• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het toezicht en de sociale controle van werknemers van defensie die tijdelijk op Curaçao verblijven, is onvoldoende. Dat zegt Wim van den Burg, voorzitter van de militaire vakbond AFMP, in reactie op de arrestatie gisteren van een 28-jarige man die betrokken zou zijn bij cocaïnehandel naar Nederland.

De drugs werden uitgevoerd via de Nederlandse marinekazerne Parera. “Het is een eiland vol verleidingen’, aldus Van den Burg. ‘En je hebt te maken met jonge mensen.”

Verantwoordelijkheid
Volgens de voorzitter liggen de problemen vooral bij de werknemers die tijdelijk op het eiland verblijven. “Op zich kun je defensie niet zo veel kwalijk nemen. Het is ieders individuele verantwoordelijkheid. Maar het toezicht en de sociale controle zouden beter moeten. Er moet goed worden nagedacht over hoe dat probleem het beste kan worden aangepakt en opgelost.”

Militaire post
Vorige week werden al twee medewerkers van de marinekazerne gearresteerd. Een van hen is een 23-jarige milicien, een dienstplichtige eilandbewoner. De tweede is een 48-jarige burgermedewerker van Defensie. Beiden worden verdacht van het uitvoeren van cocaïne via de militaire post. Hoe dit precies in zijn werk ging, wil de marechaussee niet zeggen. Mogelijk volgen meer aanhoudingen.

Vuurwapens
Vorige week haalde de marinekazerne Parera ook al het nieuws. Toen werd bekend dat twee militairen van Suffisant, een andere marinekazerne op het eiland, ervan verdacht worden vuurwapens te hebben gestolen op Parera.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “‘Toezicht defensie op Curaçao onvoldoende’”

  1. Ik vind het altijd zo jammer dat men gelijk over heel defensie moet praten. Curacao is een rommeltje, dat zal ook zo blijven en ja dr zijn genoeg verleidingen. Beetje jammer dat alleen het negatieve nieuws, nieuws is. Natuurlijk veel spannender allemaal. De militairen doen daar goed werk, lekker makkelijk om je vanaf de achtergrond ermee te bemoeien, terwijl je de situaties niet kent. Er wordt er 1 vd militie opgepakt (gewoon een eilandbewoner, geen hollandse militair!) en een burgermedewerker (ook geen hollandse militair) Dus afgeven op de Nederlandse militairen is vrij nutteloos. En ja.. 1 op de 200 militairen daar flikt iets.. wat mij betreft hulde, als dat in de maatschappij zo was dan had de politie geen ruk te doen!

  2. Het begint allereerst met compleet onvoldoende (!) screening in Nederland voor de uitzending naar Curaçao: zogenaamd weet niemand binnen defensie wie dat trouwens doet als je dat wilt aankaarten bij duidelijke problemen. En het privéleven is inderdaad privé en valt buiten de verantwoording van Parera vindt men daar. Dus maken enkele zichzelf belangrijk vindende minkukels er hier op het eiland gewoon een zooi van en gedragen zich crimineel of bijvoorbeeld in hun thuissituatie bijvoorbeeld als een chronisch boerend varken.