CURAÇAO – Paus Benedictus XVI wil dat zijn kerk de krachten bundelt met andere religies tegen het homohuwelijk. Hij liet dat vandaag weten tijdens een kersttoespraak voor personeel van het Vaticaan. Volgens de paus bedreigt ‘een verkeerd begrip van vrijheid’ het traditionele huwelijk tussen man en vrouw.

Benedictus XVI prees in dat kader een werk van Gilles Bernheim, filosoof en opperrabijn van Frankrijk. De rabbijn voert in Frankrijk een controversiële campagne tegen het homohuwelijk.

© ANP, alle rechten voorbehouden

14 reacties op “Paus wil religies bundelen tegen homohuwelijk”

 1. Er was eens heel lang geleden een homo. Hij werd in zijn dorp Nazareth niet begrepen en ging op pad. Al gauw ontmoette hij soortgenoten en leefde in commune.
  Hij was een bastaard want zijn moeder was verloofd maar was vreemd gegaan.
  Enzo geschiedde lang heel lang geleden!

 2. Niks geleerd van Joden vervolging, spaanse inquisitie en heksenjacht, dit beleid zet weer … aan tot haat en oorlog. Ik wacht op veroordeling van deze opinie door regeringen wereld wijd.
  En zo jaagd die kerk leider de laatsten de kerk uit!
  Deze kerk, de meest superrijke multinational ter wereld die de allerarmsten tot heden tendage manipuleerd en de laatste pesos uit hun knijpt om te leven in een belachelijke rijkdom, waar alle armoede direct mee opgelost kan worden.
  Confiskeren al hun bezit en uitdelen aan de armen

 3. Beter het hele huwelijk afschaffen. Scheelt weer veel scheidingsleed.
  En passant ook meteen de kerken opdoeken. Scheelt weer een hoop oorlog.

 4. Het uitsluiten van bevolkingsgroepen is walgelijk. Het verleden heeft aangetoond waar dit toe kan leiden.

  De paus kan al zijn aandacht beter richten op zijn geestelijken die zich aan kleine kinderen hebben vergrepen, kinderen/volwassenen die levenslang een trauma hebben van deze smeerpijperij. Dan heeft hij minimaal voor de eerste vijftig jaar werk te doen en heeft hij geen tijd om dergelijke domme uitspraken te doen. Laat eens eens daadkracht zien jegens deze criminelen!!!

 5. Mede door dit soort uitspraken en (aankomende)kruistochten tegen het homohuwelijk en homo’s/lesbo’s legitimeert hij ook het geweld tegen homo’s en lesbo’s, de anti homo-wet in Rusland die eraan zit te komen, de oproep om homo’s op te hangen in Oeganda en Iran. En zo kan ik nog meer van dat verderfelijke gedrag benoemen.
  Deze paus zou Persona Non Grata verklaard moeten worden.

 6. Zelfs als die krankzinnige het voor elkaar krijgt om een aantal religies te bundelen blijft zo’n bijeengedreven club natuurlijk dom, omdat elke religie per definitie dom is te noemen. Keer op keer komt namelijk ook disrespect voor het individu naar voren. Euthanasie, abortus en nu ook het homohuwelijk mag van hem niet. Het bewust manipuleren van een individu, een hele groep mensen, een heel continent om een geloof, een houding in het leven af te dwingen is zo achterhaald en middeleeuws. Ik zou het erg waarderen als nu een intelligent staatshoofd (of meerdere!) deze mafkees eens flink gaat corrigeren. Het Vaticaan kan beter ophouden te bestaan.

 7. Wordt het niet eens tijd om geloof af te schaffen, de ellende die daar zoal uit voortgekomen is. Heb nooit begrepen waarom men een imaginair persoon nodig heeft om door het leven te komen vooral als een groot deel van het verhaal dan ook nog eens gebaseerd is op angsten en dogma`s, zoals ook de paus nu weer predikt.

  Hoe haal je je in het hoofd om te stellen dat homoseksualiteit een bedreiging voor de wereldvrede is. Geloven zijn de grootste bedreiging. Wat er uit de naam van god of allah zoal niet afgevochten is dat is niet meer bij te houden. Uit naam van de paus ging men ook de brandstapel op, natuurlijk omdat er in de hemel een mannetje zit die van je houdt…Pffff.

  De katholieke kerk is een bijzonder ongezond instituut door mannetjes gerund met behoorlijk wat afwijkingen hetgeen steeds duidelijker wordt, deze club heeft ieder vorm van morele superioriteit al decennia geleden verloren.

 8. zegt de 86jarige maagd,wat zal de man gefrustreerd zijn!!!!

 9. Allereerst wil ik mijn verbazing uitspreken over het aantal reacties op dit artikel! Laten we uitsluitend een mening hebben wanneer het gaat om de politiek of een overval! Dit nieuws c.q. artikel is walgelijk en bewijst maar weer de kortzichtigheid van religies. En dan vinden mijn ouders het vreemd wanneer ik aangeef dat ik het vertik om naar de kerk te gaan. #fail

 10. Ongelofelijk dat dit soort opruiende taal van een kerkleider geaccepteerd word…weet je nog wie ook bevolkingsgroepen uitsloot?!…

 11. We are all children of God. Who gave him the right to judge! Jesus is just a made up story created by the Vatican via Greek man called Serapis who wanted to be worshiped like a Pharaoh in Egypt. He was a common man, and the Vatican used his ambition to be a god to create Serapis Christus who became Jesus Christus to enslave our minds.
  The whole new testament is a complete fiction. Google: HOW JESUS WAS CREATED IN THE 1ST CREED OF NICEA, 325 AD/ FIRST COUNCIL OF NICAEA – 325 AD
  Merry Christmas!

 12. als ik eens goed naar de paus kijkt: dan zie ik een travestiet met roze schoentjes lopen…..
  let maar eens op: hij heeft altijd roze schoenen onder zijn jurk.
  Deze man is totaal de weg kwijt…….
  geen condooms gebruiken, laat ze maar dood gaan aan aids….
  hij is gewoon walchelijk.

 13. Ik vind het belachelijk. We leven in het jaar 2012 en daar hoort het Homo huwelijk een huwelijk tussen mensen van gelijk geslacht gewoon bij.
  Ik ben al 5 jaar getrouwd met mijn man.
  Waarom zouden wij niet getrouwd mogen zijn.
  Wij zijn beide lid van de PKN in Nederland en dit is heel normaal, we worden gerespecteerd en de Paus is niet van deze tijd die leeft in de middeleeuwen.
  Ik zou zeggen alle gay’s, homo’s, bi’s en Lesbiennes Trek je er totaal niets van aan. Want deze man weet niet waarover hij het heeft. Het is heel goed mogelijk dat de Paus zelf betrokken was bij het misbruik van verschillende kinderen.

 14. De paus kan zich beter druk maken om het misbruik van kleine jongetjes door homopriesters in zijn kerk.