• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aantal mensen dat op de loonlijst staat van de overheid, is vorige maand opnieuw gedaald. De krimp is onder andere te wijten aan ambtenaren die met pensioen zijn gegaan en tot op heden niet zijn vervangen.

 
De meeste ambtenaren zijn in dienst van het ministerie van Justitie, daar zijn ruim 1700 mensen werkzaam. Bij het ministerie van Economische Ontwikkeling zijn daarentegen maar 60 mensen in dienst.

Persbericht bekendmaking in- en uitstroom overheidspersoneel november 2012

7 reacties op “Steeds meer ambtenaren uit dienst”

 1. Hoeveel vriendjes zijn er geplaatst door Schotte en Co?

 2. Heb nog niemand een plan horen maken hoeveel ambtenaren er nu echt nodig zijn. Waarschijnlijk komen we dan tot de conclusie dat er nog 2500 naar huis kunnen en we de belastingen eindelijk op een acceptabel nivo kunnen brengen.

 3. Hele ambtenaren korps moet oprotten, vreten toch niks uit, kosten enorm veel geld, en zijn de oorzaak van de financiele crises.

 4. Volgens mij gaat niemand daar dan ook maar íets van merken 🙂

 5. Nu nog een honderdtal meer met pensioen niet vervangen de overigen eindelijk aan het werk dan hebben we al een aardige besparing op het de begroting van de laatste jaren.

 6. Ik heb vernomen dat vele ambtenaren al jaren thuis zitten en nog steeds hun salaris ontvangen, met als trieste dieptepunt Myrna Godett die nog iedere maand een dik salaris ontvangt van Selikor.

  Maar zakken vullen is de familie Godett niet vreemd. Hoe kan het anders dat broer Anthony, net de 50 gepasseerd, al met pensioen kan?

 7. Er staan 42 mensen minder op de loonlijst, waarvan 17 overige. dat wil zeggen uitzendkrachten en stagaires.
  40% van de uitstroom betreft dus dit soort goedkope krachten. Dit bespaart dus niet echt meer op ambtenaren en al hun onkosten en rechten, maar op onderbetaalde en ondergewaardeerde stagaires.
  Ik ben niet echt onder de indruk!