• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Gerecht in de Eerste Aanleg heeft vanmorgen twee mannen veroordeeld voor de moord op de 21-jarige aspirant-politieagent Elfrick Tokaay op 31 oktober 2010 voor discotheek Studio 99 in Saliňa. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Tokaay werd na een ruzie bij de discotheek doodgeschoten.

A.Q. kreeg conform de eis van de officier van Justitie een straf van tien jaar. D.T., de hoofdverdachte in deze zaak, kreeg een straf van twaalf jaar. De officier eistte twee weken geleden tijdens de behandeling vier jaar voor zijn rol. De rechter achtte de daad en betrokkenheid van de verdachten wettig en overtuigend bewezen.

Fatale schot
T. lostte in de bewuste nacht, na een ‘Halloween Party’ in Studio 99, het fatale schot waardoor Tokaay na het feest op straat kwam te overlijden. Buiten de discoteek raakte Tokaay verwikkeld in een ruzie met Q. en drie van Q’s vrienden. Het begon allemaal na het morsen van een drankje. Tokaay trachtte te bemiddelen. T. ging volgens een tiental getuigen naar zijn auto en lostte een schot in de lucht en een gericht schot op het slachtoffer.

Mishandeld
Deze raakte Tokaay in de borst. Na het schot werd Tokaay nog eens zwaar mishandeld (geschopt en geslagen) door Q. Hierna namen alle betrokkenen de benen in een auto van T. Getuigen zagen de mannen op de vlucht slaan. De toegesnelde politie trof op het ‘plaats delict’ Tokaay die reeds was overleden en twee lege hulzen kaliber .25.

Masker
Het onderzoek werd bemoeilijkt want T. was tijdens het Halloween-feest gemaskerd. Ook buiten toen hij het fatale schot lostte had hij de masker op zijn hoofd. Toch werd hij door vele getuigen herkend. Mede door zijn lichaamsbouw, vele tatoeages en huidskleur. Ook een foto van die nacht van T. in Studio 99 met het masker op zijn hoofd, die werd geplubliceerd op de website van KiTaTin, deed T. de das om.

1 reactie op “Tien en twaalf jaar voor dood Tokaay”

  1. Terechte straf voor dit gespuis, alleen intriest dat ik iedere week een paar uur moet werken om middels de loonbelasting het verblijf in Bon Futuro van deze loosers te bekostigen.