• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het hoogste punt van datacentrum CU-1 van Curaçao Technology Exchange N.V. (CTEX) is vandaag bereikt. “Met behulp van lokale en internationale aannemers, aandeelhouders en lokale financierders hebben we dit hoogtepunt kunnen bereiken”, zegt directeur Anthony de Lima.

“Het neerzetten van een datacentrum is geen makkelijke taak”, aldus De Lima. Op 14 april is de bouw gestart van het grootste datacentrum en technologische park in de regio. Het gebouw in Seru Mahuma neemt 5,200 vierkante meter in. De CU-1 is het eerste datacentrum van de vier die CTEX wil bouwen. De verwachting is dat deze in de loop van 2013 gereed is.

1 reactie op “Spantenbier datacentrum CU-1 van CTEX”

  1. Bedrijven die zich op Curaçao willen vestigen zullen weten hoe Wiels omging met Ctex. Wiels zei in de Centrale Staten Commissie vergadering (jawel, onder parlementaire onschendbaarheid) dat Ctex een criminele organisatie was. Ook gelooft hij niet dat de Venezolaanse president Chávez achter het plan zal staan dat een datacenter aangestuurd door Amerikanen hun gegevens zal verwerken. Dat is geen fijne start voor een ondernemer en je vraagt je af of Chávez misschien al een rol speelt.

    Wiels dus straks maar vragen om de feestelijke opening te doen. Hij is nu toch van gedachten veranderd op heel veel punten, dus dit soort uitspraken moeten we maar als een misstapje zien.

    CTEX en de internet data verbindingen zouden wel eens een grote rol kunnen spelen in de toekomst. Bedrijven kunnen zich hier vestigen en in de E Zone worden veel zaken gedaan. Zeker nu de wetgeving in de USA steeds stringenter wordt, biedt het kansen voor bedrijven die zich niet happy voelen in de USA. Dit is een indrukwekkende ontwikkeling die zich in relatieve rust (met tegenwerking van Wiels, dat dan wel) voltrekt en die GELD gaat opleveren. Geld dat van buiten komt. Belangrijker dus dan een winkelcentrum.