• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Secretaris-Generaal van Algemene Zaken Stella van Rijn vindt niet dat zij gelieerd is aan politieke partij MFK. Dit verklaart de Secretaris-Generaal tegenover Radio Hoyer 2. En al was dat zo, dan is dat volgens Van Rijn geen reden om haar de toegang te ontzeggen tot haar werk.

Ze heeft geen spijt van het bijwonen van de vergadering van de MFK waarin Dean Rozier aangaf dat er een zakenkabinet moest komen. Die vergadering was belangrijk omdat deze vergaande politieke consequenties zou kunnen hebben voor het kabinet, aldus Van Rijn. Ze geeft toe lid te zijn van MFK, maar is niet politiek actief en voert geen werkzaamheden uit voor de partij en heeft dat ook nooit gedaan.

Politieke kleur
Interim-premier Stanley Betrian heeft haar deze week de toegang tot het ministerie ontzegd. Volgens van Rijn zonder enige motivering. In antwoord op vragen van Radio Hoyer 2 zei Betrian gisteren dat Van Rijn om haar politieke kleur de toegang is ontzegd. Van Rijn vindt dat interim-minister Betrian zich hiermee niet houdt aan de wetgeving waarin de rechten en plichten van ambtenaren wordt geregeld, de Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht, de LMA.

Onterecht
De Secretaris-Generaal zit op verzoek van interim-minister Betrian betaald thuis vanaf het aantreden van het interim-kabinet begin oktober, maar ze kreeg deze week een formele toegangsontzegging toen ze aangaf weer te komen werken nu het einde van het interim-kabinet in zicht is. Volgens Van Rijn is de toegangsontzegging onterecht en om die reden klaagt ze de regering aan.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Stella van Rijn:

24 reacties op “Stella van Rijn niet gelieerd aan MFK”

 1. @sayinde, je hebt gelijk.
  Schotte is niet allen bang voor het OM.
  maar waarschijnlijk heeft hij ook te vrezen van zijn maffia vriendjes.
  dat maakt heel snel oud.
  en inderdaad laat het duidelijk zijn: dat misdaad uiteindelijk nooit loont.
  hij kan wel een paar miljoen hebben nu, maar hij is wel in 2 jaar oud, dik en grijs geworden.
  en met angst leven, lijkt me ook geen leuk leven.

 2. Stella van Rijn is geselecteerd door de politiek corrupte regering van Schotte. Volgens de regels moet een SG een aantal jaren ervaring hebben om benoemd te worden. Stella van Rijn had er geen. Maw, een zuiver politieke benoeming.

  Nog een kant van de zaak: voorlopig zitten -naast een aantal zeer competente Hernandez-slachtoffers- een ervaren VDC hoofd + nog 20 (!!!) andere VDC-ers thuis vanwege het vertrouwen dat Schotte, Stella en VDC-crisismanager Micheal Romer besloten NIET te hebben in hen…….

  Karma is a b****

 3. Stella van Rijn wordt lid van een partij die geleid wordt door een mislukte MAVO leerling die veroordeeld is voor creditcardfraude, 3 faillissementen op zijn naam heeft, getrouwd is maar bij een andere vrouw woont, zich op kosten van de belastingbetaler omringt met 10 bodyguards, een prive fotograaf (!) en zich laat vervoeren door een peperduur escorte in peperdure auto’s.

  Die een ministerploeg heeft samengesteld bestaande uit een ongeschoolde Jamaloodin met megaschulden aan Aqualectra en de belastingdienst/SVB, een ongeschoolde Constantia meermaals veroordeeld voor winkeldiefstallen alsmede meineed.

  Hoe is Stella van Rijn te handhaven als secretaris generaal wanneer ze middels haar lidmaatschap van de MFK deze praktijken niet alleen passief maar ook nog eens actief steunt gezien onder andere haar belachelijke brief naar Brandpunt?

  Stella van Rijn moet weg

 4. Het ergste met dit soort lui is dat ze op het pluche zo wereldvreemd zijn geworden dat ze niet beseffen dat het hele eiland hen uitkotst. Dus stapt Stella naar de rechter zoals Schotte zich voor een maand opsloot in Forti. Waar hij na een dag echter al weg was toen hij erachter kwam zijn partijleden hem alleen op het plein wilden steunen als ze ervoor betaald kregen.

  Terwijl de enige buitenlandse steunbetuiging kwam van de premier van de Cayman Islands. Die vorige week is gearresteerd wegens corruptie en witwassen.

 5. als je de foto van Schotte ziet op zijn billboard tijdens de verkiezingen , nog maar 2 jaar geleden, dan zie je dat criminalitiet niet loont.
  had hij toen nog het uiterlijk van een jongeling van zo’n 32 jaar tegenwoordig lijkt hij wel 55 jaar oud! Dik en versleten geworden. Weg jeugdig (crimneel) elan. Zal hij elke dag om zich heen kijken of er al een arrestatiecommando nadert? tja,dat maakt snel oud. Ik denk overigens dat dat nog een paar jaar zal duren. er zijn belangrijker zakenvoor de regering die de aan dacht vragen. Maar Schotte: het moment komt ! Tot die tijd : bibberen !

 6. Niet al te slim van Stella om zich voor het Gerrit-karretje te laten spannen. Geen vooruitziende blik gehad, dus.
  Maar goed het zal de belastingbetaler wel geld kosten, maar in ieder geval zijn de mensen die met haar moesten werken van haar af.
  Ze werd niet voor niets dictatoriale trekjes verweten en niet voor niets werd er gezegd dat zij een Pyongyang in de Forti wilde.

  Daag Stella. Misschien heeft Hdeerenveen nog een baantje voor je.

 7. Multi
  Funktioneel
  Kannibalisme

 8. Blij dat Stella eindelijk uit de kast is gekomen: ze is MFK lid! Natuurlijk moest ze wel bekennen, want geef de administrateur van de MFK een fles whiskey en je krijgt de gehele ledenlijst.

  Het is het bewijs dat Stella een opportunist is die in de MFK de weg naar het snelle geld zag, want iemand met een beetje intelligentie (en dat heeft Stella) wel weet dat de M van MFK staat voor Mafia enK voor Kriminalidad. Het heeft haar er niet van weerhouden aan te pappen met deze partij in de hoopmee te kunnen graaien en dat heeft Stella de afgelopen jaren ruimschoots gedaan.

  Ze dacht dat ze heel iemand was, koketterend op foto’s in mantelpakje met buitenlandse vips. Pijnlijk voor haar dat ze niet wist dat iedereen zag wat er werkelijk gebeurde, en dat is dat Stella misbruikt werd door Schotte om zijn gebrekkige intelligentie te verhullen. Iedereen wist ook dat het niet lang zou duren en zie nu, het prinsesje is weer assepoester en zit dadelijk weer notulen te schrijven voor de aannemersvereniging.

 9. Niet gelieerd aan MFK? Bai gaña baka!

  In 22 maanden goed leren jokken van Gerritje.

 10. Niet gelieerd aan MFK? Bai gaña baka!

  In 22 maanden goed leren jokken can Gerritje.

 11. @Tuna, dank voor je link, goed verhaal. Ik zet het verhaal van deze link hieronder voor de mensen die niet weten hoe ze moeten copy-pasten:

  Open brief aan Stella van Rijn
  vrijdag, 20 april 2012 09:38

  DEAR STELLA, deze open brief had ik op grond van onze vriendschap eigenlijk nooit willen schrijven, maar je gaat wel heel erg ver in je neiging deze ondeugdelijke regering en deze volstrekt verkeerde premier in bescherming te nemen. Net als menig ander top-ambtenaar, die thans ook net als jij onder deze despotische regering moet trachten te overleven, had jij ervoor kunnen kiezen je werk gewoon in stilte te verrichten in afwachting van betere tijden, waarin men niet meer bevreesd hoeft te zijn voor nepotisme, willekeurige heerszucht en politieke represailles.

  Maar jij kiest er kennelijk voor om openlijk en met verve een premier te verdedigen, waarvan inmiddels aan de hand van concrete bewijsstukken is komen vast te staan dat hij zich stelselmatig heeft schuldig gemaakt aan diverse soorten van malversaties en andere schandalige streken. Het feit dat je dit doet komt ook vreemd over, want de aantijgingen aan zijn adres hebben betrekking op zijn deviante persoonlijkheidsstructuur, niet duidelijk is waarom de secretaris-generaal van het departement van Algemene Zaken als ambtenaar de aangewezen functionaris zou moeten zijn om in dit kader voor hem op te komen. Ook dat is een vorm van machtsmisbruik van zijn kant en jammer is dat jij jezelf daarvoor leent. Maar laten wij het niet hebben over formaliteiten, wat werkelijk steekt en wat menigeen teleurstelt is het feit dat je het opneemt voor een gezagsdrager waarvan je weet of moet beseffen dat die zeer verkeerd in elkaar zit.

  Je bent te intelligent om dat niet in te zien, je bent immers op de hoogte van de perikelen rond de screening en weet, zoals is neergelegd in het VDC-rapport, dat hij dat proces bewust heeft geobstrueerd om vervolgens ook de directeur van deze inlichtingendienst weg te werken. Het rapport Rösenmoller is je bekend, evenals het uitgelekte rapport van de VDC en de klacht die de netwerkbeheerder van de VDC heeft ingediend bij de Ombudsman. Je bent op de hoogte van de MOT-meldingen betreffende de door hem ontvangen forse bedragen van ondermeer de Vanddis-groep, toch stel je geen vragen en leg je geen verband met de benoeming van leden van de Van der Dijs-familie in allerlei commissariaten en het samen afreizen met Oswald van der Dijs naar Haïti om zaken te doen waarover geen openheid wordt gegeven. Ook de enorme spil- en praalzucht aan meestal volstrekt onnodige reizen met grote delegaties is jou bekend, al was het alleen maar omdat jijzelf ook vaak van deze delegaties deel hebt uitgemaakt. Al het voormelde schijnt je niet te deren, maar wanneer de KRO zich naar jouw mening niet houdt aan journalistieke waarden klim je in de pen om hen ervan langs te geven, dan sta je wel op je achterste benen. Boos worden op de KRO over een zogenaamde politiek gekleurde rapportage, maar stilzwijgen bewaren over de concrete issues die in het programma aan de orde worden gesteld, hoe rijm je dat met de beginselen uit je eigen journalistieke achtergrond?

  Waarom doe je dit, is het je ambitie die je hiertoe drijft of gelden er andere oorzaken? Ik heb je het reeds duidelijk gemaakt, jij en advocaat Eric de Vries zijn de grootste mysteries die 10-10-10 heeft voortgebracht. Laatstgenoemde stond tijdens de SI-campagne naast mij op het podium en verdedigde het SI-standpunt op zelfs een nog fellere wijze dan ik. Thans is hij de grootste juridische slachter in dienst van de coalitiepartijen met wiens hulp alle overheids-nv’s met de grond gelijk worden gemaakt. Zijn ommezwaai valt nog te verklaren met de astronomische retainer fee, die deze regering hem maandelijks uitbetaalt. Maar aan het grote geld kan het in jouw geval niet liggen, ook niet aan het geloof in een regeringsbeleid of ideologie, want die bestaan thans niet tenzij je graaien en kapot maken als een ideologie wenst te beschouwen.

  Hoe dan ook, binnen de werkkring waarin je voorheen verkeerde stond je bekend als een intelligente professional met een heldere kijk op zaken. Nu dans je al tijden naar de pijpen van de meest verkeerde premier die onze nationale geschiedenis ooit heeft voortgebracht, terwijl je bovendien ook niet schroomt om een onverklaarbare loyaliteit aan deze miskleun ten toon te spreiden. Je begrijpt blijkbaar niet dat je door dat te doen jezelf volledig ongeloofwaardig hebt gemaakt en dat is heel jammer voor een kleinschalig land, dat überhaupt worstelt met een enorm gebrek aan human capital.

  Ongetwijfeld zul je de neiging hebben om het hierboven door mij gestelde in een politieke sfeer te trekken en mij zoals altijd het bedrijven van goedkope (PAR)politiek te verwijten. Het is gebruikelijk om uit dat vaatje te gaan tappen. Maar noch de PAR, noch pressiegroepen zoals Frente Sivíl, Dushi Kòrsou, Kòrsou Uní, E-40, Forza Kòrsou, Pro Pueblo hebben Schotte aangezet tot leugenachtigheid, zwendel en oplichterij, dat zijn gedragingen en handelingen waarvoor hij in vrije wil heeft gekozen, door deze misdragingen heeft hij zichzelf objectief gediskwalificeerd als minister, daar heeft de politiek niets mee te maken. Voornoemde groepen zijn niet partij-politiek bezig, maar zetten zich in voor het redden van dit eiland uit de handen van een groep opportunisten en koloniaal gestoorden.

  Dus dear Stella, je doet je imago zeer veel schade aan door jezelf sterk te blijven maken voor deze niet-integere en ontspoorde opportunist. Alleen een dom blondje zal dat niet begrijpen, maar dat ben jij beslist niet, zeg nou zelf.

  GEORGE LICHTVELD

  Curaçao

 12. Die brief van George Lichtveld over Stella van Rijn geeft zo goed weer wat er met deze dame zo fout is dat ik denk dat we hem hier integraal moeten plaatsen.

  Het is gewoon onmogelijk dat Stella geen weet had van de wandaden van Schotte, maar ze heeft voor eigen gewin gewoon de andere kant opgekeken.

  Open brief aan Stella van Rijn
  VRIJDAG, 20 APRIL 2012 09:38
  DEAR STELLA, deze open brief had ik op grond van onze vriendschap eigenlijk nooit willen schrijven, maar je gaat wel heel erg ver in je neiging deze ondeugdelijke regering en deze volstrekt verkeerde premier in bescherming te nemen. Net als menig ander top-ambtenaar, die thans ook net als jij onder deze despotische regering moet trachten te overleven, had jij ervoor kunnen kiezen je werk gewoon in stilte te verrichten in afwachting van betere tijden, waarin men niet meer bevreesd hoeft te zijn voor nepotisme, willekeurige heerszucht en politieke represailles.

  Maar jij kiest er kennelijk voor om openlijk en met verve een premier te verdedigen, waarvan inmiddels aan de hand van concrete bewijsstukken is komen vast te staan dat hij zich stelselmatig heeft schuldig gemaakt aan diverse soorten van malversaties en andere schandalige streken. Het feit dat je dit doet komt ook vreemd over, want de aantijgingen aan zijn adres hebben betrekking op zijn deviante persoonlijkheidsstructuur, niet duidelijk is waarom de secretaris-generaal van het departement van Algemene Zaken als ambtenaar de aangewezen functionaris zou moeten zijn om in dit kader voor hem op te komen. Ook dat is een vorm van machtsmisbruik van zijn kant en jammer is dat jij jezelf daarvoor leent. Maar laten wij het niet hebben over formaliteiten, wat werkelijk steekt en wat menigeen teleurstelt is het feit dat je het opneemt voor een gezagsdrager waarvan je weet of moet beseffen dat die zeer verkeerd in elkaar zit.

  Je bent te intelligent om dat niet in te zien, je bent immers op de hoogte van de perikelen rond de screening en weet, zoals is neergelegd in het VDC-rapport, dat hij dat proces bewust heeft geobstrueerd om vervolgens ook de directeur van deze inlichtingendienst weg te werken. Het rapport Rösenmoller is je bekend, evenals het uitgelekte rapport van de VDC en de klacht die de netwerkbeheerder van de VDC heeft ingediend bij de Ombudsman. Je bent op de hoogte van de MOT-meldingen betreffende de door hem ontvangen forse bedragen van ondermeer de Vanddis-groep, toch stel je geen vragen en leg je geen verband met de benoeming van leden van de Van der Dijs-familie in allerlei commissariaten en het samen afreizen met Oswald van der Dijs naar Haïti om zaken te doen waarover geen openheid wordt gegeven. Ook de enorme spil- en praalzucht aan meestal volstrekt onnodige reizen met grote delegaties is jou bekend, al was het alleen maar omdat jijzelf ook vaak van deze delegaties deel hebt uitgemaakt. Al het voormelde schijnt je niet te deren, maar wanneer de KRO zich naar jouw mening niet houdt aan journalistieke waarden klim je in de pen om hen ervan langs te geven, dan sta je wel op je achterste benen. Boos worden op de KRO over een zogenaamde politiek gekleurde rapportage, maar stilzwijgen bewaren over de concrete issues die in het programma aan de orde worden gesteld, hoe rijm je dat met de beginselen uit je eigen journalistieke achtergrond?

  Waarom doe je dit, is het je ambitie die je hiertoe drijft of gelden er andere oorzaken? Ik heb je het reeds duidelijk gemaakt, jij en advocaat Eric de Vries zijn de grootste mysteries die 10-10-10 heeft voortgebracht. Laatstgenoemde stond tijdens de SI-campagne naast mij op het podium en verdedigde het SI-standpunt op zelfs een nog fellere wijze dan ik. Thans is hij de grootste juridische slachter in dienst van de coalitiepartijen met wiens hulp alle overheids-nv’s met de grond gelijk worden gemaakt. Zijn ommezwaai valt nog te verklaren met de astronomische retainer fee, die deze regering hem maandelijks uitbetaalt. Maar aan het grote geld kan het in jouw geval niet liggen, ook niet aan het geloof in een regeringsbeleid of ideologie, want die bestaan thans niet tenzij je graaien en kapot maken als een ideologie wenst te beschouwen.

  Hoe dan ook, binnen de werkkring waarin je voorheen verkeerde stond je bekend als een intelligente professional met een heldere kijk op zaken. Nu dans je al tijden naar de pijpen van de meest verkeerde premier die onze nationale geschiedenis ooit heeft voortgebracht, terwijl je bovendien ook niet schroomt om een onverklaarbare loyaliteit aan deze miskleun ten toon te spreiden. Je begrijpt blijkbaar niet dat je door dat te doen jezelf volledig ongeloofwaardig hebt gemaakt en dat is heel jammer voor een kleinschalig land, dat überhaupt worstelt met een enorm gebrek aan human capital.

  Ongetwijfeld zul je de neiging hebben om het hierboven door mij gestelde in een politieke sfeer te trekken en mij zoals altijd het bedrijven van goedkope (PAR)politiek te verwijten. Het is gebruikelijk om uit dat vaatje te gaan tappen. Maar noch de PAR, noch pressiegroepen zoals Frente Sivíl, Dushi Kòrsou, Kòrsou Uní, E-40, Forza Kòrsou, Pro Pueblo hebben Schotte aangezet tot leugenachtigheid, zwendel en oplichterij, dat zijn gedragingen en handelingen waarvoor hij in vrije wil heeft gekozen, door deze misdragingen heeft hij zichzelf objectief gediskwalificeerd als minister, daar heeft de politiek niets mee te maken. Voornoemde groepen zijn niet partij-politiek bezig, maar zetten zich in voor het redden van dit eiland uit de handen van een groep opportunisten en koloniaal gestoorden.

  Dus dear Stella, je doet je imago zeer veel schade aan door jezelf sterk te blijven maken voor deze niet-integere en ontspoorde opportunist. Alleen een dom blondje zal dat niet begrijpen, maar dat ben jij beslist niet, zeg nou zelf.

  GEORGE LICHTVELD

 13. @dasilva, maar dankzij politieke voorkeur heeft zij dit baantje gekregen en niet iemand met wel capaciteiten!

 14. Management capaciteiten? Ze was een journalist! Professioneel? Hallo!!!!!

 15. Geinfecteerd met het MFK virus?

 16. G Lichtveld schreef er eens een aardig ingezonden stuk over, copy and paste de link maar in uw browser en lees maar even. In dat stuk wordt naar mijn mening uitstekend verwoord wat er destijds speelde, en hoe deze naar eigen zeggen “niet gelieerde ambtenaar” dat van harte ondersteunde en ook verdedigde.

  http://www.amigoe.com/ingezonden/30-ingezonden/108862-open-brief-aan-stella-van-rijn

 17. Zij was niet DE kandidaat voro deze post als SG en heeft dat op basis van haar handige onkunde en politieke banden gekregen. Ban serio dame!

 18. Je hoeft niet aan de boom te hangen om een eikel te zijn en je hoeft geen lid van de MFK te zijn om blind die partij te verdedigen in al hun wandaden.

  En dat laatste heeft Stella gedaan, op schandelijke wijze. Verblind door het luxe leventje van businessclassv vliegen, slapen in 5 sterren hotels en daarbij naast een vet salaris ook nog eens mega daggeldvergoedingen opstrijkend.

  Deze dame heeft voorgoed haar geloofwaardigheid verloren en mag geen enkele baan meer bij de overheid krijgen.

 19. Daar gaan we weer… Dezelfde verhaal van altijd. Mevrouw Stella wordt ontslagen, zij zal een rechtszaak aanspannen, in de tussentijd gaat ze bij Vandis aan de slag, zij zal de rechtszaak ook nog eens winnen, en efkes raden wie de rekening mag betalen…..

 20. Formeel gezien heeft ze gewoon gelijk. Een politieke voorkeur mag en kan geen reden zijn om iemand werk te weigeren.

 21. Arme Stella ga toch lekker werken bij Insel air bij je man!!!!

 22. Tijdens het bewind van regering schotte zijn er massaal goede topfunctionaarsen de toegang tot de werkplek onzegd/verboden. Nu zeggen niet gelieerd aan de MFK bijna 22 maanden heb je meegedaan aan het grote potverteren. Niks zeggen en je voordeeltjes maar nemen met lede ogen toezein hoe het eiland naar de knoppen is geholpen daarnaast ook nog de belachelijke brief ter verdediging van schotte naar nederland sturen, walgelijk. Nu wil je de laatste restjes uit de pot schrappen hopi tristu, schaam je.

 23. Ik zeg: ‘whahahaha’ op deze titel

 24. Hoe is haar procedure gegaan om dit baantje te krijgen?
  Waarom heeft met haar ziel en zaligheid de MFK lopen te verdedigen?

  Stella GAME OVER!