• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Daniel Hodge, directeur van de PSB Bank, wordt de nieuwe premier van Curaçao. Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels maakte zaterdag, tijdens zijn wekelijkse toespraak bij het partijgebouw van PS, de namen van zijn ministers bekend. Naar verwachting wordt de regering voor 2 januari ingezworen.

Rubia Bitorina, huidig inspecteur van Onderwijs, wordt de nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Sport. Sherwin Josepha zal de post van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn bekleden. Bernard Whiteman, inspecteur-generaal Gezondheidszorg wordt de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur. Als laatste heeft Pueblo Soberano Roy Pietersz, de voormalige voorzitter van het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (Ocan), als gevolmachtigde minister naar voren geschoven.

Ministerpost
PAIS heeft drie kandidaten aangeleverd; Steven Martina (CEO bij verzekeringsmaatschappij Fatum) als vicepremier en minister van Economische Ontwikkeling, advocaat Nelson Navarro als minister van Justitie en Etienne van der Horst (directeur Curaçao Airport Partners) als minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening. Het is nog wachten op de ministerposten die PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran gaan invullen; de plekken voor een minister van Financiën en minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning zijn nog open.

44 reacties op “Daniel Hodge wordt nieuwe premier”

 1. Ik mis de naam van Earl Balborda in het rijtje. Die zou als HRM specialist de post van Minister van Infrastructuur bekleden. Op zich ook een rare benoeming als er in het openbaar sprake is geweest van een vechtscheiding veroorzaakt door een openlijke buitenechtelijke relatie. Buitenechtelijke relaties maken chantabel. Om verder niet te spreken van de vele ruzies die deze meneer her en der heeft gehad (RvC ISLA, PWC).
  Als dat maar goed gaat.

 2. @ Markus, dus jij bent een halve Nederlander en uit je braaksels had ik al zoiets geconcludeerd en nu weet ik zeker dat jouw onderkant die helft Nederlands is, want ik heb nog nooit zoveel onzin uit de bovenkant van een Nederlander horen komen. Maar hier vandaan wens ik je toch alvast een bon anja nobo.

 3. @ Carlos (1). Ons in Nederland wonend betwetertje Marcus, die anderen beschuldigd van wat hij zelf doet, ziet het heel anders. Ik weet, dat jij het bij het rechte eind hebt en dat Leers als Weekers geen slechte bedoelingen had, maar slechts onschuldig onhandig.

 4. @ zorro. Ik denk, dat ik het beter begrijp dan u. Nederlanders zijn meesters in het verdraaien van woorden (onhandig handelen).

 5. Nederlanders weten altijd de mantel der liefde te gebruiken. Leers is een boef, maar de draai in woorden is nog beter, dan dat de Engelsen kunnen. Weekers was ook onhandig, maar de intentie – zoals bij Leers – was er. niet omheen draaien.
  Curacao is niet corrupter dan andere landen, maar omdat wij geen mantel der liefde hebben, zie je het direct.
  Overigens moeten Schotte en zijn handlangers direct de gevangenis in wegens het stelen uit de staatspot. Schotte zal ook het dodelijk ongeval moeten verantwoorden, ook al ziet het OM er geen overtreding in door hem.

 6. In 2006 kocht Leers als privépersoon een vakantievilla van 220.000 euro in Bulgarije bij Marina Black Sea Riviera. Een topambtenaar van Maastricht was daar aandeelhouder en had Leers geïnteresseerd in het project.De villa werd nooit opgeleverd. In 2008 stelde Leers alle aandeelhouders van Marina Black Sea Riviera aansprakelijk, inclusief de Maastrichtse topambtenaar. Er kwam een onderzoek.

  De conclusie was dat burgemeester Leers onhandig had geopereerd en er een schijn van belangenverstrengeling was. Volgens de onderzoekers misbruikte Leers zijn positie echter niet voor privébelangen, maar bracht hij door de deal met de Maastrichtse ambtenaar wel zijn onafhankelijkheid als burgemeester in gevaar. Dat is een overtreding van de gedragscode van de gemeente Maastricht. Volgens BING was de handelwijze van Leers onhandig en onverstandig maar niet in strijd met de wet.

 7. @ Marcus. By the way, Leers was geen wisjewasje, maar voor de Raad van Maastricht een majeure corruptiezaak.

  Die raad mag van mij alles vinden en corruptie is een misdaad. De Raad maakt zich belachelijk door geen majeure aangifte te doen. Voor de landelijke politiek was het wel een wissewasje en dat is het enige wat telt of heb je een wetje gevonden, dat het oordeel van een Raad door de MP moet worden overgenomen? I rest my case, want je blijft het niet willen begrijpen en niet goed te lezen.

 8. Geachte heer Hodge ik zeg jou een ding pas op voor de vrouwen !!!!!

 9. @zorro. Probeer te begrijpen, dat in Nederland alles vriendjes politiek is. geen enkele Commissaris ven de Koningin, geen enkele burgemeester, geen enkele voorzitter van een overheidsinstanties is niet politiek benoemd. Idealiseer Nederland maar, but accept reality. ik heb jaren op curaçao gewerkt en gezien hoe corrupt nederlanders zijn. hetzelfde in Nederland.

  By the way, Leers was geen wisjewasje, maar voor de Raad van Maastricht een majeure corruptiezaak. Update yourself. Stop kidding yourself

 10. @ Marcus. Waar rook is, is vuur.

  Ja, met zo’n opmerking kom je een heel eind naar nergens. Dat jij in Nederland woont, zegt blijkbaar helemaal niets. Kom met bewijzen en veroordelingen en dan nog stappen mensen in Nederland op al dan niet na enige aandrang zoals dat zelfs bij veroordeelden op Curacao juist niet gebeurd. Hoe vaak moeten we dat nog vertellen, voordat het tot je doordringt. Begrijp me goed, dat ik Nederland niet als brandschoon zie, maar het gaat gewoon anders dan hier met alle gevolgen van dien. Je voorbeeld van Leers is wel bijzonder slecht gekozen en je kan niemand om een wissewasje uitsluiten en zulks is uiteraard niet ter beoordeling van ons, want daar heeft Nederland wel zeer capabele mensen voor.

 11. @Edwin de Vries, Je hebt genoeg gezegt. Dat moet zelfs Marcus kunnen snappen,

  Vergeet ook niet die ene secretaris die nogal ruim declareerdende. moest wel opstappen.. Dit hebben we helaas niet gezien tijdens regering Schotte.

 12. Marcus, je hebt het grootste gelijk dat er in Nederland ook fraude en omkoping voor komt. Maar als datbekend wordt is het meteen wegwezen. Jos van Rey is meteen opgestapt omdat hij anders een dag later wel weg was gestuurd. Hetzelfde geld voor de kandidaat burgemeester die door hem bevoordeeld was, zelfs tegen zijn wil.

  Zie je het verschil met Curacao waar een wanbetalende Jamaloodin, mede verdachte in een grote witwaszaak, gewoon blijft zitten en zich voor tienduizenden guldens blijft bezatten op zogenaamde dienstreisjes waarvsn niemand weet waarvoor ze gemaakt zijn.

  Curacao, waar een Constantia die nog geen infuus van een kerstboom kan onderscheiden minister van gezondheid wordt met een reeks veroordelingen voor winkeldiefstallen en meineed op haar naam. Waarna ze nog eens betrapt wordt op het vervalsen van een HBO diploma wat uitkomt omdat haar antwoorden op een examen, waar ze aan deelnam op basis van dat vervalste diploma, van kleuterklssniveau waren.

  Need I say more?

 13. @jerer. Terecht, dat personen van bedenkelijk allooi, zoals Jamaloodin,, Schotte, niet meer in de regering kunnen komen. Maar, idealiseer Nederland niet. Denk aan Leers, die afgezet is in Maastricht op verdenking van omkooppraktijken (met zeer sterke aanwijzingen en zelfs bewijzen), die daarna toch minist geowrdenis in Rutte 1.
  Wees blij, dat Curacao voorloopt op Nederland. Toont daadkracht.

 14. @zorro. WAt een onzin. Waar rook is, is vuur. Van Rey?????????????? Politiek vriendje van Weekers.
  Open up your eyes, update yourself, Nederland is een corrupt landje. Dat sommige mensen dat niet zien is omdat de Nederlandse politiek veel skuma produceert en tiki chocolatie.
  By the way, ik woon in Nederland.

 15. @ Marcus. Ik weet niet of jij het weet, maar zo’n 10 jaar geleden hebben zich in Ned. grote fraudezaken afgespeeld, waar politici, secretarissen-generaal e.d. bij betrokken waren. Is allemaal in de doofpot gestopt.

  Hier kom je natuurlijk niet mee weg althans niet bij mij. Meld hier de “misdadigers” met vermelding van het vonnis c.q. de bewijzen. Losse flodders bewaar je maar voor de jaarwisseling. Door ook Weekers te melden ben je al de mist in gegaan.

 16. @Sander. Wat een onzin, u kent blijkbaar de Nederlander niet. Trouwens, ik ben een halve.

 17. Marcus, iemand met 1% van het strafblad van Schotte kan in Nederland geen minister meer worden, sterker nog, komt niet eens de Kamer in.

  Vorig jaar is er nog een parlementslid opgestapt omdat hij betrapt was op dronken rijden (zonder een ongeluk te veroorzaken). Schotte veroorzaakte dronken rijdend een dodelijk ongeval en werd ministerpresident.

  Het zelfreinigend vermogen van Curacaose politiek is 0,0 en dan krijg je inderdaad een kabinet met Jamaloodins, Constantias en de (ergsten van allemaal) Schottes.

 18. @marcus,

  lange tenen???

 19. @L.B. Ik weet niet of jij het weet, maar zo’n 10 jaar geleden hebben zich in Ned. grote fraudezaken afgespeeld, waar politici, secretarissen-generaal e.d. bij betrokken waren. Is allemaal in de doofpot gestopt. Curacaose politici hebben het over kleine grut. Tolinchi Pieters zei ooit tegen Nederlanders, die hem wilden omkopen: geef het maar boven de tafel, dan weet ik of je genoeg geeft en of het niet vals is. En Verdaas is de “league” van Curacaose politici, Weekers en Van Rey zijn een slagje groter. Makamba a siña nos.

 20. @Marcus

  het is je misschien niet ontgaan dat Verdaas moest opstappen. Weekers : onderzoek loopt nog. Als er zaken hebben plaatsgevonden die niet door de beugel kunnen dan sneeft Weekers ook.
  Bij vele Curacaose kabinets- (en Staten-) leden is er een waslijst aan ongerechtigdheden bekend en …….ze blijven gewoon zitten. Dus vandaar de screeningswet.

 21. Alles beter dan Tara Asjes die ook genoemd werd. Die is totaal niet te vertrouwen. Ik had best respect voor Ivar Asjes, maar als je een vrouw als Tara tot je eega neemt ben je of niet goed wijs of uit op het geld van haar vader.

  Afgaande op de reputatie van Ivar Asjes (CTB creditcard fraude) vermoed ik het laatste. Het is hetzelfde criterium waarop Schotte zijn eegas zoekt om die vervolgens te bedriegen.

 22. @Sander. In Nederland niet nodig??.?..? En die Verdaas en Weekers en de rest dan?.?
  Curacao loot voor.

 23. @marcus, screening is NL niet nodig, hier helaas wel!!!!!!!!!!!!!
  iedereen kan de politiek in gaan en stemmen kopen.
  met een paar miljoen ben je zo MP………
  dan kan je doen wat je wil…..

 24. Hail the chief. Wiels heeft vriend en vijand verrast. Trouwens, het screenen van bewindslieden is een activiteit, die zelfs in Nederland niet gebruikelijk is.
  Chapeau !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. […] 'Curaçao krijgt bankier als tussenpremier'AD.nlCuraçao krijgt een bankier als tussenpremier. Dat heeft de leider van de grootste partij van het eiland, Helmin Wiels van Pueblo Soberano, maandag bekendgemaakt. Het gaat om de directeur van de Postspaarbank Daniël Hodge. Om bestaande problemen …Daniel Hodge wordt nieuwe premierVersgeperst.com […]

 26. Ik wens deze nieuwe ministersploeg veel sterkte, en wijsheid toe. En aan Wiels wil ik zeggen, goed gedaan man, en maak je niet druk wat ze ook zeggen, want er zullen altijd wel mensen zijn die te klagen hebben. Je doet het toch nooit goed. Toen die man (Wiels ) agressief was, was het niet goed, nu hij passief is geworden is het ook niet goed. Wat betreft de keuzes voor de ministers laten wij niet te vroeg beginnen met oordelen mensen. Trouwens alleen HIJ ( GOD ) kan ons oordelen. Laten we allemaal positief zijn. Gezellige kerstdagen allemaal.

 27. @ Pablo. De man is zo te zien naar de PS overgestapt.
  Er valt dus niets te juichen.

  Ik zie niet in wat er te juichen valt met een smiley, die Geraldine ook al niet begrijpt. Ik vond het leuk even te melden in de veronderstelling, dat iedereen zou weten hoe lang het geleden is, dat Hodge in hogere PAR-sferen vertoefde. Geen sprake van (over)stappen naar PS zoals Stella van Rijn naar MFK. Van een takkenkabinet worden de ministers verondersteld politiek onafhankelijk te zijn.

 28. Namen interesseren mij niet veel……………daden wel !
  Wanneer deze club laat zien dat zij serieus zijn met het aanpakken van de problemen dan hebben ze mijn zegen.
  Wanneer zij echter ook weer hun zakken vol gaan staan te laden en incapabele vriendjes op leuke plaatsen gaan dumpen dan zijn we weer terug bij af.
  De geschiedenis van de Curacaose politiek in ogenschouw nemende vrees ik dat de 2e optie weer de revue gaat passeren en dan zijn we weer terug bij af.
  Ik hoop ten zeerste dat ik ongelijk krijg, doch de geschiedenis heeft mij al iets te vaak gelijk gegeven. Vandaar dat ik zeer pessimistisch ben.
  Eerst zien en dan geloven !

 29. Geraldine, als ik een frisse wind wil ga ik naar Playa Forti.

  Waar frisse winden in de politiek toe kunnen leiden hebben we gezien met de ministers van het rariteitenkabinet Schotte, waarvan de grootte van hun prestaties omgekeerd evenredig was met de lengte van hun strafbladen.

  Wat dat betreft heb ik liever een ervaren en bewezen rot als Stanley Betrian dan een jonge dame uit Boca Sami die niet eens weet dat winkels ook kassas hebben.

 30. @Geraldine: “Bekende namen staan helemaal niet voor zekerheid.Nieuwe gezichten en een frisse wind! Helemaal ok.Ik heb meer vertrouwen in deze mensen dan wie dan ook de afgelopen 18 jaar.”

  Persoonlijk heb ik liever ervaren, capabele en bewezen mensen die ons door de crisis moeten brengen -PAR of niet-PAR- dan ‘nieuwe gezichten’ en een ‘frisse wind’ ala 10-10-10 –> MFK….

 31. @ zorro,
  Nu is het wel geheel duidelijk hoe vol je van PAR bent,maar dit heeft helemaal niets PAR te maken.Wat heeft hij voor PAR betekend en waarom nu niet meer?

  Ik ben blij met de namen die bekend zijn gemaakt.Bekende namen staan helemaal niet voor zekerheid.Nieuwe gezichten en een frisse wind! Helemaal ok.Ik heb meer vertrouwen in deze mensen dan wie dan ook de afgelopen 18 jaar.En dan spreek ik ook over het interim kabinet wat je net zo goed een PAR kabinet kan noemen.

  Ik wens deze heren en dame alle succes en kracht en laat ze maar eens zien dat het ook anders kan.In ieder gaval anders dan de PAR mensen met hun zelfingenomen houding!

 32. Ik hoop dat het een goede keus is, maar helaas heeft Wiels geen gelukkige hand in het benoemen van ministers.

  Neem Lia Wilms, die moest vertrekken toen ze haar meenam op een peperdure dienstreis naar Nederland.

  Neem Elmer Wilsoe, die zichzelf, zijn partij en Curacao internationaal volslagen belachelijk heeft gemaakt met zijn brief naar de VS om het beslag op de tegoeden van Dos Santos op te heffen.

  Neem Rosaria, vertokken wegens sexueel misbruik bij de Kas di Kultura.

  Neem Carlos Monk, die niet alleen openlijk uitkwam voor zijn FARC symphatieen maar ook een medewerkster van hem een pastechi van 100,000:florin gaf. Welke diensten zij daarvoor heeft moeten verrichten laat ik aan uw fantasie over, maar het zal meer zijn geweest dan koffie halen.

  Wiels stuurde Lisa Wilms nog de laan uit, maar is daar daarna mee opgehouden. Want hij zou nog geen minister meer overhouden.

 33. Zijn deze mensen door de screening gekomen?

 34. @Tuna, klopt, over 6 maanden verwacht ik Oliebol & ex-Statendictator Asjes als PM.
  Schoonpa heeft immers niet voor niets daarvoor heel veel geld voor neegelegd.
  Op Curacao kan je als partijfinancierder vermoedelijk een PM-post kopen, ik weet dat eea in de pijpleiding zit, maar ik hoop natuurlijk vooralsnog dat ik enorm ongelijk krijg 😉

 35. over 6 maanden komen Wilsoe,Asjes en Monk weer boven drijven. Wedden? ( Cooper?).
  In ieder geval geen Schotte, Jamaloodin en Constancia meer. Dat is al een hele oplichting….sorry opluchting! (hoe zou zo’n verschrijving toch komen…?)
  Ik blijf er bij dat Wiels zich op dit moment hult in schaapskleren maar dat hij een wolf blijft. Wat hij de afgelopen jaren allemaal heeft uitgekraamd is beschamend en een volksvertegenwoordiger meer dan onwaardig.Hij brengt Curcao internationaal in diskrediet . Dus disrespect voor die kerel. Maar we wachten af…..
  (maakt Wiels zijn belofte nog waar dat hij Schotte naar Bon Futuro zal sturen. Denk het niet. Wiels….pfff..een hele hoopl gespin,wenig wol).

 36. Geen Monk meer? THANK GOD!!!!!

 37. En over 6 maanden ? Er zijn “gewichtige” namen niet genoemd.

 38. Wat direct opvalt is dat PS met relatief onbekende namen aankomt (op Ben Whiteman na, niet geheel van onbesproken blazoen) en PAIS met krachtige en bewezen mensen.

  Maar zoals Gerben van Gelder vlijmscherp uitdrukt: “Gelukkig geen namen waarvan je meteen braakneigingen krijgt,” En daar sluit ik me volledig bij aan 🙂

 39. N. Navarro komt oorspronkelijk van Forsa Curacao. Heeft bij HBN Law gewerkt. Niets op aan te merken.
  Ik wens iedereen veel sukses. Het zijn moeilijke tijden voor de bevolking maar ook voor hen die impopulaire maatregelen zullen moeten nemen.
  Voorwerk is inmiddels door interim regering Betrian al gedaan.
  Niettemin leg ik eveneens de schuld bij WIELS aangezien hij de vorige regering heeft ondersteund met zijn waardeloze ministers.

 40. Geen Cooper, Schotte, Constancia, Asjes en andere corrupte luiten?

 41. @Zorro, was !
  De man is zo te zien naar de PS overgestapt.
  Er valt dus niets te juichen.

 42. Dus een premier oorspronkelijk van PAR-huize 🙂 Henk Pasman kan naar verkeer en Dos Santos naar financien.

 43. Jammer van die Steven Marina. Waren er geen betere en betrouwbaardere mensen?

  Deze man is bekend van de makkelijkste weg, in plaats van een duurzame weg.
  Net zoals zijn plan om hoogopgeleide buitenlanders onze eiland te laten overspoelen met alle gevolgen van dien voor onze eigen mensen die verder willen leren maar niet de middelen hiervoor hebben.

  Martina is tegen ontwikkeling van onze eigen mensen, gezien zijn reactie. Bah!

 44. Gelukkig geen namen waarvan je meteen braakneigingen krijgt, zoals toen 2 jaar geleden de namen van het MFK kabinet bekend gemaakt werden.

  Ik wens het nieuwe kabinet veel succes en roep ze vooral op om de schoonmaak die het interim kabinet heeft ingezet af te maken. Weg met de van der Dijzen, dos Santossen en van Rijns.

  De pers roep ik op het nieuwe kabinet kritisch te volgen en toch ook even de CV’s van de nieuwe ministers te bekijken, want het zijn voornamelijk onbekende namen.