• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçaoënaars kunnen vanaf vandaag weer vuurwerk inslaan. Zodra vuurwerk in de verkoop gaat, mag het ook worden afgestoken. Er zijn wel een aantal regels gebonden aan het afsteken van vuurwerk. Welke regels dit zijn, kon politiewoordvoerder Reginald Huggins vanochtend nog niet zeggen.

Even was het onduidelijk of de vuurwerkverkoop vandaag wel door zou gaan, in verband met de explosie in het kruithuis aan de Seru Loraweg. De verkoop gaat toch gewoon van start.

15 reacties op “Vuurwerkverkoop begonnen”

 1. Helemaal met eens Rignald!!

 2. @Rignald.
  Ben het met je eens Rignald. Respectvol en mooi en niet hun werk als idioot beschouwen en alles verbieden. Deze mannen deden dit werk met plezier eb voor ons allemaal!

  Vind dat jij al een paar goede regels opnoemd.
  1.Tussen 27-30 mag er niet na 21:00 afgestoken worden.
  2.Per 2 januarie mag er niks meer afgestoken worden
  3.Vuurwerk op dieren gooien wordt bestraft met boetes of taakstraf
  4.Per 2 Januarie moet alles opgeruimd zijn en komt selikor het gratis ophalen

  5. Moet ik door blijven gaan of zijn ze allemaal heel logisch te bedenken?

 3. IMK….bedoel ik!! hahaha!

 4. wat hebben sigaretten, alcohol, verkeersslachtoffers in godsnaam met vuurwerk te maken MFK? vuurwerk is voor de lol, waar heel veel mensen, kinderen, dieren…etc. gewond raken of sterven….

 5. @Ras, Als je respect wil uiten dan doe je het respectvol. Dus niet al weken van te voren hele wijken te terroriseren met bommen.. waar veel ouderen en dieren hartaanvallen van krijgen. Weinig respectvol om dit in de midden van de nacht te doen in een woonwijk of om vuurwerk te gaan gooien naar huisdieren. Daarnaast als je vuurwerk afsteekt moet je ook de troep opruimen en niet het weken lang in de straat laten..

 6. Sigaretten noodzakelijk? En alcohol dan?
  Kan zo wel even doorgaan, Juanna. Dus kom op nou, probeer wat ruimer te denken. Het zal je leven verrijken.
  Of wou je zeggen dat je ook niet aan het bovenstaande bezondigd, of aan iets waar ooit mensen hun leven aan hebben verloren. Saai leven wordt het dan.

 7. verkeer is noodzakelijk…vuurwerk niet!

 8. Wanneer er iemand verongelukt in het verkeer, ook maar meteen een rijverbod de hele dag/week/maand/jaar?
  Kom op mensen, het is een verschrikkelijke tragedie, maar laten we niet gaan overdrijven en alles tot halt brengen. Life goes on, ondanks alle mogelijke tegenslagen.

 9. Er kan vanaf vandaag vuurwerk gekocht worden, je mag het al afsteken als je je maar aan de regels houdt, alleen wat de regels zijn, is nog niet bekend. En dan wordt van ons verwacht dat wij politie serieus nemen???

 10. En uitsluitend afsteken met de jaarwisseling van middernacht tot 1 uur daarna en verder helemaal niet, maar reeds nu zijn de knallen al te horen.

 11. ze zijn voor niets gestorven “VUURWERK”!!

 12. Er zou juist vuurwerk afgestoken moeten worden. Dan toon je respect voor de overledene. Zij riskeerden elk jaar hun leven zodat het volk van Curacao mooi vuurwerk kon afsteken en van een rachtig uiteinde kon genieten.

  Als er geen vuurwerk afgestoken wordt zijn ze dus voor niks overleden en hebben ze hun werk voor niks gedaan.

  Juist veel vuurwerk afsteken uit respect voor de slachtoffer dat hadden ze denk ik wel gewild.

  Natuurlijk voorzichtig ermee omgaan en de instructies volgen!! Liefst ook veiligheidsbrillen opdoen tijdens het afsteken.

 13. vierde slachtoffer kruithuis ook overleden…..maar curacao knalt het oude jaar gezellig uit!!!??? ongelooflijk!!!!

 14. Uit respect GEEN vuurwerk afsteken voor 31-12 om 22.00. Help je gelijk ouderen en huisdieren om hun doodsangsten voor deze onnodige (bom)knallen weg te nemen.
  TOON nu eens je YU-sociale kant !!!

 15. Jammer. Mensen, niet doen dit jaar.