CURAÇAO – Het overvalteam van de politie is, onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM), gestart met een onderzoek naar de kraak van een pinautomaat van de Giro Bank in supermarkt Albert Heijn. Dinsdagmiddag is de inbraak in de supermarkt ontdekt, meldt het OM.

Hoogstwaarschijnlijk heeft de kraak in de nachtelijke uren plaatsgevonden. De onbekenden verschaften zich de toegang tot de supermarkt via het dak. De veiligheidscamera’s in het gebouw werden onklaar gemaakt alsmede het alarm en de brandinstallatie.

Bedrag
De krakers hebben de pinautomaat opengebrand en zijn er met de inhoud vandoor gegaan. Het exacte bedrag is vooralsnog onbekend. Iedereen met informatie over de kraak kan dit doorgeven via telefoonnummers 8666-219 of 8666-221 (tijdens kantooruren) of 911 (24 per dag) of anoniem via 108.

13 reacties op “ATM Albert Heijn gekraakt”

 1. Smells like another inside job van alle kanten…….

 2. Dit is natuurlijk een criminele daad, maar zover je daarvoor respect kunt hebben moet je dat wel hebben voor de professionaliteit waarmee de daders het aangepakt hebben.

  Vooral omdat er pas laat de volgende dag achter is gekomen. Daarmee is AH leuk te kijk gezet, alhoewel het de bank is die voor het verloren geld opdraait. De daders hadden dus, voor zover ze dat al niet gedaan hebben, hun vrouwen kunnen meenemen en die uren gratis kunnen laten winkelen.

 3. Raar dat iedereen nu het beveiligingsbedrijf aanvalt. En voor “answer” denk je nu echt dat de bank publiek maakt hoeveel geld er weg is? Je zou moeten focussen op dat tuig, niet op de slachtoffers.

 4. @Loet, veel van deze alarminstallaties werken niet zo amateuristisch. Sommige zijn ook gewoon wireless. en idd als er geen connectie meer is gaat er een signaal naar het alarmbedrijf. Veel bedrijven op Curacao hebben zowiezo toch nog een bewaker in de avonden en weekends.

 5. De uitgaven voor de beveiliging lijken overbodig te zijn geweest. Mee stoppen dus.
  Kunnen de prijzen bij AH in de toekomst omlaag.

 6. @loet

  nooit van mobiele telefonie gehoord, gaan juist af als de kabels doorgeknipt worden

 7. Ik heb helemaal niets met het bedrijfje AH maar dit is weer zo amateuristisch gedoe van een installateur.

 8. @loet
  op het moment dat de telefoonlijn doorgeknipt of onderbroken wordt zonder dat het alarm met een code gedeactiveerd wordt gaat er een melding naar het beveiligingsbedrijf. Deze zal daarna contact opnemen met in dit geval de verantwoordelijke van Albert Heijn.
  Dus alleen de lijn onklaar maken zoals je ziet in films werkt in het echt niet

 9. mensen wel wat genuanceerder praten over een beveiligingsbedrijf. Het alarm systeem is onbruikbaar gemaakt, wat heeft dat te doen met het beveiligings- bedrijf. Als u thuis een alarm installatie heeft en men knipt de telefoon lijn door dan gaan er ook geen meldingen naar de BV centrale. Dus voordat je iets negatiefs schrijft over een inside job of over een beveiliging bedrijf, eerst je op de hoogte stellen hoe het een en ander werkt.

 10. Snap niet dat er geen sensoren op het dak geplaats waren. De gehele beveilegings bedrijf zwaar verhoren en hun levenswandel van minimaal de laatste 6mnd en eerder

 11. In ieder geval inbrekers met verstand van zaken en/of inside informatie. Was alleen geen inpakhulp op die tijd om de buit naar de auto te dragen 🙂

 12. @Answer
  Natuurlijk weer een inside job. Ze kenden kennelijk het beveiligingssysteem op hun duimpje.

 13. Een verhaal uit een slechte speelfilm? Het beveiligingsbedrijf mag in ieder geval op zijn donder krijgen. Zo’n systeem moet juist voor een bedrijf als Albert Heijn altijd dubbel uitgevoerd zijn, om er zeker van te zijn dat elke inbraak geregistreerd wordt. Een onbekend bedrag is verdwenen… dat is raar. Wat er in gestopt wordt minus de opnames is de diefstal, of niet soms?