CURAÇAO – Profhonkballer Andruw Jones begon de feestdagen in de cel. Jones is vannacht net buiten Atlanta gearresteerd, meldt Capitol Avenue Club. De details rond zijn arrestatie zijn nog onduidelijk, maar volgens de site is de honkballer ingerekend voor ‘battery’, wat duidt op het fysiek aanvallen van een persoon.

46 reacties op “Andruw Jones gearresteerd”

 1. @Bemoeial, mijn vorige reactie is tussen wal en schip gevallen of de redactie heeft hem verwijderd/niet geplaatst. Het ging over jouw opmerking dat die Rotterdamse allochtoon van negroïde afkomst een meisje van 8 (jij zegt dat ze al 10 was) verkrachtte en vermoorde. Ik noem dat gewoon een pedofile moord en vraag me af wat jij bedoeldt met ze was al 10 i.p.v. mijn genoemde 8.

 2. een hele hoop reacties getuigen van lange tenen.
  als je 1 YDK aanvalt val je de hele groep aan…
  ook al is die ene even behoorlijk de fout in gegaan…

 3. @Helen, nu heb ik altijd geleerd dat mijn voorouders negers kochten in west Afrika, deze als slaven te werk stelden op de plantages van Curaçao, waar zij (mijn voorouders dus) allang woonden.
  Volgens mij zijn de wat jij nu lokalen noemt dus allochtonen en mijn voorouders moeten dan toch de autochtonen zijn ?
  Ik geef toe dat er een klein hyaatje zit in mijn redenering want voordat mijn voorouders zich daar vestigden zijn er nog indianen geweest, maar die zijn door de Spanjaarden gedeporteerd naar , ik dacht, Cuba.

 4. Beste bemoeial, kun jij mij nu eens uitleggen wat de meerwaarde is van je tirade over het niet zijn van een Curaçaoenaar maar een Surinamer ? Volgens mij komen ze beiden uit Afrika of heb je daar ook een andere mening over.
  En voor jou info (hoef ik niet voor te googlen) gaat het hier over iemand die deed voorkomen alsof pedofilie een Nederlandse uitvinding is en dat die persoon deed voorkomen alsof pedofilie op Curaçao een onbekend fenomeen is. Maar wij weten wel beter.

 5. Curaçao schrijft men zo. Wat betekent het woord Suries?

  Shonan pasa bon Aña Nobo,
  Tot 2013

 6. @bemoeial, een pot nat

 7. @Bemoeial, bedankt voor je support richting mijn reactie en beter had ik de nadruk niet op de persoon in kwestie kunnen leggen en dat jij daar de Curaçaoese en de Surinaamse gemeenschap zo overduidelijk bi betrekt, dat kan ik je dus nooit verbeteren. Maar ik wil je wel op een Curaçaoese pedo/moordenaar wijzen die zijn nichtje en neefje misbruikte en vermoorde bij Wacao en als ik het goed begrijp zijn laatste levensdagen in Koraal Specht slijt.

 8. @Nardy
  ten eerste zijn op curacao niet de lokalen allochtonen, maar de nederlanders.
  ten tweede. vergis je niet, de meeste reacties zijn niet geplaatst door Curacaoenaars. de posters doen voorkomen dat ze curacaoenaars zijn.. kan je aan hun manier van schrijven en hun weinige kennis over de curacaouse zaken merken. laat je niet neppen. er reageert maar een klein aantal Curacaoenaars.

 9. @S.F. 27-12-2012 om 10:51, echt he S.F., die piet Heyn trauma van die anties . net als bepaalde zwarte surinamers nog steeds het slavernij syndroom met zich meezeulen. veel verschil is er niet. ipv een baan zoeken. het is me ook wat met die mensen. wat betekent trouwens het woordje -anties-?

 10. #Makamba, 26-12-2012 om 17:38,
  Je beschuldiging is onjuist en onder de gordel. Die zogenaamde “Antilliaan” die zijn schoonzusje van 10, niet 8, in Rotterdam vermoordde, is geen Antilliaan, hij is ook nooit Antilliaan geweest. De eerste dagen na zijn arrestatie meldden de Nederlandse media dat hij Antilliaans zou zijn. Dat hebben allerlei bloggers en mensen die een hekel aan Antillianen hebben aangegrepen om het bericht over zijn Antilliaan zijn te verspreiden. Maar Anthony Klein, zo heet hij, is de zoon van Surinaamse ouders! Ten tijde van de misdaad was zijn facebook nog een paar dagen actief. Ik zal er maar niet te veel over uitwijden, maar doe je huiswerk. Uit geen ongedocumenteerde valse beschuldigingen aan het adres van een niet bestaande Antilliaanse kindermoordenaar.. In Nederland dacht men in het begin ook dat hij Antilliaans was. Maar ik zie het verschil niet zo als het om mensen met Afrikaanse roots gaat. En daar gaat de media in NL in de fout, ze zien het verschil tussen zwarte Caribische bevolkingsgroepen niet zo. Ik zie het verschil ook niet.
  Moeilijk is het iig niet om te weten te komen tot welke bevolkingsgroep Anthony Klein behoord.. Google maar flink, dan kom je er wel achter dat Anthony Klein een Surinaamse Jongeman is.

 11. @Edgar, duidelijk dat bepaalde anties nog steeds met een piet heijn trauma leven ipv een baan te zoeken en wat aan je toekomst te doen!

 12. Tsjonge jonge wat een allochtonen-discriminatie heerst hier op Curacao nog steeds als ik de comments zo eens lees .. 🙁

  Anyhow, what happened to innocent until proven guilty?
  Natuurlijk mogen we oplepelen wat de politie ervan denkt. Maar voorlopig zijn het precies dat: verdenkingen.

  Untill then (again): onschuldig totdat de schuld is bewezen DOOR EEN RECHTER

 13. @real antilliaan, je bezigt bij nummer 3 het woord pedofielen en dan denk ik aan die curaçaoenaar die zijn schoonzusje van 8 jaar verkrachtte en vermoorde en in een plastic zak stopte en verborg onder zijn bed, nog niet zo lang geleden in Rotterdam. Of noem jij dit een pedofiele moordenaar en past daarom niet in jouw listje van pedofielen ?
  Bij die andere punten denk ik dan achèrm hij vist altijd achter het net en zal eeuwig een looser blijven die teert op de goedgevendheid van die door hem verguisde Makambas. Maar desondanks nog een Bon Pasku.

 14. Je Weet Het Zelluf en K. Figaroa: zoals jullie op de Amerikaanse news sites hebben kunnen volgen is Andruw Jones gearresteerd omdat hij zijn vrouw zwaar mishandeld had.

  Jullie hebben in hem inderdaad een geweldig rolmodel. Of is het een gewelddadig rolmodel?

 15. Antiano realmente ,

  => www.youtube.com/watch?NR=1&v=eE_IUPInEuc&feature=endscreen

 16. Hoe we van Andrew Jones ineens weer bij Piet Heyn uitkomen is mij een raadsel, snap de logica ook niet helemaal.

  In ieder geval geeft het politie rapport aan dat Andrew zijn vrouw aan haar enkels achterwaarts de trap heeft afgetrokken, bovenop haar is gaan zitten en heeft gezegd dat hij haar wilde vermoorden.
  Dit zijn de feiten en daar moeten we het mee doen.
  Of het ook allemaal waar is is weer een ander verhaal, waar twee ruzie hebben hebben ook 2 schuld.
  Zijn borg was gesteld op 2400 USD, heeft hij betaald en neem aan dat men dat bedrag niet stelt wanneer het een serieuze moordpoging is.

 17. piet heyn is vervangen door de somaliers(afrikanen).
  bolitas is cultuur op curaçao
  lees de amigoe over pedofielen. tienerzwangerschappen en oudere mannen. jaa voor beltegoed.
  ben net 100 gld opgelicht door een loodgieter uit st joris.

 18. Waarom niet gewoon de verschillen in normen en waarden erkennen zonder er een waarde oordeel over uit te spreken.

  Neem een voorbeeld aan een supermarkt waar veel Nederlanders komen, Albert Heijn, en een waar veel Curacaoenaars komen, Cetrum Mahaai. Bij de eerste wordt de invalidenparkeerplaats altijd vrij gelaten, hoe druk het ook is en bij de laatste wordt altijd eerst op de invalidenparkeerplaats geparkeerd, ook al zijn de plaatsen daarnaast allemaal leeg.

  Bij de eerste wordt de snelkassa alleen gebruikt door mensen met minder dan 10 artikelen in hun mandje, bij de laatste passeren winkelwagens die zo vol zijn de snelkassa dat je als je het ziet bang wordt dat je een hurricane warning hebt gemist.

 19. Even voor de reageerders hier een UPDATE:

  Andruw Jones arrested on Christmas morning on domestic violence charges
  By Jay Busbee | Big League Stew – 28 minutes ago.. .

  http://sports.yahoo.com/blogs/mlb-big-league-stew/andruw-jones-arrested-christmas-morning-domestic-violence-charges-164621101–mlb.html

  Andruw Jones. (Gwinnett County Sheriff’s Department)Andruw Jones, the former major league All-Star, was arrested early Christmas morning on charges of domestic violence.

  According to the Atlanta Journal-Constitution, Gwinnett County (Ga.) police arrived at Jones’ home in the Sugarloaf Country Club in Duluth, Ga. at 1:25 a.m. on the morning of Christmas Day. The police investigated the suspected domestic incident and determined that there was sufficient cause to arrest Jones and charge him with battery.

  The Gwinnett police incident report indicates that Jones’ wife Nicole told officers that the couple had hosted a Christmas party the night before, and that Jones had been drinking during the party. Later, while the two were trying to construct a table for Christmas morning, Jones grew angry. The fight escalated, and according to Nicole Jones, Andruw Jones placed his hands around her neck and said, “I want to kill you, I want to [expletive] kill you.” Jones denied hurting his wife, but the police report indicated that Nicole Jones had “visible injuries.”

 20. sorry hollanders kijk naar je zellf
  nr 1 piet hein
  nr2 export in xtc
  nr3 pedofielen
  nr grote oplichters
  en noem maar ect ect kijk naar julie zelf en julie eigen probleem

 21. http://straightfromthea.com/2012/12/26/mugshot-mania-former-atlanta-brave-arrested-christmas-day/
  Een geit met veel geld blijft een geit.
  Tin un diferensha ku hende ku plaka y hende drechi. Pero abo lo no sa di e kos aki.
  Mooi voorbeeld hoe het niet moet.

 22. het zijn sterke benen, die de weelde kunnen dragen…
  en hoogmoed komt voor de val….
  spreekwoorden die op waarheid berusten.

 23. @ Pikatje Kluivert is niet zo een goed voorbeeld, vader Suriname, moeder van Curacao. Dacht ook dat allse mocht, dure autos hard rijden en zo. Hij is gescapeerd weggekomen met een lichte straf.

 24. Tja, als Nederlander kijk je toch veel liever naar een Bavaria reklame met Charlie Sheen, na vele jaren aan de drugs, alcohol, en meerdere battery charges.
  Hoe zat dat ook alweer met die Patrick Kluivert en z’n BMW M3 akkefietje ?

  Euh, nee, doet u mij dan toch maar liever een rondje bling-bling en ‘n potje paaldansen in een nightclub op je 20e.

 25. Mo money mo problems.

  Zoals vaak wil de YDK nu weer haar kop in het zand steken net als velen niet durven om haar eigen stelende politici aan te pakken.

  Feit is dat veel donkere sporters door hun gedrag vaak al snel na hun carriere door al die miljoenen zijn die ze verdiend hadden. Dit is aan vrouwen en feesten uitgegeven. Maar goed als je het daar over gaat hebben ben je meteen racistisch (toch Jackson) nou goed dan gaan jullie lekker zo verder! Weltrusten!

 26. @ Jackson. Valt wel op dat jij de enige bent die het over jaloezie heeft en zijn geld. Niemand anders noemt dat. Hoe komt dat?

 27. Ik denk dat een groot verschil tussen de Nederlandse en Curacaose cultuur is dat Nederlanders kritiek sneller uiten, niet alleen op anderen maar ook op henzelf. Als Nederlander heb ik respect voor de sportieve prestaties van Jones, maar heb ik ook kritiek op zijn wangedrag buiten het veld. Zoals ik ook respect heb voor de prestaties van Shurandy Martina (alhoewel hij de afgelopen twee Olympische Spelen zonder medailles verliet terwijl er toch honderden weggegeven werden) maar heb ik moeite metd manier waarop hij zich buiten de baan presenteert als het domste jongetje van de klas met al die bling bling.

 28. Het wordt tijd om gewoon kritiek te hebben in het open op onze eigen mensen, fouten zijn fouten wie ze ook maakt. Verbergen is dom. Waarom bescheremen we deze mensen waaarom stemmen we op kriminelen? Wie is er hier dom? Wijzelf laten alles maar, wijzelf doen het.

 29. @ je weet het zelluf. Ik ben benieuwd welke qualificaties jij dan aan die akkefietjes van meneer Jones wilt geven als zelfs “negatief” van jou niet mag. Om jaloezie te berde te brengen doet mij smakelijk lachen en een andere opmerking om zijn afkomst als excuus naar voren te brengen doet aan de hele zaak niets af. Kennis van zaken is niet nodig en alleen maar met verstand feiten constateren en de zaak durven te benoemen zoals het is. Kom met je nonsens tegenover een rechter te staan en ik wed, dat hij niet zonder straf de deur uit gaat. Sportprestaties zijn geen vrijbrief. Geld opent vele deuren ook die van een kamertje achter tralies, als daartoe aanleiding is.

 30. @jeweethetzelluf,
  Erg veel topsporters hebben een slechte jeugd gehad of in armoe geleefd maar dit rechtvaardigd slecht gedrag niet ! Tijdens je carrière verandert ook je positie in de maatschappij en wordt je een voorbeeld voor anderen; hierin is Andrew helaas nog niet geslaagd !

 31. Het valt me op dat het altijd de mensen zijn die sowieso negatief zijn tegen elke YDK en diezelfde mensen pro Nederland zij….

  Ja het doet vast pijn als er iemand anders van Curacao meer geld heeft…

  Trieste figuren, maar ja saaie kerst zeker 🙂

 32. Laten we eerlijk wezen, Andruw was een top base baller maar is duidelijk ‘over the hill’, ook omdat hij meer tijd in stripbars dan op het trainingsveld doorbrengt.

  Ook is hij niet bijster intelligent (zijn hele woordenschat heeft hij op zijn lichaam getatoueerd) en dat is in combinatie met veel geld een garantie voor in de goot belanden.

  Laten we zijn goede prestaties herinneren en de Andruw Jones anno 2012 snel vergeten. De laatste stelt sportief helemaal niets meer voor en als rolmodel kan hij alleen nog bij de MFK functioneren.

 33. Blijkbaar zijn er meer mensen die hetzelfde heten maar niet hetzelfde denken. Persoonlijk benader ik graag de positieve kant van mensen. Ik ben super trots op hetgeen hij sportief heeft gedaan en ook voor het eiland.

 34. Andruw komt (weer) in het nieuws voor zijn gedrag. Nu zijn er hier dus die vinden dat we het er maar niet over moeten hebben want dan gaat de jeugd negatieve zaken associëren met deze topsporter.
  Sorry hoor maar dat is een typische reactie zoals zo vaak hier gebruikt wordt om zaken vooral maar niet in het daglicht te laten komen. Het staat in de krant, op versgeperst, komt op TV enz, maar wees er maar stil over want we hebben het over een YdK.
  Degene die het er over heeft is er dus de schuld van de negatieve uitstraling die dit soort zaken met zich mee brengt wordt er zelfs gezegd. Zo werkt dat dus niet, er is er maar 1 de schuld van en die heet Andruw Jones.

  Zijn achtergrond zal er best mee te maken hebben maar dan heeft hij er in alle jaren dat hij die achtergrond ontstegen is en in andere culturen heeft doorgebracht als succesvol sporter, er dus niet veel bijgeleerd dat bepaald gedrag je dus in de problemen brengt. Maar daar gaan we het dan ook maar niet over hebben als het in de pers komt? Want hij was vroeger zielig en zo, en daarom is het nu niet zo erg wat hij doet. Sorry maar …We hebben het over een vader van zijn eigen kinderen !!

  Dezelfde mensen die dit nu allemaal proberen af te zwakken, of een excuus voor te vinden dan wel onder de mat proberen te vegen, hadden een niet YdK nu al publiekelijk afgemaakt. Maar nu we het over een YdK hebben dan worden de lange tenen weer uitgeschoven, alle verdediging mechanismes gaan weer op scherp, en we moeten het er maar niet over hebben, want het klinkt niet leuk voor de jeugd. Een complete onzin benadering. Typisch de benadering zoals die hier veel te veel plaatsvindt en daarom verbetert er dan dus ook niets, zo leren we kinderen zaken accepteren die niet acceptabel zijn.

  We gaan er aan voorbij dat de jeugd veel beter geïnformeerd wordt dan dat het hier vroeger het geval was, blijf gewoon eerlijk, en zeg dat de man een goed sporter is maar dat hij een trekje heeft wat hem af en toe in de problemen brengt, en dat dat niet goed is. Dat heet opvoeden.

 35. Een batter die voor battery gearresteerd wordt, daar zit ergens ‘n komische noot in.

 36. Ben met je eens Jackson. De comentaar van Jarrel en Zorro reflecteerd grootschalige jaloezie, gebrek aan kennis en een beperkte verstand. Sorry jongens maar jullie zijn erg laag bezig. Get a life and start doing good things for the comunities and the less fortunates.

 37. Correctie: mijn laatse opmerking geld niet alleen als reactie op Edwin maar ook voor de rest die negatieve opmerking heeft lopen plaatsen en die dat gaan doen.

 38. Wat zijn we toch weer allemaal jaloers….

  Zelfs in een cel hoeft deze man zich niet zo druk te maken zoals de meeste haters hier op VP doen.

  Get a life…

 39. Edwin jij bent zeker geen rolmodel met zo’n opmerking. Het zegt meer over jou dan over Andrew.
  Zet de goede daden van Andrew in de spot light. De jeugd weet niet van zijn strip club incidenten en andere praktijken. Jij loopt dat te belichtren nu, waardoor de jeugd die negatieve dingen ook gaat associeren met de deze top sporter. Dat is gewoon fout en je verpest het gewoon. Jij snapt zo te zien niks van de ontwikkeling van deze man en de morelen van mensen die uit zwakke wijken en leef omgeving komen. 70% van de bevolking leeft in armoe, komt uit slechte buurten en familie. Dat is niks nieuws. Andrew Jones is een top sporter geworden desondanks zijn slechte/nadelige milieu. Sporten heeft hem gered van anders een crimineel worden. That’s what matters en dat is en blijft de messege naar de jeugd. Als je niks weet van Curacao en de cultuur moet je ook niks zeggen.
  Kan me echt ergeren aan types zoals jij. Gun Andrew de positieve dingen en ook zijn fans.
  Daar gaat het om. Van de armoe en probleem gezinnen op het eiland weten we al.
  en trouwens ik weet zeker dat jij niks, nada doet om deze bevolking groep op het eiland te helpen ontwikkelen. Dus bai masha lew mas ayabanda.

 40. @ k.figaroa. Het succesvol zijn heeft hij niet aan zijn verstand te danken gezien zijn akkefietjes. Als dit gevalletje ernstig genoeg is, zou hij door zijn club geschorst moeten worden, maar hij is net op tijd naar een andere club in een ander land overgestapt en blijft hem dat bespaard, maar kan hij daar het beest uithangen. Hij heeft totaal geen controle over zichzelf en denkt alles te mogen dankzij zijn succes als honkballer. Helaas is hij niet de enige sporter, die de weelde niet kan dragen, maar ga niet beginnen over alleen zijn succes met zeer donkere kantjes.

 41. Nou Andrew ik hoop voor je dat je een goeie advocaat hebt.

 42. Nee, Jerrel, wat u moet doen is afwachten tot u meer info heeft, voordat je een oordeel velt. Tenzij ik u meer weet dan ik, op basis van dit artikel, zou ik mijn mond gewoon dichthouden.. Maar ja, kort door de bocht is altijd een stuk sneller..

 43. Het is voor Andrew Jones niet te hopen dat hij dergelijk gedrag in Japan aan de dag legt.
  Dan zie of hoor je heel lang niets meer van hem.

  @ k. figaroa:
  Ik weet niet of je dergelijk gedrag “succesvol” kan noemen. Bij “succesvol” gedrag stel ik mij iets anders voor.

 44. K. Figaroa, ik vind uw reactie typerend voor de cultuur zoals ik die enige jaren geleden op dit eiland heb aangetroffen.

  We, en zeker niet autochtonen, mogen van ganser harte Andruw Jones complimenteren als hij een home run slaat, en dat doen wij ook.

  Echter, als er gerechtvaardigde kritiek komt op zijn gedrag omdat hij buiten het veld de plank volledig mis slaat (en daarvoor zelfs gearresteerd word) moeten we ons stilhouden.

  K. Figeroa, hoe lang zijn uw tenen?

 45. Edwin de Vries is niet bepaald een rolmodel aangezien hij alleen maar zeurt, leef je eigen leven, probeer zo succevol als Andruw te zijn.

 46. Zoals al eerder op dit forum gemeld is Andrew Jones het zoveelste voorbeeld van een Antilliaanse topsporter die de weelde van financiele onafhankelijkheid niet kan dragen

  Hij heeft dan ook een lange historie van incidenten in nachtclubs en stripbars achter zijn naam.

  Niet bepaald een rolmodel voor onze jeugd.