaatst maken voor deskundigen en specialisten, die planmatig wonderen gingen verrichten. Wij gaan naar 2013 alleen wat gemodderd is zichtbaar en dat Pinedo hierin gelooft samen met het begin en het gevolg van de daden van Cleopa en Rozier, doet alleen de wenkbrauwen optrekken!
  Dat nu een ‘bankier’ als deskundige en specialist stage als Premier gaat lopen voor zijn politieke vorming, moet iedereen duidelijk zijn, dat hier geëxperimenteerd wordt en dat beter dan Schotte zal het niet zijn! Wiels is de pedalen kwijt en rommelt maar wat, echter de tijd staat om de hoek te loeren …….om uit te kunnen maken of Wiels aan zijn laatste grapjes bezig is.
  Zolang de democratie weggedrukt wordt door arglistige en bedrieglijke ondemocratische manipulaties, loopt het Eiland groot gevaar voor extreme latente anarchie. Rust en samenhorigheid en harmonie zullen geen kans krijgen, indien de Volksmacht niet gerespecteerd wordt en het is niet als vroeger dat het volk stilzwijgend voorbij gelopen wordt en niks aan de hand. Er zijn al stemmen van “er is massaal gestemd voor een democratisch resultaat en nu verschijnen onbekende Bankiers op het toneel. Pinedo kan kennelijk deze soort geintjes waarderen, maar op de keper beschouwd, met voorgaande regering, is het dan ook niet meer dan lood om oud ijzer!

 3. ik ben het ook met Rignald eens…
  het personeel van het het OM zijn lafaards……….

 4. Als we op die toer gaan, verdient Glenn Sulvaran de onderscheiding veel meer. Hij maakte een nieuw kabinet mogelijk, dat Wiels himself op dood spoor had gezet. Hij heeft niet zoals Cleopa en Rozier eerst flink geprofiteerd en wandaden toegestaan. Het mogelijk maken van een nieuw kabinet klinkt toch wat beter dan een kabinet laten vallen. Het massaal stemmen op de partijen van Schotte 1 is ook al zo’n twijfelachtige “eer” als de toegekende “eer” aan Cleopa en/of Rozier. Ik stel veel hogere eisen aan een benoeming als “man of the year” en verdient eigenlijk niemand die titel.

 5. MEN OF THE YEAR zijn zeker niet de mensen van het OM die om enig onbekende redenen de corrupte politici niet durven op te pakken

 6. What a joke. After 2 years of being part of the “government”, these 2 decided to skip out when the ship was sinking. Usually RATS are the ones that do that.

 7. Als ik zou moeten kiezen gaat mijn stem naar Eugene Cleopa.
  Precies wat Sander schrijft. Er is geen enkel bewijs van eventuele omkoping. Eugene Cleopa koos van het slechtse het beste.

 8. ik kan het hier zeer zeker mee eens zijn.
  Er zullen reacties volgen van mensen die zullen beweren dat ze omgekocht werden.
  maar dat is niet bewezen en ze hebben naar mijn mening juist gehandelt.
  Als we nu nog het bewind Schotte hadden, dan was dit eiland heel diep gezonken.

 9. Ik geef u gelijk om deze 2 te kiezen INDIEN ze zich vanaf het begin teruggetrokken hadden. Nu gebeurde dat pas na 2 jaar mee “regeren” en alles goedkeuren en nadat er veel documenten uitgelekt waren. Waarom hadden ze dit niet eerder gedaan? Wisten ze al deze misstanden niet? Lijkt mij niet waarschijnlijk. Zelfs ik, die niet op het eiland woon, kon deze documenten, onnodige reizen enz bekijken. En als YdK heb ik me veel zorgen gemaakt en me afgevraagd of er nog eerlijke mensen in de regering zaten.