• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens minister Winston Lackin (Buitenlandse Zaken) wil China nog meer grote projecten in Suriname financieren. Tijdens een recent bezoek aan de volksrepubliek heeft hij de bereidheid gemerkt. Er is onder meer belangstelling voor de Surinaamse plannen om een diepzeehaven te bouwen.

Dat meldt Waterkant.net. Ook de aanleg van een weg naar Brazilië is interessant genoeg bevonden. Om de details uit te werken komen volgend jaar enkele topfunctionarissen op bezoek. Dat is wel na maart als de nieuwe Chinese regering aanzit. Voor Suriname liggen meerdere financieringsmodellen klaar. “Afhankelijk van de voorwaarden die China stelt, zal worden bepaald of van deze modellen gebruik zal worden gemaakt”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. De regering wil de modellen eerst grondig bestuderen. Het gaat om zogenaamde zachte leningen.

Details
Functionarissen van de Chinese Exim Bank zullen de details doorpraten met bepaalde ministeries. China heeft al leningen verstrekt voor onder meer de aanleg van een snelweg naar de luchthaven te Zanderij. Ook zullen huizen worden gebouwd voor de lagere inkomensgroepen. President Desiré Bouterse heeft een bezoek gepland aan de Aziatische reus. Ook dat moet wachten op het aantreden van de nieuwe regering.

2 reacties op “China wil meer grote projecten in Suriname financieren”

  1. Ha ha China wil Suriname gaan leegplunderen.. Straks is er niets meer over

  2. Als China een goed steunpunt heeft in de regio is onze kans verkeken. Gauw Dok, Haven en Isla in de aanbieding doen…