• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nog voor het einde van het jaar gaan de brandstofprijzen omlaag. Dat laat de regering weten. Terwijl vorige maand de tarieven omhoog gingen, gaat per 28 december benzine maar liefst met 28 cent omlaag. Voor diesel geldt een tariefverlaging van vijf cent.

Nu wordt aan de pomp voor een liter benzine 2,34 gulden betaald. Vanaf vrijdag is dat 2,063 gulden per liter wat neerkomt op een verlaging van 0,277 cent. Diesel kost op dit moment 2,057 gulden per liter, vrijdag wordt dat 2,011 gulden per liter. Dat is een verlaging van 0,046 cent.

Tarieven elektriciteit
Naast de prijsverlagingen van brandstof, begint het nieuwe jaar met verlagingen van water en elektriciteit. Voor elektra worden drie tarieven gehanteerd die met 4 cent worden verlaagd. Per 1 januari gelden de volgende tarieven:
– verbruik minder dan 250 kWh bedraagt 0,6343 cent per kWh
– verbruik tussen 250 tot 350 kWh bedraagt 0,7406 per kWh (nu nog 0,7822 cent)
– verbruik meer dan 350 kWh bedraagt 0,7848 cent (nu nog 0,8264 cent)

Tarieven water 1 januari
Alle tariefgroepen voor water gaan met 0,1464 cent per kuub omlaag. Dat houdt in dat huishoudens met een verbruik van 9m3 of minder, vanaf volgend jaar 7,3852 gulden per kuub betalen in plaat van 7,5316 gulden. Bij een verbruik tussen de 9m3 en 12m3 moet 12,5355 gulden worden betaald, 12m3 en 20m3 14,4766 gulden en bij een verbruik van meer dan 20m3 16,4403 per kuub.

15 reacties op “Nutsprijzen en brandstofprijzen omlaag”

 1. @Edgar, ik stel voor dat ze de ministers en Schotte uitleg gaan vragen over al die reisjes.. en als ze geen goed antwoord kunnen geven dan waren het prive reisjes dus moeten ze het terug betalen.. wedden dat we dan met een begrotingsoverschot komen te zitten?

 2. Helemaal mee eens wegenbelasting afschaffen brandstof gemiddeld Nafl. 0,25 per liter omhoog dat is voor de gemiddelde burger die zo’n 25 liter per week tankt (gemid. 250Km.) is Nafl. 6,25 per week extra uitgave; op jaar basis is dit Nafl.325,- dus de meeste mensen met een lage inkomen die niet veel rijden houden zelfs wat geld over.
  Voordeel de toeristen betalen nu ook mee aan de “afgeschafte” wegenbelasting, beter voor onze economie maar dit is niet meer dan eerlijk.
  Huurauto rijdt gem. 18.000 Km. p/j = 1800 liter X 0,25 – Nafl.450,- per huurauto.
  Tevens besparen we heel veel geld uit doordat de ambtenaren geen belastingcontroles meer hoeven uit te voeren. Personeel kan voor andere werkzaamheden worden ingezet.
  2e gaat men niet akkoord met het afschaffen v/d wegenbelasting dan mag de Belasting v/d diesel wel worden aangepast naar die v/d benzine, brandstofprijs loopt nu bijna 1 op 1 terwijl de belasting vd diesel bijna 3X zoveel is.

 3. Over snoepreisjes gesproken …………..
  Valt het niet op dat de interim regering vrijwel continu op het eiland aanwezig is en zich dus niet te buiten gaat aan allerlei snoepreisjes ?
  Plannen om het begrotingstekort op te lossen komen nu ook naar voren, dus wellicht dat de volgende regering hier een voorbeeld aan kan nemen.
  Zorg gewoon dat je zoveel mogelijk op Curacao bent……………dat helpt de economie van het eiland het beste.
  En dan kan de bevolking wellicht genieten van wat lagere brandstofkosten.
  Wanneer we dan ook nog even de belasting van de diesel en benzine gelijktrekken dan is iedereen happy.
  Anders ga ik toch echt mijn vrachtwagen ombouwen tot LPG. Voor NAF 50 mijn tank vol.

 4. Wat zitten die toetsen dicht bij elkaar…… dus:

  7 Een eiland leent zich hier goed voor; je kunt toch niet zomaar profiteren van tenaken over de grens…..
  Dus snel invoeren en dan besparen we aan alle kanten!

 5. Voor afschaffing van de wegenbelasting en bijtellen bij de brandstofprijs:
  7

 6. @Patrick, Ja kijk jij maar goed naar je salaris in euros en naar ons salaris. dan kan jij die duurdere benzine wel betalen!

  En als je van vergelijken houdt.. kijk eens naar de prijs 60 miles ten zuiden van Curacao!

 7. Meer dan 1000 gulden per jaar voor diesel ga dan over naar een auto die op benzine rijd probleem op gelost.
  28 cent per liter goedkoper en voor diesel 0.46 cent wees blij moet je maar eens in nederland komen daar is het pas duur.

 8. (5) niemand kan stiekum rijden zonder afdracht van wegenbelasting.
  (6) scheelt een hoop arbeid en arbeidskosten.

  prima idee van Henk…..ook al zal ik zelf met mijn SUV wel de dupe zijn….

 9. Het is natuurlijk belachelijk dat we straks allemaal weer in de rij moeten staan om onze wegenbelasting te betalen. Waarom wordt dat niet in de literprijs van de benzine opgenomen? Dat heeft alleen maar voordelen!

  Ik noem ze even op:
  (1) men hoeft niet meer vooraf te betalen, maar gespreid over het jaar
  (2) zij die meer rijden of benzine slurpende (vervuilende) SUV’s rijden betalen meer wegenbelastingen dat is niet meer dan fair
  (3) de kosten van incasso worden een stuk lager, want het wordt aan de overheid afgedragen middels het al bestaande betaalkanaal van de accijns (en dus niet meer via Girobank en Postkantoor, die er jaarlijks kapitalen aan verdienen)
  (4) men hoeft geen vrij meer te nemen van werk om urenlang in de rij te gaan staan voor een loket, dus het komt de economische produktiviteit ten goede

 10. van mij hadden ze de prijzen op hetzlefde niveau mogen houden.
  dan hadden ze een spaarpotje kunnen maken om daarmee de grote schulden last van Curacao te kunnen betalen.
  rijke mensen gebruiken veel water/elektra en benzine.
  dus die betalen dan automatisch meer mee aan deze actie…..
  het is maar een idee: schiet me niet af….

 11. nog steeds veel te veel !!

 12. Wat rechtvaardigt nu nog die hoge wegenbelasting voor diesels?
  Ik verwacht wel een aanpassing hiervan, of anders akties van de kleine busjes.

 13. dit soort nieuws lees ik graag!

 14. Kan iemand me uitleggen waarom de diesel en benzine prijs gelijk zijn?? en toch moet je meer dan 1000 gulden betalen voor belasting als je diesel rijdt…

 15. En dat is allemaal mogelijk door het afschaffen van een prive fotograaf, 10 bodyguards, 5 peperdure mafia mobielen en een lange reeks snoepreisjes van onze vorige minister president!